Marija Dimitrijević heroina koja je prva pomogla Dei za Srpski telegraf: Sedela je u krvi bez ruke

Zabava

08.02.2019

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Zapomagala je, vikala da je boli ruka i tražila mi je lekove protiv bolova, nadam se da će biti dobro", još uvek potresena, priča za Srpski telegraf heroina Marija Dimitrijević (28), laboratorijski tehničar, koja je prva pritekla u pomoć Dei Đurđević i pozvala Hitnu pomoć.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Pomogla novinarki: Marija Dimitrijević

U autobusu 59 koji je imao sudar, među putnicima bila je I Marija. Kada su svi izašli na ulicu zbog udesa, ona je čula vrištanje I zapomaganje.

- Ugledala sam stravičan prizor. Svuda je bilo krvi, a devojka je sedela pored zida, ruka joj je bila otkinuta, bila je pored nje, a ona je samo vikala da je boli. Prišla sam joj Iioslonila njenu glavu na moje rame. Trudila sam se da ostanem pribrana, iako je scena bila jeziva. Pričala sam sa njom kako bi ostala u svesnom stanju što duže. Tražila mi je lekove protiv bolova, i samo je ponavljala da je boli ruka - seća se Marija, koja je spasila život poznatoj novinarki.

Marija je odmah pozvala policiju, i rekla im da pozovu i Hitnu pomoć I dođu što pre.

- Stigli su posle 15 minuta, a do tada smo se nas dve ispričale. Bilo mi je bitno da joj držim pažnju, mnogo je krvarila, tresla sam se i bila sam uplašena za njen život. Samo sam razmišljala o tome da Hitna dođe što pre. Tražila mi je da zovem njenog dečka, pa mi je čak izdiktirala broj i pozvale smo ga. Ispričala mu je da je imala udes i da je boli ruka. Nisam joj rekla u kakvom je stanju ruka, da ne bi došlo do panike - priča ova hrabra devojka, o kojoj danas bruji cela Srbija.

 

 

Koliko je Dea bila svesna i prisebna, pokazuje činjenica da je znala svoje ime i prezime, godine i radno mesto.

- Nisam znala ko je ona, priznajem, ali mi se predstavila, rekla koje je godište i da radi u blizini na Pinku.  Onda je stigla Hitna i uneli su prvo ruku, stavili je na led, a onda su nju uneli na nosilima I prevezli na VMA - kaže Marija.

Niko ne zna šta bi bilo sa Deom da se Marija nije našla u pravom trenutku pored nje, a kaže da su ostvarile posebnu vezu i da će verovatno otići da je poseti.

- Sačekaću da joj bude bolje, pa ću otići da je vidim. Njena majka me je zvala sinoć da mi zahvali i stvarno je divna žena. Ipak, ja sam učinila sve što bi svako normalan uradio. Mislim da me šok od cele situacija tek stiže I sada postajem svesna šta se dogodilo. Samo da ona bude dobro! - naglašava Marija, koja radi u jednoj privatnoj laboratoriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Dragana

09.02.2019 01:57

Bravo Marija. Divna, hrabra i stalozena da najbolje reaguje u tako teskoj situaciji.

Acko

09.02.2019 07:34

Bravo Marija! Svaka ti čast!