KONAČNO PALE MASKE: Klark otkrio plan Amera za Balkan

Autor:

Vesti

28.04.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vesli Klark, čovek koji je komandovao NATO snagama tokom bombardovanja Srbije i SRJ 1999. godine, otkrio novu strategiju za Balkan koja predviđa uvlačenje Srbije u NATO i proterivanje Rusije sa Balkana.

Vesli Klark

Vreme vojne sile, prema njegovom mišljenju, jeste prošlo i zato SAD i Zapad u celini treba da pristupi svojevrsnoj "mirnoj okupaciji" regiona kroz nove investicije, otvaranje radnih mesta i obrazovanje. Penzionisani general američke armije takođe smatra da bi se ulaskom Srbije u NATO okončale separatističke tendencije Republike Srpske i sačuvala celovitost BiH.

DVA PROBLEMA

Kao dva ključna pravca delovanja navodi Srbiju i Republiku Srpsku, a krajnji cilj mu je da protera "rusku čizmu sa Balkana".

Klark: Amerika treba da se vratiti na neke ranije pozicije kada je imala vidljiviji i snažniji angažman

- Mislim da u BiH treba raditi na dva polja: iznutra, ali i u Srbiji. Ta država treba da postane deo EU, a voleo bih i da uđe u NATO. To bi označilo kraj separatističkih tendencija - objašnjava Klark i dodaje da otcepljenje RS ne dolazi u obzir.

Zato, predlaže, Amerikanci moraju da promene ploču.

- Amerika treba da se vratiti na neke ranije pozicije kada je imala vidljiviji i snažniji angažman. Treba ohrabriti naše biznismene da investiraju ne samo u BiH već i u ceo jugoistok Evrope. U svim tim državama nužno je ohrabriti veću demokratizaciju. Mnogo uložiti u obrazovanje, posebno onih koji se bave pravom i ekonomijom - jasan je Klark.

Nastoje da nas po svaku cenu podrede interesima NATO i zapadnih država

Zoran Milivojević, karijerni diplomata

UVLAČENJE U ALIJANSU

Zoran Milivojević, karijerni diplomata, kaže da su Klarkove reči jasna najava da Alijansa prelazi na "plan B" kako bi konačno pokorila Srbiju.

- Vesli Klark praktično priznaje da njihov projekat potpune dominacije na Balkanu nije uspeo. Ovo je nastojanje da se po svaku cenu podredimo interesima NATO i zapadnih država - smatra Milivojević.

Potpukovnik u penziji Ljuban Karan za Srpski telegraf ističe da je Vesli Klark poslednji čovek kome Srbija može verovati.

- Diplomate i generali SAD i NATO često daju primamljiva obećanja i najavljuju zaokret u politici prema Srbiji, redovno sa istim ciljem - da nas uvuku u Alijansu i posvađaju sa prijateljima. Obećanja danas ništa ne vrede, čak ni potpisani ugovori i dogovori, tako da se možemo rukovoditi samo njihovim konkretnim potezima, a oni su redovno na štetu Srbije i srpskih interesa, a u korist svih srpskih protivnika. On samo pokušava ciljeve da ostvari smicalicama - objašnjava Karan.

Bivši diplomata Vladislav Jovanović dodaje da je "Klarkova strategija" priznanje da sila ne donosi nužno i pobedu.

- Oni su silu upotrebili, uspeli su da odvoje južnu pokrajinu od nas, ali nisu uspeli da zagospodare celim Balkanom i to ih najviše boli. Njima je potrebno da završe sa Balkanom što pre kako bi još odlučnije krenuli na istok, ali zaboravljaju na Rusiju i Tursku pre svega, koje ne planiraju da odu sa ovih prostora - zaključuje Jovanović.

Saradnik Klintona i Olbrajtove
- Vesli Klark, danas penzionisani general američke armije, bio vrhovni komandant NATO za Evropu od 1997. do 2000.
- komandovao NATO snagama tokom bombardovanje Srbije 1999.
- blizak Klintonu i Olbrajtovoj
- 2004. uključio se u trku za demokratskog kandidata za predsedničke izbore, ali se ubrzo povukao iz kampanje i pružio podršku Džonu Keriju
- danas vodi politički komitet "VesPAK", koji pruža podršku demokratskim kandidatima, u bordu je direktora kompanije "BNK petroleum", a takođe je i kopredsednik lobističke grupe "Grout enerdži"
- od 2012. savetnik rumunskog premijera Viktora Pontea za ekonomska i bezbednosna pitanja
- bavi se biznisom, pokušavao da preuzme industriju uglja na Kosovu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
zlocinci na mestu zlocina

28.04.2018 12:13

NATO je vojna sila novog svetskog poretka koja ima zadatak da pokori narode svom gospodaru djavolu. Tako da njih zabole dali smo Srbi, Hrvati itd... njihov cilj je ubiti dusu u svakom od nas, ubiti veru, ljubav, nadu, ubiti pamcenje i secanje, stvoriti haos u nasim glavama u nasim zivotima i potpuno nas porobiti. Samo ako nam oduzmu proslost, onda su nam uzeli i buducnost. Treba nam cvrsta vera, ljubav i puno strpljenja. Oni ce uskoro u istoriju a Klark i njemu slicni, kuvali se u paklu hiljadu godina. Njima najvise smeta sto smo narod sa korenom, sa istorijom iz koje se oni ucise ratovanju. Samo Boze pravde!

cika pera

30.04.2018 18:45

Klark je izvršio zločin protiv civilnog stanovništva u državi Teksas ( Wako-wako ) pa je ponovio zločin protiv civila u SRJ ( Grdelica, RTS, etc ) neće mu pomoći nikakvo vađenje, odavno je dobio poziv koji se ne odbija, uzgred koji to general doktorira na istoriji umetnosti....