Sinanova udovica tuži lekare: Porodica Sakić se sad setila da krivično goni medicinsko osoblje!

Autor:

Zabava

22.02.2019

04:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sabina je odlučila da presavije tabak, uprkos tome što je na svoju ruku u kritičnom stanju prebacila supruga u drugu kliniku, što je bilo kobno.

RepublikaFoto: e-stock
Sinan Sakić...

Sabina Sakić, supruga pevača Sinana Sakića, koji je prošle godine preminuo posle duge i teške bolesti, odlučila je da posle devet meseci tuži lekara koji je lečio pokojnog folkera u KBC Srbije, jer je, kako uverava, on odgovoran za smrt njenog muža. Iako je Sabina na svoju ruku i bez dozvole lekara pokušala dva puta da izvede pokojnog Sinana iz bolnice, nakon što je izgubila pravo da boravi sa njim u sobi od 8 do 20 časova, zbog čega je intervenisala i policija, ona sada tvrdi da je njen suprug preminuo zbog nemarnog lečenja.

Sabina se oglasila putem društvenih mreža i istakla da neće dopustiti da lekari koji su lečili Sinana prođu nekažnjeno, a njena i Sinanova ćerka Đulkica za Srpski telegraf uverava da će porodica tek sad podneti tužbu jer nisu bili u stanju da to urade ranije zbog šoka.

- Dragi prijatelji, moram vam reći šta me muči evo devet meseci. Interesuje me zašto je moj muž ubijen. Molio me je plakajući da ga spasem, da ga vodim kući jer ga doktor Ćulafić ne leči i hoće da ga ubije. Pet dana mu nisu dali kardiologa, a imao je srčani udar i oštećen srčani zalizak. Nikakvu terapiju sem klizne i malo infuzije nije primao pet dana. Rekao mi je: "Vodi me, molim te, maco, odavde. Ovo nije bolnica ni ludnica, ovo je logor. Ovde ti uzmu zadnju kap dostojanstva. Oni me ne leče, odustali su, ubiće me. Pet dana je bio usmeno otpušten i čekao otpusnu listu. Namerno mu nisu dali, niko mu nije hteo pomoći niti prići. Molila sam i preklinjala plačući da mu daju kardiologa, a profesor Ćulafić, taj smrad, nije mu dao - tvrdi Sinanova udovica i ističe da su ostali doktori primetili da njen suprug nema adekvatno lečenje.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Sinanova žena Sabina...

Sabina: Sada se pitam, po ko zna koji put, zašto je moj muž ubijen i po čijem naređenju

- Profesorka Radmila Ješić mi je u panici pet dana ranije na hodniku rekla: "Vodi Sinana odavde, ubiće ga!". Bila sam u panici, u neverici. Tog dana su mu izvadili stentove sa žučnih kanala, a nisu smeli to da urade. Sada se pitam, po ko zna koji put, zašto je moj muž ubijen i po čijem naređenju? Čekala sam da to neko istraži, ali niko ništa. Saznaću to! Imam slike, snimke i sve dokaze da je ubijen. Sada sam očajna i neću dozvoliti da ološi koji su ga ubili prođu nekažnjeno. Nadam se da će, ako postoji pravda i zakon, biti kažnjen, a verujem i u božju pravdu. Profesor Ćulafić je lično odgovoran. Tužba za nesavesno lečenje, ubistvo. Naravno, tužba će biti i za Klinički centar isto - uverila je Sabina Sakić, koja nije odgovarala na naše pozive.

Podsećamo, Sinan Sakić je preminuo 1. juna prošle godine, nekoliko dana pre nego što je trebalo da bude prebačen u Padovu, gde mu je bila zakazana transplatacija jetre.

Kako su tada rekli iz KBC, pokojni pevač je u njihovoj ustanovi dobio najbolju moguću negu, a lekarima i dalje nije jasno zašto su ga članovi porodice izveli iz bolnice.

RepublikaFoto: Nebojša Mandić
Sinanovi sinovi...

- Pacijent je bio u vrlo delikatnom teškom stanju. Pripremali smo ga za transplantaciju jetre, što nije jednostavno. Da je ostao u Kliničkom, možda bi stvari bile drugačije. Njegovi najbliži su ga izveli iz bolnice usred priprema za presađivanje i time mu direktno ugrozili život - rekao nam je tada jedan doktor iz Urgentnog centra KCS koji je direktno učestvovao u lečenju Sakića, ali bez dozvole nadležnih nije mogao javno da daje izjave (ime i prezime ovog lekara poznati redakciji).

Sakić je u besvesnom stanju, po nalogu porodice, potom prebačen u privatnu bolnicu Belmedik. Prema rečima porodičnog prijatelja, tamo nije primao terapiju za osnovnu bolest, već je samo dogovoreno da boravi kod njih. Iz Belmedika, takođe, po odluci porodice, izveden je 24. maja.

- Nisu ga vratili u Klinički centar Srbije iako su im pojedini prijatelji savetovali da tako urade, već su ga odveli kući, gde je i preminuo - rekao je tada naš sagovornik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading