Lazić očajan: Mora na nove terapije, praznike neće provesti kod kuće!

Autor: Blic.rs

Zabava

20.12.2018

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon kontrole na Banjici Lazić je vraćen u banju, gde su mu prepisane elektroprocedure i magnet, koje će mu pomoći u bržem i lakšem ozdravljenju.

RepublikaFoto: e-stock
Darko Lazić...

Darko Lazić odlično se oporavlja, potvrđuju i lekari kod kojih je nedavno obavio sve potrebne preglede. Naime, Darko je u utorak prvi put napustio banju u Mladenovcu da bi obavio kontrolne preglede u dve ustanove u glavnom gradu Srbije. Sa ortopedije na Banjici je izašao sa osmehom na licu, a kako saznajemo, nakon svih analiza saopšteno mu je da njegov oporavak dobro napreduje, ali da mu moraju uključiti još dve nove terapije.

- Budući da je prohodao pomoću štaka, ali i da su njegovi doktori i te kako zadovoljni kako Darkov oporavak napreduje, te koliko se trudi, smatrali su da je vreme da pređe na druge terapije. Čitav ovaj proces traje nedeljama i podrazumeva više terapija. Iako isprva nije mogao da ide u sale kako bi ih obavljao, aparati mu se više ne donose u sobu, već ide u sve sale pojedinačno u kojima se rehabilituje. Od pre nekoliko dana, uključene su mu i nove terapije.

RepublikaFoto: instagram.com/andreanacekic
Darko sa kumom Andreanom Čekić...

U pitanju su dve nove elektroprocedure, interferentna struja, kao i magnet za brži i bolji oporavak desnog kuka. Magnet je jako bitan kod pacijenata sa prelomom kostiju jer ubrzava njihovo zarastanje. U pitanju je magnet solenoid, to je jedan krug koji obuhvata Darkovu karlicu i kukove - kaže za beogradski dnevnik izvor upućen u čitavu situaciju i dodaje:

RepublikaFoto: instagram.com/gagicmarina
Darko sa verenicom Marinom...

- On je spremno prihvatio novine i zaista se trudi da u svemu sluša doktore koji ga savetuju. Iako je prvobitno trebalo da iz banje izađe za 21 dan, boravak u Mladenovcu će mu se produžiti, a osim što će za Novu godinu biti u banji, najverovatnije će tamo dočekati i Božić. Iako je kod njega postojala jaka želja da za praznike bude u Brestaču, lekari su ga savetovali da ipak ostane u banji kako bi bio maksimalno skoncentrisan na terapije, ali i kako bi se potpuno oporavio. On je zaista bio u teškom stanju nakon saobraćajke i potreban je dug period kako bi se potpuno izlečio. Iako, što zbog njegove volje što zbog stručnosti lekara, oporavak teče brže nego što su mislili, potreban je dodatni napor kako bi se sve dovelo u normalu. On još uvek ne može samostalno da hoda već pravi korake pomoću štaka, a planirano je da iz banje izađe sa štapom - kaže dalje izvor.

RepublikaFoto: instagram.com/darkolazicofficial
Darko...

Da je sve u najboljem redu potvrdio je i Darko kada je iz klinike na Banjici izašao sa širokim osmehom na licu i rekao:

- Lekari kažu da je super napredak, tako da - biće dobro, hvala bogu... Treba još malo strpljenja, ali glavni doktor je rekao da sam neviđeno napredovao, tako da sam zadovoljan i on je zadovoljan, to je najbitnije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Kris

20.12.2018 13:08

Vaznije su terapije nego jelo i pice.