Otkrivamo! Tužilaštvo tvrdi: Jelena grebala Zorana na samrti!

Autor: Z. NIKOLIĆ - T. MILOVANOVIĆ

Vesti

11.10.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Marjanović (40) na dan nestanka supruge Jelene (33) na nasipu u Borči zadobio je ogrebotine po rukama, na kojima su nađeni DNK tragovi. Međutim, ni dve i po godine posle zločina nije naloženo veštačenje tih bioloških tragova, koji bi mogli da ukažu na to da li je kobnog dana Jelena ogrebala supruga!

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Telo Jelene Marjanović

Manjkavosti

Apelacioni sud u Beogradu po drugi put je optužnicu protiv Marjanovića vratio na dopunu istrage, a jedan od zahteva tužilaštvu je i da se utvrdi čiji je misteriozni DNK nađen na ogrebotini na Zoranovoj ruci. Za ovaj dokaz sud je prvi put čuo nakon što je usvojio sve zahteve odbrane, što je za Srpski telegraf potvrdio i Marjanovićev advokat Veljko Delibašić.

- Pune dve godine to se krije. Mi ne znamo da li tog DNK ima ili nema, a sada će tužilaštvo morati da odgovori da li ga ima i, ako ga ima, zašto su ga sakrivali dve godine? Ako ga nema, onda u redu, ali mi mislimo da ga ima - kaže Delibašić za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Jelena Marjanović sa ćerkom

Osim toga, sud je naložio i da se utvrdi otkad potiču tragovi Jelenine krvi nađene na zadnjem sedištu njenog mercedesa, da se uradi dodatno telekomunikaciono veštačenje Marjanovićevog mobilnog telefona, kao i prostorno i vremensko veštačenje telefona bicikliste M. R., koji je izjavio da je kobnog dana na nasipu video supružnike.

Delibašić: Tužilaštvo će morati da odgovori da li ima ili nema DNK, a ako ga ima, zašto su ga krili dve godine

- Nikome nije jasno zbog čega se niko u istrazi nije bavio DNK tragovima na Zoranovoj ruci, za šta se čak nije ni znalo, iako je dokumentovan. U svakom slučaju, neophodno je da se utvrdi čiji su tragovi, a ako se pokaže da je Jelenin, to opet ništa ne mora da znači. Pevačica je u kući živela sa suprugom, pa nije nemoguće da njen DNK završi na Zoranovoj rani. Međutim, ovaj slučaj je specifičan i treba uraditi sve kako bi se otklonile manjkavosti iz optužnice, ali i kako bi ceo slučaj konačno bio rasvetljen - objašnjava izvor Srpskog telegrafa blizak istrazi, dok advokat Delibašić smatra da svi dokazi koje je sud prihvatio idu u prilog činjenici da Marjanović nema nikakve veze sa zločinom.

RepublikaFoto: printscreen

Veštačenje

- Nijedan od tih dokaza nije nov, već su to dokazi koje tužilaštvo i policija imaju od prvog dana. Ono što je u svemu ovome problematično jeste to što ih tužilaštvo već godinu i po skriva od branilaca. Skrivali su ih upravo iz tog razloga što idu u prilog Zoranu - priča advokat.

Među zahtevima suda je i da se veštače svi snimci s kamera porodične kuće Jahovića u Crvenki.

- Mi smo gotovo sigurni da se na snimku vide Zoran i njegova ćerka Jana i da se vidi da je Jelena otrčala. Ne mogu to da komentarišem sve dok nam tužilaštvo ne dostavi snimak da pogledamo - zaključuje Delibašić.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Zoran Marjanović

Zoran: Izgrebao sam se dok sam tražio Jecu

Čim je Jelenino telo nađeno u kanalu, utvrđeno je da je Marjanović imao ogrebotine na rukama i šakama. On je za medije rekao da je povrede zadobio dok je tragao za suprugom.

- Tražio sam Jecu po šiblju, ceo kraj sam prevrnuo. Iz besa i nemoći udarao sam pesnicama o automobil - izjavio je tada Marjanović.

Ko je saslušan u istrazi
15. SEPTEMBAR 2017. - Marjanović uhapšen u kući u Borči
16. OKTOBAR 2017. - Vladimir i Miloš Marjanović odbili da svedoče
23. OKTOBAR 2017. - Iskaze nisu dali ni Zorica ni Uroš Marjanović
30. OKTOBAR 2017. - Saslušana Radisava Marinković iz Borče
6. NOVEMBAR 2017. - Iskaz dali policajci koji su tragali za Jelenom
27. NOVEMBAR 2017. - Saslušane Jelenina frizerka, drugarica i Janina vaspitačica
29. JANUAR 2018. - Saslušanje Milice Marjanović
16. APRIL 2018. - Iskaz dala doktorka Milana Š. iz Borče
21. JUN 2018. - U tužilaštvu saslušana mala Jana
Od hapšenja do optužnice
15. SEPTEMBAR 2017. - Marjanović uhapšen zbog ubistva
9. FEBRUAR 2018. - podignuta optužnica protiv Zorana
20. MART 2018. - optužnica vraćena na dopunu
27. JUN 2018. - ponovo podignuta dopunjena optužnica
9. AVGUST 2018. - potvrđena dopunjena optužnica
8. OKTOBAR 2018. - Apelacioni sud optužnicu vratio Višem sudu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading