OTKRIVAMO! LEGIJA NAPISAO SCENARIO ZA SERIJU O UBISTVU ĐINĐIĆA! Bivši komandant JSO traži finansijere!

Autor:

Vesti

22.02.2024

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zločinac koji je osuđen za atentat na premijera sada bi da na ekrane prenese svoju verziju, kaže izvor Republike.

OTKRIVAMO! LEGIJA NAPISAO SCENARIO ZA SERIJU O UBISTVU ĐINĐIĆA! Bivši komandant JSO traži finansijere!

Foto: printskrin, PRofimdia

Milorad Ulemek Legija, bivši komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO), koji služi 40-godišnju kaznu zbog niza zločina, između ostalog, i zbog ubistva Zorana Đinđića, napisao je u zatvoru scenario za seriju koja govori baš o likvidaciji premijera Srbije, saznaje Republika.

Republika

Foto: Profimedia

Legija napisao scenario za seriju o ubistvu Zorana Đinđića

"BIĆE BOMBA"

Podsetimo, Ulemek robija ne samo zbog ovog atentata, koje je počinio sa saučesnicima iz "zemunskog klana", već i za likvidaciju Ivana Stambolića i zločin na Ibarskoj magistrali. Umesto pokajanja, zloglasni vođa "crvenih beretki" sada nudi svoju verziju događaja krvavog 12. marta 2003. i pokušava da se opere.

Kako je za naš portač ispričao dobro obavešteni izvor, Legija je napisao kompletan scenario i trenutno je u potrazi za nekim ko bi ceo projekat finansirao.

- Poznato je da on na odsluženju zatvorske kazne piše knjige. Međutim, sada je otišao korak dalje, a uveren je da će njegova priča, ukoliko bude realizovana na TV ekranu, izazvati pravi zemljotres. "To će biti bomba", poverio se drugim zatvorenicima - kaže naš sagovornik.

Četiri puta po 40 godina

- Legija je na 40 godina osuđen za umešanost u ubistvo četiri zvaničnika Srpskog pokreta obnove u insceniranoj saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali 9. oktobra 1999, odnosno neuspelog atentata na Vuka Draškovića

- nekadašnji predsednik Srbije Ivan Stambolić kidnapovan je 25. avgusta 2000. dok je džogirao na Košutnjaku, a njegovi ostaci su pronađeni tri godine kasnije na Fruškoj gori. Utvrđeno je da je ubijen istog dana kad je i otet, a Legija je u julu 2005. osuđen na 40 godina, a kazna mu je potvrđena dve godine kasnije

- najdužu zatvorsku kaznu dobio i za ubistvo Đinđića 12. marta 2003.

- kao jedan od organizatora, u procesu protiv pripadnika "zemunskog klana" koji se vodio zbog ubistva 17 osoba, takođe osuđen na 40 godina
* pošto se kazne ne sabiraju, osuđen je na jedinstvenu kaznu od 40 godina

On dodaje i da u celoj ovoj priči postoji jedan, ali ključni problem, koji Legija već mesecima pokušava da reši:

SKUPA PRODUKCIJA

- Trenutno je u potrazi za nekim ko bi celu priču finansirao, a nada se u one koji su mu pomogli da njegove knjige ugledaju svetlo dana. Znamo svi da produkcija serija nije nimalo jeftina, što mu je prvi problem, a drugi je taj što sumnja da će se iko upustiti u takvu priču, pogotovo što se radi o čoveku koji je osuđen za ubistvo premijera, a sada bi da snima seriju o tome, ali po svom scenariju.

Nekadašnji načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala (UBPOK) Boro Banjac za Republiku kaže da je poprilično šokiran Ulemekovom idejom.

- Da ne poveruješ, ali, eto, svega ima. Verovatno Legija ima potrebu da ispriča svoju "pravu" istinu, koju je obećavao još ranije. Sigurno da postoje oni koji bi taj projekat finansirali, ništa me ne bi iznenadilo. Sve u svemu, namera je jasna - dodaje Banjac.

Republika

Foto: Profimedia

Zoran Đinđić

Napisao 22 knjige, hvali se da je heroj

Podsetimo, Milorad Ulemek Legija je u zatvoru napisao 22 knjige, a neke od njih su "Staze", "Čopor", "Prah i pepeo" (tri dela), "Revolucija: Između razuma i srca", "Za čast i slavu", "Kroz vatru i vodu"...

U svim tim knjigama on je romantizovao svoju ulogu, predstavljajući sebe i JSO kao heroje i negirajući bilo kakvo učešće u zločinima.

Mile Isakov: Da vidimo i to čudo

Potpredsednik Vlade iz Đinđićevog vremena Miodrag Mile Isakov za Republik kaže da ne zna ko bi pristao da finansira takvo nešto.

- Ipak, koliko god to zvučalo apsurdno, možda s jedne strane i nije loše da vidimo i čujemo to njegovo viđenje i sve to što je on zapisao - komentariše Isakov i dodaje:

Republika

Foto: youtube.com/ Bez Cenzure - Zvanični kanal

Miodrag Mile Isakov

- Iskren da budem, ako do toga dođe, ne mislim da će to biti neka ozbiljna serija, ali, eto, ostaje nam da vidimo da li će se to i realizovati.


Kakve je verzije o atentatu iznosio na suđenju

- premijer nije ubijen iz one famozne puške koju su pokušali da uguraju na suđenju, čak ni stručnjaci iz Vizbadena to nisu mogli da utvrde. E sad, što to nije odgovaralo ni sudu niti tužilaštvu, to je već neka druga priča i dimenzija. Sve ovo što govorim je potkrepljeno i materijalnim dokazima koji se nalaze u spisima predmeta

Republika

Foto: printskrin

Atentan na Zorana Đinđića

- jedan pripadnik službe koji je bio stacioniran na beogradskom aerodromu poslao mi je poruku da je sat vremena posle atentata N. N. lice ušlo na aerodrom na sporednu kapiju, s diplomatskim tablicama britanske ambasade, i avionom cesna bez oznaka odletelo za London. Mnogo puta su raznorazni likovi dolazili u zatvor da me pitaju da li su neke strane službe učestvovale u atentatu. Meni je to bilo smešno, pa sam govorio: "Pa šta vi mislite, da je to moglo da se izvede bez stranih službi?" Oni samo preblede i uhvate krivinu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading