Nemci zataškavaju Šabanovu smrt: Obdukcija tela kralja narodne muzike nije dala odgovor na mnoga pitanja!

Autor:

Zabava

22.02.2019

04:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga će morati da se nastavi jer je nalaz koji je juče obavljen u bolnici u Bilefeldu u suprotnosti sa opservacijama koje su usledile nakon saobraćajne nesreće.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Tragično izgubio život...

Prvi rezultati obdukcije tragično preminulog kralja narodne muzike Šabana Šaulića, u koje je Srpski telegraf imao uvid, pokazuju da je pevač preminuo od posledica povrede izazvane saobraćajnom nesrećom. Kako piše u nalazu koji je obavljen juče u bolnici u Bilefeldu, nema naznaka da je Šaban preminuo zbog povreda ili drugih okolnosti koje nisu u vezi sa saobraćajnom nesrećom. Međutim, obdukcija nije odgovorila na mnoga sporna pitanja, zbog čega će istraga morati da se nastavi.

- Obdukcioni nalaz nije u suprotnosti sa povredama koje su nastale u saobraćajnoj nesreći. Takođe, nema nikakvih naznaka da 67-godišnjak nije imao sigurnosni pojas - glase navodi iz saopštenja policije.

Ipak, kako za naš list otkriva dobro obavešteni izvor, tužilaštvo će nastaviti da ispituje da li je bilo propusta u toku hospitalizacije Šaulića u bolnici.

Dogodili su se ozbiljni propusti, koji su daleko od profesionalnih standarda kakvi su uobičajeni u nemačkom zdravstvu

- Obdukcija nije urađena nezavisno i tužilaštvo to mora imati na umu. Zato mora detaljno da proveri da li su ispoštovane sve procedure prilikom hospitalizacije Šaulića. Budući da je pevač nakon udesa bio pokretan i nije imao težih povreda, tužilaštvo osnovano sumnja da je došlo do ogromnog propusta nakon što je Šaulić dopremljen u bolnicu. Nalazi su u suprotnosti sa tvrdnjama da Šaban nije zadobio teže povrede, što otvara sumnju da neko pokušava da zataška propuste. U Bilefeldu se ne pamti ovakva saobraćajna nesreća i u velikom je interesu i policije i tužilaštva da slučaj bude ispitan do kraja i da niko ne bude zaštićen - otkriva za naš list dobro obavešteni izvor i ističe da postoji mogućnost da lekari koji su brinuli o Šauliću pre smrti u najmanju ruku izgube licencu.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/www.westfalen-blatt.de
Pevačev automobil je bio potpuno uništen...

- U Nemačkoj vlada veliki pritisak medija i javnosti da se otkrije pod kojim okolnostima je čovek bez težih povreda nakon nekoliko sati izdahnuo i sve ukazuje na to da će neko morati ozbiljno da odgovara - ističe naš sagovornik i otkriva da policija proverava i gde su nestale lične stvari Šabana i njegovog vozača Mirsada Kerića, između ostalog i svota od 15.000 evra koje je pevač zaradio na poslednjem nastupu u životu.

- Mnogo je nerazjašnjenih okolnosti u čitavom slučaju. Porodicama još nisu vraćene stvari preminulih i neke od njih su nestale. Takođe, sumnja se da je neko od medicinskih radnika ukrao i 15.000 evra iz Šabanove torbe jer od para nema ni traga - zaključio je izvor.

Podsećamo, i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji je bio veliki Šaulićev prijatelj, pre nekoliko dana je istakao da je u ovom trenutku najvažnije ispitati sve detalje pevačeve smrti.

- Posle nesreće je bio loše, ali svestan, bez tragova povreda. Pošto se žalio da ga nešto guši, lekari su mu dali neka sredstva za uspavljivanje. Kada su ga helikopterom prevezli u bolnicu, otvorili su ga i shvatili da je došlo do komplikacija usled pucanja trbušne aorte. Uradili su mu reanimaciju, međutim, nije bilo spasa. Tužilac želi da se do kraja utvrdi šta se desilo da ne bi bilo različitih priča - pojasnio je Dačić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading