Bruka: Šaban nije hteo da peva na Kosovu!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevač Šaban Šaulić dobio je poziv od organizatora koncerta u Kosovskoj Mitrovici, koji je održan 8. decembra, da stane rame uz rame sa folk zvezdom Svetlanom Cecom Ražnatović.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Šaban Šaulić...

Kako Srpski telegraf saznaje, Šaulić je odmah odbio da se pojavi na koncertu koji je bio velika podrška za srpski narod usled teške situacije na Kosovu i Metohiji, a nije čak naveo ni razlog zbog kog neće uveličati ovaj događaj svojim prisustvom.

Naime, kako izvor blizak organizatorima koncerta navodi, oni su imali ideju da se Šaban i Ceca pojave zajedno na koncertu kako bi poslali snažnu poruku da je Srbija uz svoj narod.

RepublikaFoto: printscreen/instagram
Ceca Ražnatović...

- Koncert je održan u organizaciji Privremenog organa srpske opštine Kosovska Mitrovica. Čelnici su pozvali Svetlanu Ražnatović, koja je bez razmišljanja i oklevanja odmah pristala i rekla da je ona uvek uz svoj narod i da se ne plaši ničega. Zadivljeni njenom hrabrošću i patriotizmom, očekivali su da će i druga velika zvezda koja je planirana Šaban Šaulić dati podjednako pozitivan odgovor, međutim, usledio je hladan tuš - navodi dobro obavešten izvor i nastavlja:

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Šaban na nastupu...

- Nakon što je Šabanu objašnjeno o kakvom se koncertu radi i da će to biti događaj od velike važnosti za srpski narod na Kosovu i Metohiji, on je samo kratko odgovorio da nije u mogućnosti da prisustvuje koncertu. Organizatori nisu insistirali, već su mu se zahvalili na razgovoru, ali je ostao gorak ukus nakon njegovih hladnih reči. Da li se uplašio za bezbednost ili mu jednostavno nije stalo da pruži takav vid podrške, nije bitno, njegov postupak je bio poražavajući.

Za razliku od Šaulića, koji je razočarao publiku, Ceca je bez razmišljanja prihvatila poziv

- Za razliku od Šabana, koji je takvim gestom izneverio svoj narod koji sluša njegovu muziku i voli ga, Ceca je pokazala šta je ljubav prema zemljacima, šta je patriotizam i veliko srce. Njoj svaka čast i hvala joj na svemu što je učinila za nas - zaključio je izvor.

RepublikaFoto: printscreen/facebook
Šaban Šaulić, kralj narodne muzike...

Novinar Srpskog telegrafa pitao je Šabana zbog čega je odbio da se pojavi na koncertu u Kosovskoj Mitrovici, a njegov odgovor je bio, najblaže rečeno, zbunjujuć.

- Ja sam stalno negde. Ceca je bila tamo na Kosovu, a ja sam bio opet tamo negde, na nekoj drugoj strani sam pevao na minus šest, recimo. Zbog toga sam nagrabusio i evo još sam prehlađen - izjavio je Šaban, ne objasnivši zbog čega nije prihvatio poziv s obzirom na to da tog dana nije imao zakazan nastup.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Šaban Šaulić...

Podsećamo, Ražnatovićeva je napravila spektakularan koncert koji je održan na platou ispred studentskog centra u Kosovskoj Mitrovici u sklopu protesta povodom taksi od 100 odsto na robu iz Srbije, koje su uvele prištinske vlasti.

Uprkos najavama iz Prištine da će joj biti zabranjen ulazak, Ceca je bez ikakvih problema ušla na teritoriju Kosova i Metohije preko prelaza Jarinje na putu Raška-Leposavić. Ni uporna kiša nije pokolebala okupljenu masu na platou, kao ni našu zvezdu, da koncert bude održan, a Ceca se srpskom narodu obratila rečima:

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Pink Official
Ceca...

- Došla sam da vas podržim. Ako treba i neka humanitarna pomoć, to je sve što mogu da učinim za vas. Samo da znate da sam uvek uz vas. Ja ne bih mnogo da vam pričam, ja bih da vam pevam.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Anđela

17.12.2018 22:07

Zašto to niste objavili kada je to bilo aktuelno?

psihijatar

18.12.2018 19:20

Bravo Šabane