Preokret Evrope: EU spaja Srbiju i Srpsku!

Autor:

Vesti

01.11.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuno je realan scenario po kojem će se Republika Srpska odvojiti od BiH i pripojiti Srbiji. Uslov za to je da na izborima za Evropski parlament, u maju sledeće godine, pobedu odnesu konzervativne i desne stranke. Pre svega se to odnosi na takozvani suverenistički blok (primat daju nacionalnim državama), koji će objediniti i predvoditi Stiv Benon, čovek najzaslužniji za pobedu Donalda Trampa na američkim izborima (pogledajte okvir).

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Dodik

Ovo je suština teze koju je za Srpski telegraf izneo jedan zapadni diplomata u Srbiji, čije su se prognoze do sada pokazivale kao veoma precizne.

- Benon je blizak prijatelj američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, koji je najzaslužniji za promenu kursa SAD prema Srbiji, u odnosu na pitanje Kosova. To je činjenica koja se nikako ne sme zanemariti kada govorimo o stvarima koje mogu da se dogode nakon izbora u EU - objašnjava naš sagovornik.

DOBRI ODNOSI

Ovaj diplomata, u tom svetlu, posebno apostrofira stalne kontakte koji postoje između Benona i vlasti u RS, kao i drastično ublaženu retoriku Vašingtona o Miloradu Dodiku. Takođe, naš sagovornik podseća na nedavnu posetu premijerke RS Željke Cvijanović Benonu.

- Njih dvoje razgovarali su krajem jula ove godine u Vašingtonu u njegovoj rezidenciji. Tom prilikom Benon je jasno pružio čvrstu podršku težnjama Dodika i Cvijanovićeve da ojačaju poziciju RS unutar BiH kako bi u nekom trenutku moglo da se postavi pitanje otcepljenja od zemlje koja je za njega veštačka tvorevina - kaže naš izvor.

Foto: Srpski telegraf

Istovremeno, Dodik je u više nego dobrim odnosima sa Nacionalnim frontom Marin le Pen u Francuskoj, a posebno sa predsednikom desničarske Slobodarske partije (FPO) u Austriji Hajncom Kristijanom Štraheom, koji čak i sada, sa pozicije vicekancelara, daje izjave da je Kosovo deo Srbije i stalno upozorava na položaj RS u okviru BiH.

Geopolitičar Srđan Perišić za Srpski telegraf objašnjava da se Benon na pitanju RS jasno suprotstavlja takozvanim globalistima.

Izbori za EP

- Izbori za članove Evropskog parlamenta biće održani od 23. do 26. maja 2019. godine

- Građani odlučuju o 705 mandata umesto dosadašnjih 751, pošto se Velika Britanija povlači

- Evropski parlament obnavlja saziv na svakih pet godina

- Kosovo je proizvod globalista, NATO i svih globalističkih elita, a RS nije, pošto je globalistički projekat upravo BiH. Zato suverenističke snage, na čelu sa Benonom, podržavaju RS. Ne mora to nužno biti osamostaljivanje RS, nego jačanje njene pozicije unutar BiH, a ako protivljenje tome bude jako, onda se ide dalje kao otcepljenju - smatra Perišić.

DUGAČAK SPISAK

Suverenisti su, ističe Perišić, na vlasti u Italiji. Imamo Viktora Orbana u Mađarskoj, koji je proterao Soroša iz Budimpešte, a vidimo i da je Angela Merkel u krizi i najavljuje odlazak, dok u Nemačkoj jača Alternativa za Nemačku, koja je isto tako suverenistička. On dalje nabraja i Austriju, Slovačku, Francusku, Švedsku, Holandiju...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stiv Benon

Ko je Stiv Benon

- Medijski mogul i bivši izvršni direktor uticajnog portala Breitbart njuz

- Jedan od najzaslužnijih za dolazak Trampa na vlast

- Zvali su ga Trampov Dart Vejder i Trampov šaptač

- Tokom prvih sedam meseci Trampovog mandata, obavljao funkciju glavnog stratega Bele kuće, a onda su se američki predsednik i on razišli

- Za Benona se tvrdi da je najuticajnija osoba na desničarskoj strani u američkoj politici i idejni vođa novih konzervativaca

- Objavio nameru da objedini konzervativne i desne partije unutar EU i povede ih do pobede na predstojećim izborima za EP

- Cilj mu je, kako kaže, da minimizira uticaj Džordža Soroša, kojeg naziva Đavolom

- Sve to je za nas dobro jer te suverenističke stranke posmatraju Srbiju kao suverenu zemlju i izjasnile su se protiv nezavisnosti Kosova, a i svi su protiv sankcija EU Rusiji - kaže profesor.

Karijerni diplomata Zoran Milivojević za naš list podseća da su nas američke i evropske demokrate bombardovale, da je Havijer Solana socijalista, Bler pripada levici, te da su Klintonovi američka levica.

- Prema tome, bolje razgovaramo sa onima koji razumeju šta su nacija i država i, kad to kažem, imam u vidu i promene koje su došle s Trampom na čelu - ističe on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading