Stajao go u zatvoru, a čuvar ga ponižavao: Lukas ispričao detalje privođenje zbog Zemunaca!

Autor:

Zabava

07.12.2018

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas 2003. godine bio je privođen tokom akcije "Sablja" zbog čega je jedno vreme boravio i u zatvoru. O tim danima nije previše govorio, a ono što je kazao mnoge je iznenadilo.

Foto: youtube.com/Cirilica TV HAPPY
Aca Lukas

O hapšenju u akciji "Sablja"

- Ja sam zvanično uhapšen zbog poseda oružja bez dozvole. E sad koliko je neko znao u tom trenutku da ja kod kuće imam jedan mali pokvareni pištolj... Došlo je negde oko 20 specijalaca. Opkolili su mi kuću. Ali ja tad nisam bio kod kuće već u Novom Sadu. Kad sam se vratio oni su već otišli ali sam primetio da je neko bio jer je neko okrenuo kamere. Pitao sam čuvara i on mi je rekao da su bili policajci. Ja sam onda otišao u 29. novembar dabi mi oni rekli da je to bila rutinska kontrola. E sad ne znam koliko rutinska može biti jer je delovalo kao desant na Drvar. Poslali su par inspektora da krenu sa mnom do kuće da provere. Znao sam da imam taj pištolj bez dozvole za koji se posle ispostavilo da je i pokvaren. Zaboravio sam da ga sklonim, bio je u spavaćoj sobi u ženinoj tašni. Rekli su mi da im odmah prijavim ako imam nešto neregularno. Kazao sam im da imam taj pištolj i da ću im ga dati. Kada sam doneo pištolj, oni su napravili zapisnik i tada su me posle ispitivali nekoliko sati u 29. novembru oko zemunskog klana. I onda su mi rekli - Što se nas tiče sve je u redu, ali ovi su ti pisali 30 dana zbog pištolja. I ja pravo odatle u CZ - ispričao je Lukas. 

RepublikaFoto: youtube.com/Zvezde Granda
Privodili ga zbog Zemunaca, uhapšen zbog pištolja... Lukas

O zatvoru

Bilo nas je u sobi 34 a bilo 17 kreveta na sprat. Izveli nas jedan dan ispred i poređali nas u hodnik. A mi goli. Svi. I onda nam ispreturali stvari da vide da li imamo nešto. I dođe 7-8 čuvara i stali ispred mene.

 - A, šta ćemo sad Lukas? Sad si gore sad si dole - reče mi jedan.

 - Vidi, ja sam tu mesec, dva... Nek budem i pet godina, ali ti si ovde ceo život.

RepublikaFoto: e-stock/KOBRA
Folker bio mesec dana u pritvoru...

O zemunskom klanu

Ja nisam ni znao da su oni zemunski klan. Njih sam znao deset godina pre toga iz grada. Mi javne ličnosti smo imali dosta problema oko toga ko je gde bio, ko se sa kim rukovao. Pitali su me što sam Legiji pevao krštenje.

- Pevao sam jer sam pevač. Krštenje je bilo u hotelu Jugoslavija. Tamo je kuvar kuvao hranu, što onda njega niste uhapsili što je kuvao Legiji, rekao sam im. A koliko se sećam taj skup je obezbeđivalo nekoliko interventnih brigada - iszakao je Lukas i dodao:

- Rekao sam im tada: "Do juče je slovo "L" bilo izbačeno iz upotrebe u ovoj vašoj ustanovi jer kad čujete "L" vama spadnu gaće, a sad mene peglate što sam pevao tamo."

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Lukas kod njih pio kafu... Šiptar i Kum

O Šilerovoj

- U Šilerovoj nisam pevao. Bio sam tamo na kafi, u jednom kafiću. Poznavao sam ljude. I dan danas se družim sa raznoraznim ljudima. Dušana Spasojevića znam iz zgrada kao momka koji se muvao tu po gradu. I par godina ga nisam video da bi me on sreo i rekao dođi da vidiš šta sam napravio. I odveo me da vidim Šilerovu.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Aca se družio s njima... Svetlana i Željko Ražnatović

O poznanstvu sa Cecom

- Cecu sam ranije sretao dok sam svirao sa Viktorijom. Ona je tad bila tek cvetak zanovetak. Tada je dolazila sa ćaletom, sa Slobom, na snimanja. Stalno smo se sretali po snimanjima. Pravo druženje je počelo kad je ona krenula da živi sa Arkanom. A Željka sam poznavao dugo godina. Nije tačno da me je Željko štitio. Mene niko nikad nije štitio, ja sam sebe mogu da zaštitim

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading