Ekskluzivno! Spisak za čišćenje: Hapse 3 ministra i četiri direktora!

Autor:

Vesti

17.10.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska policija i tužilaštvo već mesecima istražuju veliki broj sadašnjih i bivših funkcionera, čija se hapšenja očekuju do kraja godine. Među onima koji čekaju lisice su za sada viđena čak tri ministra! Jedan je iz ove vlasti i on će iza rešetaka da završi jer je prebacio budžetska sredstva na račune povezanih firmi, dok su druga dva iz perioda vlasti Demokratske stranke.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
UDAR NA KORUPCIJU: Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović

- Za jednog ministra iz vlade Mirka Cvetkovića pojavio se svedok-saradnik koji je pod imenom i prezimenom naveo da mu je on tražio da namešta tendere za rekonstrukciju pojedinih objekata. Postoje dokazi da su cene višestruko naduvane i da šteta prelazi nekoliko miliona evra. Uz tog ministra putem zatvora poći će i direktor građevinske firme s kojom su izvodili malverzacije. Drugi član Vlade iz vremena demokrata je takođe zloupotrebljavao budžetska sredstva i nenamenski prebacivao novac koji nije pravdan valjanom dokumentacijom. I postoje čvrsti dokazi da su pare izvlačili i potom delili i ulagali u nekretnine - otkriva naš izvor.

NAPUNILI DŽEPOVE

U ovoj lopovskoj "eliti", pored nekoliko državnih činovnika i funkcionera na različitim nivoima vlasti, pašće četiri direktora državnih firmi i šest predsednika opština.

Foto: Republika

KO JE NA SPISKU

3 MINISTRA - jedan iz ove vlasti, dvojica iz vremena DS

4 DIREKTORA DRŽAVNIH FIRMI - jedan će biti baš veliko iznenađenje, često se u javnosti predstavlja kao jako uspešan

6 ČELNIKA OPŠTINA - pravi "kapitalac" biće jedan koji je sinonim za divlju gradnju i godinama je pod istragom

- Među tim direktorima jedan je aktuelan, a često se u javnosti predstavlja kao jako uspešan. I on će biti baš veliko iznenađenje. Tako da zaštićenih faktički neće biti bez obzira što je on, kao i mnogi koji su pod istragom, članovi SNS - ističe naš izvor i nastavlja:

- Od predsednika opština najveći "kapitalac" biće onaj koji je sinonim za divlju gradnju i koji otvoreno gradi bez dozvole. Kod njega je dosije prilično obiman i već godinama je pod istragom Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Marko Nicović

Podsećamo da je Srpski telegraf pre samo desetak dana pisao o najvećoj akciji hapšenja u poslednjih 30 godina, koja će uslediti do kraja 2018. Kako smo tada naveli, zaštićenih i nedodirljivih neće biti, bez obzira na to o kome je reč.

Vučević: Niko ne sme da bude aboliran, bez obzira iz koje političke opcije dolazi

- Nije nimalo slučajno ono što je Vučić izgovorio nedavno na otvorenom delu sednice Glavnog odbora SNS. Bila je to jasna poruka i nekim kadrovima naprednjaka, ali i svima onima sa strane koji su punili džepove pozivajući se na Vučića i SNS. Tokom dogovora o ovoj akciji predsednik je doslovce rekao: "Onaj ko se pozove na mene, ako je krao, prvi neka bude uhapšen" - rekao je pouzdani izvor našeg lista.

UVEK JE VREME

Bivši šef Kriminalističke policije Marko Nicović kaže za Srpski telegraf da su ovo odlične vesti za građane Srbije, jer se, kako je naveo, nastavlja izrazita antikorupciona politika vlasti i iskazuje jasna želja za definitivni obračun s kriminalom.

- Trebalo je i ranije početi sa čišćenjem korova iz svojih redova, ali nikad nije kasno. Praktično, uvek je vreme da se borba sa kriminalcima započne i provede do kraja, bez ostatka i protekcija. Poznato je da je organizovani kriminal jedna od velikih prepreka za pridruživanje EU jer su poglavlja 23 i 24 nemilosrdna po tom pitanju - objašnjava Nicović.

RepublikaFoto: Tanjug
Miloš Vučević

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević pozdravlja najavljena hapšenja, ističući da je veoma važno da niko ne izbegne odgovornost:

- Svako ko je dobio poverenje da vrši javnu funkciju mora da zna da je time više odgovoran u odnosu na članove SNS koji nisu u toj prilici. Niko ne sme da bude aboliran, bez obzira iz koje političke opcije dolazi. Kao pravnik, smatram da Srbija to neodložno treba da uradi ne samo zbog puta u EU, već najpre zbog sebe same, kako bismo našoj deci ostavili normalno i uređeno društvo.

VUČIĆEVE PORUKE SA GLAVNOG ODBORA SNS

Ima i visokih funkcionera stranke koji idu kod direktora javnih preduzeća i govore o tome kako bi mogle da se dese promene u Vladi, a da će oni meni lično doneti nekakve pare, a onda ću im, navodno, obezbediti da budu ministar odbrane ili nekih drugih resora. Jedva čekam. Takvi će braniti rešetke u zatvoru, a neće biti ministri odbrane

Kada god se neko pozove na mene i traži bilo šta, kao da je to za potrebe SNS ili za mene kao predsednika stranke, slobodno ga oterajte u majčinu. Jer znajte da takav nikada ništa nije doprineo ni stranci ni zemlji već je u pitanju lopuža koju odmah treba prijaviti u prvoj policijskoj stanici

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
sasa

17.10.2018 09:06

Svako ko ne radi kako treba, mora da odgovara.

ina

17.10.2018 09:07

Policija radi svoj posao kako treba i radi odgovorno.

Cile 03

17.10.2018 09:12

Svako ko je proneverio državni novac direktno ili indirektno, treba da ispašta!

Srna

17.10.2018 09:14

Dosta je bilo javašluka! Dobro je što ova vlast želi da se pozabavi višedecenijskim problemom a to je krađa na najvišim nivoima.