Ona je bila najveća zvezda bivše Juge: Neverovatan život Bebi Dol!

Autor: Pulsonline.rs

Zabava

26.02.2019

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je Bebi Dol jedna od najautentičnijih pojava na domaćoj javnoj sceni, ove neverovatne detalje iz njenog života niste sigurno znali. Jedna od njih je da je pobegla u Egipat jer joj nije prijao epitet "najveća zvezda bivše Jugoslavije"!

RepublikaFoto: facebook.com/Bebi Dol
Bebi Dol...

Od "princeze altnernativne muzičke scene" koja je išla na turneju sa Zdravkom Čolićem, preko pop zvezde koja je na svojim plećima podnela poslednje mesto na "Evroviziji" zbog raspada ondašnje Jugoslavije, pa sve do pevačice koja je negovala kvalitetan zvuk pred naletom turbo-fokla i rijaliti zvezde, kako je obično pamte noviji naraštaji.

Životna priča Dragane Šarić, kako je glasilo građansko ime ove neobične umetnice sve dok ga nije nedavno promenila u Dana Todorović, obiluje mnoštvom uspona, padova i neočekivanih odluka, a dovoljno je nabrojati samo beg u Egipat gde je godinama nastupala u jednom hotelu budući da joj nije laskao epitet jedne od najvećih zvezda bivše Jugoslavije, ili odbijanje menadžera slavnog benda "U2" da od nje napravi svetsku zvezdu.

Važnu ulogu u njenom životu odigrao je otac Milisav Šarić, džez-muzičar zbog kog je, prema vlastitom priznanju, celo svoje rano detinjstvo provela putujući širom sveta, budući da je on tada bio na turneji.

Naime, u doba rođenja vlasnice hita "Brazil" roditelji su bili u ranim 20-im godinama, te su je kao tromesečnu bebu poveli na put dug preko 1000 kilometara, pošto je prvi Šarovićev ugovor bio vezan za Kopenhagen.

RepublikaFoto: www.youtube.com/Emotion Production
Bila velika zvezda stare Jugoslavije...

Milisav je tada, sa svojim sastavom u kom je svirao saksofon i flautu, nastupao po vojnim bazama širom Evrope, te je tako Bebi Dol odrasla uz njegove kolege muzičare koji su joj, između ostalog, i preneli ljubav prema putovanjima i muzici.

- Imala sam pravo džez-detinjstvo! I dan danas spavam kao top jer sam u detinjstvu bila primorana da spavam dok u sobi do moje moj otac vežba skale na saksofonu - izjavila je svojevremeno Bebi za jugoslovensku štampu.

U nastavku prisećanja na odrastanje tokom 60-ih godina prošlog veka, pevačica je istakla da je otac oblikovao njen muzički ukus, te da je, za razliku od ostalih devojčica koje su džeparac trošile na lakove za nokte, ona kupovala ploče.

RepublikaFoto: instagram/bebidol.official
Uvek u svom fazonu nije robovala trendovima...

Putovanja po Evropi prestaju onda kada Šarićeva kreće u prvi razred osnovne škole, nakon čega samo tokom raspusta posećuje oca na turnejama.

Iz poštovanja prema njemu i ostatku porodice, Dragana Šarić preuzima scensko ime "Bebi Dol" kako bi zaštitila porodično prezime, odnosno kako se ono ne bi "povlačilo po štampi".

U intervjuu za jedan magazin, koji je Milisav Šarić dao još 2013. godine, istakao je da mu nije žao što nema unuke, te da se nikada nije pokajao što je ćerku vaspitao u "zapadnom fazonu".

Između ostalog, on je tada istakao da ne voli nijednu pesmu svoje mezimice.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dado

27.02.2019 15:27

Velika zvezda završila u iznajmljenoj garaži preuredjenoj u skromni stančić. Žalost.