Tragedija sprečila Šabana i Sinana da otpevaju duet: Umrli, a nisu snimili prokletu pesmu!

Autor:

Zabava

26.02.2019

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragično preminuli kralj narodne muzike Šaban Šaulić i pokojni legendarni folker Sinan Sakić bili su braća, ali i najveći prijatelji na estradi. Kako Srpski telegraf saznaje, prošle godine, pre nego što je Sinan preminuo u junu, Šaulić i Sakić su imali san da snime duet, ali on je igrom sudbine ostao nedosanjan.

Foto: ST/V. LUKIĆ/e-stock/K. CVIJOVIĆ
Nije im bilo suđeno...

Naime, Šaban je napisao tekst za pesmu koja govori o bratskoj ljubavi, a koju je planirao da snimi sa Sinanom kada se on oporavi, ali numera je ostala zapisana samo na papiru.

 Goca će izabrati pevače koji će u narednih pola godine snimiti numeru

- Šaban je obožavao Sinana i nadao se da će se oporaviti od teške bolesti kako bi mogli da snime duet koji je napisao u naboju emocija u Krčedinu. Uvek je govorio: "Imam karijeru dugu 50 godina, a sa mojim bratom Sinanom nikada nisam ukrstio glas. Ne smem da dopustim da ne ostavimo publici zajedničku pesmu." Ipak, na kraju se dogodilo ono čega se pokojni Šaulić najviše pribojavao, a papir sa pesmom ostao je u njegovoj vikendici u Krčedinu. Oni su umrli, a nisu snimili tu prokletu pesmu - počinje za naš list dobro obavešteni izvor i otkriva da je Šabanova udovica Goca odlučila da ipak ova pesma ne ostane mrtvo slovo na papiru, pa se zarekla da će se narednih meseci odlučiti ko će je snimiti od pevača.

- Goca je nakon sahrane rekla svojoj deci da će se do kraja života truditi da čuva uspomenu na Šabana. Narednih godinu dana želi da se posveti radu na kompilacijama muzike pokojnog supruga, planira da okupi ekipu koja će snimiti film o Šabanu, ali i konačno odluči ko bi najbolje otpevao duet koji su Šaulić i Sakić trebalo da snime. Pesma je zaista vanvremenska i kada bude snimljena, ostaće kao uspomena na dvojicu velikih umetnika. Goca je odlučila da ona svakako izađe za najmanje pola godine - zaključio je izvor.

Podsećamo, nakon što je Sinan preminuo, pokojni Šaban je skrhan bolom ispričao da ne može da prežali što sa Sakićem nije snimio duet i otkrio reči pesme.

- Napisao sam pesmu koja je trebalo da baš bude za njega i za mene, najadekvatnija. Radi se o braći, pesma za dva brata: "Ako treba, brate, ja ću ti uvek pomoći." Planirali smo nas dvojica to da uradimo. Njega sam video tu, da bismo mogli to on i ja baš lepo da donesemo. Mnogo me je pogodila njegova smrt. Bio mi je izuzetno drag čovek, mi smo čak i rod. Sinan je bio izuzetan umetnik, izuzetan pevač kojeg je narod voleo, koga su kolege volele. Ne znam ko njega nije voleo! Simpatičan u svojim pričama sa kolegama, sa drugarima... Uvek je imao nešto lepo i zanimljivo da kaže, na šta smo se svi smejali. Da ne pričam o noćima koje smo provodili do ujutru. Pričali smo o svemu i svačemu, o muzici, znali da zapevamo za stolom - rekao je pokojni Šaulić nakon što je Sinan preminuo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading