Jelisaveta i Teo dali ćerki biblijsko ime, a evo šta znači!

Autor:

Zabava

13.02.2019

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumica Jelisaveta Orašanin jutros oko pet časova porodila se u Los Anđelesu i na svet donela ćerku kojoj su njen suprug Miloš Teodosić i ona dali ime Petra.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Stigle im rode... Jelisaveta i Teo

Tokom čitave trudnoće, Jelisaveta je boravila u Los Anđelesu gde je uživala u trudnoći i provodila vreme sa suprugom, ali i prijateljima koji tamo žive. Uz nju je sve vreme bila sestra Milica koja je i objavila lepe vesti na svom profilu na instagramu. 

Foto: instagram.com
Jelisavetina i Teova ćerka zvaće se Petra

Milica je i otkrila da je Jelisavetina i Teova ćerkica već dobila ime i da će se zvati Petra što je biblijsko ime. Ovo ime potiče iz staro-grčkog jezika, ali ima svoje varijante i u latinskom i u španskom jeziku, te da se delom njegovo poreklo i značenje može objasniti i kada se ime „prevede“ i sa ova dve jezičke grupacije.

Kako je i napomenuto, ime Petra u prevodu sa grčkog jezika, znači - kamen, stena, mali oblutak ili kamenčić, a sasvim isti „bukvalni“ prevod ima i ime Petra izvedeno iz latinskog ili španskog jezika.

U „prenesenom“ značenju, Petra je „žena jaka kao stena“, „odlučna“, „čvrsta“, „nepokolebljiva“, „žena jake volje“ i „žena borac“ .

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading