DETALJNO - EVO KAKVO VREME NAS OČEKUJE NAREDNA TRI MESECA! Oglasio se RHMZ: Jesen če ličiti na proleće!

Autor:

Vesti

17.09.2023

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema najnovijoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Srbija će u oktobru i novembru imati toplije i vlažnije vreme, dok će decembar doneti blaže temperature i povećane padavine u odnosu na obično.

DETALJNO - EVO KAKVO VREME NAS OČEKUJE NAREDNA TRI MESECA! Oglasio se RHMZ: Jesen če ličiti na proleće!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Pixabay.com

- Srednja minimalna temperatura vazduha u oktobru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost oktobarske srednje minimalne temperature vazduha oko 10.2ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u oktobru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom oktobra biće oko 19.0ºS. Mesečna suma padavina tokom oktobra biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će vrednosti sume padavina u većem delu Srbije biti 5 mm do 10 mm više, a u Negotinskoj Krajini za 10 mm do 20 mm više u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini oktobarska suma padavina iznosiće oko 49 mm - navodi RHMZ i dodaje:

Republika

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.1ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 5.6ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

Tokom meseca novembra, u Beogradu i okolini očekuje se srednja maksimalna temperatura vazduha od oko 12.0°C. Takođe, prognozira se da će mesečna količina padavina biti iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima koje će biti prosečno 10 do 20 mm veće u odnosu na uobičajeni prosek, pri čemu će novembarska suma padavina u Beogradu i širem okruženju iznositi oko 62 mm.

Republika

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

U decembru, prema prognozi RHMZ-a, srednja minimalna temperatura vazduha biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa prosečnom vrednošću višom za oko 1.8°C u odnosu na uobičajeni prosek.

- U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost decembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 2.2ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u decembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom decembra biće oko 8.0ºS. Mesečna suma padavina tokom decembra biće malo iznad višegodišnjeg proseka sa vrednostima za 5 mm do 10 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini decembarska suma padavina iznosiće oko 59 mm.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading