Šabanov sin živi kao socijalni slučaj: Otkrivamo detalje iz života vanbračnog deteta kralja folka!

Autor:

Zabava

25.02.2019

04:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čitav Balkan plakao je u petak, kada je kralj narodne muzike Šaban Šaulić ispraćen na večni počinak, a mnogi obožavaoci lika i dela legendarnog pevača su tek tada saznali da on ima i vanbračnog sina Roberta Omaljeva (47), koji je došao na Novo groblje da oda počast pokojnom ocu.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/Republika
Veoma ga potresla smrt oca...

Žena koja je čuvala Roberta do osme godine Radovanka Kanački, poznatija kao baka Seka, za Srpski telegraf ekskluzivno otkriva kako izgleda život Šaulićevog prvenca, koji se nikada nije eksponirao u javnosti.

- Robert je radio u Sarajevu kao zidar, a potom je dobio epilepsiju. Iako se trudio da nastavi sa mukotrpnim poslom, jednostavno, telo nije moglo da izdrži. Supruga nije vodila računa o njemu i živeo je jako teško. Bio je mnogo bolestan, pa mu je baba po majci uplatila dve godine radnog staža koje su mu preostajale kako bi dobio invalidsku penziju od 12.000 dinara. Međutim, brat mu je podigao kredit i on sada to zajedno otplaćuje sa njim. Na kraju mu ostane samo 5.000, mislim da toliko prihoduju i socijalni slučajevi u našoj zemlji. Takođe, i Robertova majka Nena sada živi teško, nepokretna je već nekoliko godina - uverava baka Seka i ističe da Robert dane provodi tako što služi slepog dedu koji je radio sa njim kao zidar.

 Baka Seka: Robijev brat je podigao kredit i on sada to zajedno otplaćuje sa njim. Na kraju mu ostane samo 5.000

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Baka Seka ga je očuvala...

- Robert služi jednog slepog dedu u selu pored Zrenjanina, on je radio sa njim i odjednom je oslepeo. Budući da je Robert po prirodi jako brižan i pažljiv, taj deda mu je ponudio da bude sa njim i on je prihvatio. Deda deli sve sa njim, ali mu ne daje platu jer ni on nije imućan. Jedva sastavlja kraj sa krajem, ali gura. Takav je bio čitav život. Rođen je skoro nepokretan, pa je prohodao, a kada je dobio epilepsiju, nije dao bolest da ga slomi, već se borio. On zaista nikada ne kuka i čitav Zrenjanin ga zna kao povučenog i dobrog čoveka - uverava baka Seka i otkriva da joj se srce slomilo kada se Robert rasplakao nakon što je saznao za smrt oca.

- Čim je saznao da mu je otac preminuo, Robert me je pozvao i kroz plač rekao: "Kako je ovo moguće? Je l' istina, bako, ovo? Srce mi se slomilo. Iako su nisu bili u kontaktu, moj Robi je voleo oca. On nikada nije gledao na njega kao na muzičku zvezdu i nije mu bila važna njegova popularnost. Apsolutno se nikada nije hvalio da je njegov sin - zaključila je Radovanka.

RepublikaFoto: Srpski telegraf/montaža
Pokazala i fotografije...

Podsećamo, kako je gospođa Kanački već rekla za naš list, supruga pokojnog Šabana Šaulića je, kada je Robert imao osam godina, ponudila njegovoj majci Nevenki Neni Prodanović da se on odrekne prezimena Šaulić.

- Goca je predlagala Neni da Robert pređe da živi sa njima, ali da ona nema nikakav kontakt sa njim. Nena to nije htela da prihvati jer je želela da bude sa Šabanom. Kada je Robert napunio osam godina, Goca je zahtevala od Šabana da traži od Nene da se dečak ne preziva Šaulić. Dala im je 10.000 nemačkih maraka da se odreknu tog prezimena. Robertova majka je to prihvatila i on je posle je uzeo očuhovo prezime Omaljev. Oni su od tih para kupili plac. Tada su se i rastali. Posle su se retko viđali. Ni Sanela, Ilda ni Mihajlo nikada nisu zvali Roberta. Samo me je Šaban zvao s vremena na vreme da pita kako je Robert i da li mu nešto treba. Dolazio je tajno da ga viđa u moje dvorište - rekla je baka Seka.

Robert je dobio epilepsiju, pa mu je baba uplatila dve godine radnog staža kako bi dobio invalidsku penziju od 12.000 dinara, kaže Radovanka Kanački

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Gordana Šaulić...

Podsećamo, pre nekoliko godina Šabanova udovica Goca je prokomentarisala vanbračnog sina svog supruga.

- Taj dečko ima 38 godina i suludo je očekivati da ga Šaban izdržava. Naša deca rade i sama se izdržavaju, pa je normalno da i on počne da brine o svojoj egzistenciji. Šaban je 1978. godine Robertovoj majci dao 100.000 nemačkih maraka da digne kuću za dete i priznao ga bez utvrđivanja očinstva. Dečku se očito ne radi, pa pokušava da stigne do finansijskih sredstava - izjavila je svojevremeno Goca.

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Robertom kako bismo proverili navode Radovanke Kanački, ali nije odgovarao na naše pozive do zaključenja ovog broja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ja

25.02.2019 13:15

Tuga do neba i posle neko kaze da je bio dobar covek. Sve zivo je prebaceno na zenu i decu, samo da ovaj nesrecnik nista ne dobije, a covek bolestan. Kako ih samo nije sramota?!!!!I Ima Boga!

Odgovori 19 1