Goca Božinovska progovorila o druženju sa Šabanom: Jedino je ovo moglo da ga istera iz kafane!

Autor: informer.rs

Zabava

01.03.2019

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goca Božinovska priča kako ju je pokojni pevač Šaban Šaulić naučio da peca, ali i da se provodi u kafanama! Folkerka kaže da kralja narodne muzike doživljava kao najrođenijeg, pošto su decenijama zajedno nastupali, bančili, plakali i delili sreću i tugu.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Goca Božinovska o Šabanu Šauliću...

Ulov delio s društvom

I dalje neutešna zbog iznenadnog gubitka bliskog prijatelja, Božinovska se prisetila zajedničkih trenutaka sa Šaulićem koji je 17. februara stradao u Bilefeldu u Nemačkoj.

- Upoznala sam ga kao klinka, kada sam imala 19 godina i bila u braku sa kompozitorom Radetom Vučkovićem. To su bile osamdesete godine prošlog veka i tada smo Šaban i ja postali nerazdvojni. Nikad neću zaboraviti kako su me njih dvojica vodili na pecanje. Po ceo dan smo čekali da riba zagrize. To je bila i ostala Šabanova najveća strast, pored muzike. Zanimljivo je da on ništa od ulova nije nosio kući, sve je delio društvu - prepričava Goca.

Ona dodaje da su posle celodnevnog pecanja obavezno završavali u kafani.

- Za njegovim stolom nikom nije bio potreban novčanik. Uvek je sve on plaćao. Bio je lafčina, drug, kavaljer... Ekipe u kafani su se smenjivale, a on je ostajao poslednji. Sedeo je mirno, uživao u muzici, naručivao hranu za sve, iako je veoma malo jeo. I svi su ga obožavali", priča Božinovska i objašnjava šta je bila jedina stvar koja je mogla da prekine dernek:

RepublikaFoto: Promo foto
Goca i Šaban Šaulić

- Ako bi ga supruga Goca nazvala i rekla da nekom detetu nije dobro, da se nešto dešava, samo bi tada ustao i otišao. Deca su mu bila svetinja.

Pevačica podseća da je Šaban, iako je bio velika zvezda, uvek stajao sa obe noge na zemlji i bio pažljiv prema drugima.

- Nikad se nije odvajao od kolega. Kad smo išli na nastupe, ni kiflu na aerodromu ili benzinskoj pumpi nije pojeo a da ne pita ostale da li su gladni. Kad gazda lokala pošalje po nas auto ili drndavi kombi, on uđe, sedne i ne pravi problem. Jednostavan je bio, nije glumio veličinu - naglašava naša sagovornica i dodaje da je Šaulić uvek dobijao najveći bakšiš:

- Znali smo da će biti mnogo love ako Šaban peva. Njega nisu čašćavali sa 100 evra kao nas ostale, već sa 500 evra. On bi to sve podelio sa kolegama. Eto kakav je čovek bio!

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Šaban Šaulić

Kitili ga dukatima

Goca ističe da je na romskim svadbama legendarni pevač bio obožavan poput Boga:

- Na njegovu sahranu je došlo mnogo Roma iz Italije, Francuske... Ti ljudi su ga obožavali! Davali su mu dukate, satove, prstenje... Ma i ja bih mu sve dala kad pusti onaj njegov glas.

Plakao je zbog majke i pesme

Goca ističe da je njen pokojni kolega bio veoma emotivan i da je umeo da zaplače zbog dobre pesme, ali i pokojne majke.

- Mnogo je bio vezan za majku Ildu. Zbog toga mu je mlađa ćerka bila mezimica. Kad god čuje neku pesmu u kojoj se pominje majka ili otac, obavezno bi se rasplakao - priča Šaulićeva koleginica.

Goca i ja smo jurile muževe po kafanama

RepublikaFoto: Promo foto
Goca Božinovska

Božinovska otkriva kako je jednom prilikom zajedno sa Gordanom Šaulić jurila Radeta i Šabana po beogradskim kafanama.

- Dugo ih nije bilo i nas dve uzmemo taksi i krenemo da ih tražimo. Nađemo ih u jednoj kumodraškoj kafani, pogledamo, oni sede sami za stolom. Mi se pogledamo, Goca mi kaže: "Pa oni su sami, nema nikakvih devojaka..." Mi ipak uđemo, sednemo samo za sto, pravimo se da ih ne vidimo. Šaban priđe, kaže: "Gde ste mačke", i ode. Posle nekog vremena oni odu kući i ostave nas tu - priseća se Goca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading