Zlata Petrović u suzama zbog Šaulića: Umrla je narodna muzika!

Autor: Blic.rs

Zabava

20.02.2019

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica Zlata Petrović neutešna je od kada je saznala da je njen kolega i veliki prijatelj Šaban Šaulić minulog vikenda izgubio život.

RepublikaFoto: youtube.com/ST/V. LUKIĆ
Zlata neutešna zbog Šabanove smrti...

Zlata ne može da poveruje da je Šaban Šaulić preminuo u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, te je otvorila je dušu o njihovim zajedničkim trenucima.

Zlata Petrović jedna je od onih pevača koji su najčešće delili podijum na veseljima u inostranstvu sa Šabanom Šaulićem. Družili su se oko 30 godina, ako ne svakog, onda svakog drugog vikenda, a osim toga bili su i u rodbinskim vezama.

- Šaban je moja porodica, stric mom sinu Mikiju. Hasanova i Šabanova majka su rođene sestre. Izgubila sam prijatelja do srži, a znali smo jedno o drugom skoro sve. Više smo vremena proveli nas dvoje zajedno nego svako od nas sa svojom porodicom. U mladosti, pa do unazad 10 godina, znali smo da po dva dana provedemo za kafanskim stolom. Obožavala sam da pijem sa njim posle nastupa, tokom i pred istog, a inače nikad ne popijem ni čašicu. Neopisivo mi je prijalo da u zoru koju smo dočekivali u kafani slušam Šabanov glas uz harmoniku. Tad je najlepše pevao. Kad nije bilo harmonike Šaban je lupko po stolu i davao sebi ritam. Neću da verujem da mog Saleta nema - potreseno priča Zlata.

RepublikaFoto: printscreen/facebook
Šaban Šaulić...

Pevačica kaže da je u ponedeljak sa Šabanovom udovicom i ćerkom Ildom provela pola dana. Do kasno u noć je sedela sa njima i plakala.

- Mihailo i Sanela su bili u Nemačkoj, mogu da zamislim kako je toj deci da podnose celu situaciju. Ilda nas je zadržavala da sedimo sa njima i malo podelimo tugu. Udarac je neopisiv za sve, nikad gori i veći - kaže pevačica.

- Umrla je narodna muzika. I to je cela istina. Izvinjavam se kolegama, ali više ne postoje pevači kao što je on bio. Neprestano plačem i neću da verujem da ga nema. Mislim da sam ovako plakala samo za majkom kad je umrla. Preteško je nositi se sa saznanjem da Šabana neću više videti - rekla je Zlata.

RepublikaFoto: Promo foto
Šaulić...

- Jedino Šaban, Ljuba Aličić i ja imamo telefone od 3 evra. Videli smo u kakvom, malom automobilu je nastradao. Zaradio je milijarde, ali ga to nije opterećivalo. Pored punog stola đakonija on je na nastupe vadio paštetu i salamu i nudio mi da jedemo slatko. Znao je da mi tepa "bucko", kao i maloj deci koju nije mogao nikad da zaobiđe i da im ne tepa i ne štipne za obraz - ispričala je Zlata.

Podsetimo, u petak će biti održana sahrana Šabana Šaulića.

- Porodica planira sahranu Šabanu Šauliću u pola dva na Novom Groblju u Aleji zaslužnih građana, a komemoracija bi trebalo da bude održana u 11 časova u Skupštini grada, u velikoj sali - ispričao je izvor blizak porodici Šabana Šaulića.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading