ISPOVEST DOKTORA KOJI JE OPERISAO PREMIJERA: Strašna istina o ubistvu Đinđića!

Autor: Ana VUŠOVIĆ MARKOVIĆ - Katarina MARTIĆ

Vesti

06.06.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada sam na stolu za reanimaciju video Zorana Đinđića, bio je bled kao krpa, znao sam da je kraj, priča za Srpski telegraf profesor doktor Miljko Ristić, koji je 12. marta 2003. u Urgentnom centru KCS pokušao da spase život predsedniku Vlade Srbije nakon što je na njega izvršen brutalni atentat.

RepublikaFoto: Republika
Miljko Ristić

U razgovoru za Srpski telegraf ispričao je i da je ubica Zorana Đinđića došao iz Južne Amerike, a objasnio je i zašto sumnja da je Zvezdan Jovanović izvršio atentata na predsednika Vlade.

Kada se u kancelariji tog kobnog dana profesor Ristić javio na telefon, čuo je vrištanje.

- Profesore, idite hitno u Urgentni centar - rekao mu je ženski glas, a na njegovo pitanje: "Gde tačno u Urgentni", usledio je odgovor: "Kad stignete tamo, znaćete, sve će vam biti jasno."

Odmah sam znao da mu nema spasa kada sam ga video bledog kao krpu na stolu

SUMNJIVE RANE

- Urgentni centar je ogroman i nisam znao gde tačno idem. Sišao sam na ulicu i video policiju, naoružanje, sve je bilo uskomešano, znao sam da je u pitanju neko važan. Potrčao sam prema ambulanti za reanimaciju i uleteo unutra. Zoran Đinđić ležao je na stolu, bled kao krpa, odmah sam znao da mu nema spasa. Naravno, dali smo sve od sebe. Operisali smo ga, ali ništa nismo mogli da učinimo - seća se profesor Ristić.

RepublikaFoto: Tanjug

300 metara domet "ledenog metka", kojim je pogođen premijer

Pritisak, EKG, sve je ukazivalo da je nastupila smrt. Ipak, doktoru su rane na telu premijera bile odmah sumnjive.

- Pogledao sam povrede i shvatio da ga je ubio profesionalac, bez dileme. Pogođen je u centar srca, neverovatno precizno. Na srcu je bila ogromna rana, organ je iskrvario u sekundi. Trudili smo se da ga napumpamo krvlju preko infuzije. Računao sam da ćemo uspeti da ušijemo srce i probamo da ga povratimo. Čak i ako bude u komi, mislio sam, bar će biti živ - priča naš sagovornik o najstresnijem danu u svojoj karijeri.

Pogođen je u centar srca, neverovatno precizno. Na srcu je bila ogromna rana, organ je iskrvario u sekundi

SVILANOVIĆ OTKRIO PRAVOG UBICU

On naglašava i to da Zvezdan Jovanović nema nikakve veze sa ubistvom Zorana Đinđića, o čemu je, kako kaže profesor Ristić, pričao i tadašnji ministar spoljnih poslova Goran Svilanović.

Zvezdan Jovanović

- Taj "ledeni metak", kojim je pogođen premijer, ima strahovitu razornu moć i domet od oko 300 metara. Ipak, ako na tom putu pogodi metu, to je kraj. Metak ima strahovit bočni pritisak, tačnije povređuje ceo organizam jer se pri udaru u telo raspada. U telu Đinđića ovaj metak raspršio se u milion parčića. Na jednoj zagrebačkoj televiziji Svilanović je pričao kako je sve oko atentata na Đinđića poznato, ali se ćuti. Rekao je i da je atentator iz Južne Amerike i da je brodom došao do Istre. Tamo su ga Hrvati uhapsili jer nije imao pasoš, ali su ga i ekspresno brzo pustili da bi ovaj došao u Beograd. Naveo je i to da je taj atentator, koji nije Zvezdan Jovanović, pucao u Đinđića - kaže prof. Ristić.

Atentat je izvršen bez greške, kaže on, a sve što su lekari mogli da učine jeste da konstatuju vreme smrti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stanoje

08.06.2018 09:53

Neznam ko je ubio djindjica ali znam da su svi politicari ojadili srbiju i srpskj narod