Brena otkrila detalje Stefanove otmice: Rekli su nam da ga možemo otkupiti živog za 2,5 miliona ili mrtvog za 5 miliona!

Autor: 24sata.hr

Zabava

05.12.2018

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepa Brena već decenijama uživa status najveće zvezde na Balkanu - izgleda da se ostvarilo proročanstvo čuvene proročice baba Vange koja je pevačici otkrila "da će biti poznatija od Tita", i na prvi pogled njen život je bajkovit, ispunjen slavom, bogatstvom, ljubavlju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?

A post shared by Stefan Zivojinovic (@stefanzivojinovic) on Mar 9, 2017 at 1:06am PST

Međutim, znamo i sami da stvari nisu uvek onakve kako izgledaju, a da se iza privida savršenog života često kriju duboki ožiljci, teški problemi i traume.

Takva kob nije zaobišla ni Brenu, premda je javnost tu činjenicu potisnula. Pre davnih 18 godina, ova muzička diva suočila se sa jednim od najvećih užasa koji roditelja može da snađe - njenog starijeg sina Stefana (26) su kidnpovali.

Ona je o ovom nemilom iskustvu sada otvoreno progovorila za hrvatski portal 24sata.hr, otkrivajući da je ceo incident započeo 2000. godine kada joj odjednom stigla poruka koja ledi krv u žilama.

RepublikaFoto: youtube.com/ Lepa Brena
Lepa Brena

- Gospodine i gospođo Živojinović, vaš sin Stefan se nalazi kod nas. Prema njemu ćemo se ponašati ljudski dok ste vi korektni. Neće mu faliti dlaka s glave - pisalo je u jezivoj poruci otmičara koji su kidnapovali tada šestogodišnjeg Stefan.

Ova poruka trajno je promenila živote porodice Živojinović, u koju se istog trenutka uselila duboka bol i neizreciv strah. Dok su čekali dalje instrukcije otmičara, živeli su u stalnoj neizvesnosti - pet dana nisu znali da li je Stefan živ ili mrtav. Tek pet dana posle otmice, stigla im je druga poruka, a Brena je tek sada smogla snage da otvoreno priča o svim detaljima.

- Javili su nam da Stefana možemo otkupiti na dva načina. Živog za 2,5 miliona tadašnjih nemačkih maraka ili mrtvog za pet miliona. Rekli su i da će nam, u slučaju druge mogućnosti, slati deo po deo Stefanovog tela - ispričala je Brena.

Takođe, upozorili su Brenu i Bobu da ne zovu policiju, a dali su im rok od dva dana da skupe novac. Naglasili su im da ne odugovlače s isplatom. Pretili su da će za svaki dan kašnjenja na Stefanovoj ruci biti jedan prst manje, a ako se ne jave ni nakon 10 dana, moći će da otkupe samo svoje mrtvo dete.

Živojinovići nisu gubili vreme, pa su se odmah bacili u potragu za novcem i Stefana ubrzo vratili u svoje okrilje, na sigurno. Brena kaže da ne može da razume kako se do dana današnjeg nije otkrilo ko im je priredio ovaj košmar.

- Sve otmice su razotkrivene, samo nije utvrđeno ko je to uradio mom detetu. Nakon toga se više ničega ne plašim. Naravno da danas imam obezbeđenje to su profesionalni ljudi koji se ne vide, ali tačno znaju šta treba da rade - istakla je pevačica.

RepublikaFoto: Republika
Lepa Brena

Nije htela da priča o tome na koji su joj način vratili Stefana, ali se u medijim spekulisalo o čak pet verzija njegovog oslobađanja. Prema prvoj, kući ga je dovezao taksisa nakon što su ga posle primopredaje novca otmičari ostavili na Kalemegdanu. Druga priča kaže da je dečak predat pevačici, koja je bila na nišanu snajperista, dok je Boba predavao novac otmičarima na Novom Beogradu. Treća verzija jeste ta da je Brena bila na nišanu snajperista na niškom autoputu, gde je preuzela sina.

Neki mediji su nagađali da se primopredaja novca i deteta odigrala u okolini Dubrovnika. Prema petoj verziji, Brena je pod snajperskim nišanom s mlađim detetom bila parkirana na autoputu kraj Tošinog bunara, njen suprug je ostavio novac na dogovorenoj lokaciji, a otmičari su potom bosonogog Stefana ostavili na Kalemegdanu.

Danas je Stefan srećan i ostvaren mladić, koji je krenuo muzičkim stopama, poput svoje majke, a i cela porodica uživa u blagodatima života, no ovaj tragičan događaj zauvek je ostavio trag na njihovim dušama i duboke rane na duši, suštinski ih promenivši.

- Otkad su mi oteli sina, više mi ništa materijalno nema značaj. Nije mi važno ništa što može da se kupi novac - zaključila je Brena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading