Kreće napad na Srbiju: SOROŠEV KRVAVI PLAN U TRI FAZE

Autor: J. JOKANOVIĆ - G. MITROVIĆ

Vesti

06.02.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ozloglašeni američki milijarder Džordž Soroš, poznat po rušenju mnogobrojnih režima u svetu, pokušava da zavlada Srbijom. Mračni plan podrazumeva raspirivanje i izazivanje nereda zbog navodne izborne krađe, ali i preuzimanje Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) i srpskog pravosuđa, otkriva Srpski telegraf. Potvrdu svojih saznanja dobili smo u obaveštajnim strukturama, ali i u SANU i pravosudnim krugovima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Soroš hoće da zavlada Srbijom

Kako upozoravaju naši izvori iz srpskih obaveštajnih službi, scenario za nerede u Beogradu, a potom, kako se nadaju organizatori, i drugim gradovima, već duže se razrađuje u inostranstvu.

Šešelj: Ne znam kako je nekome uopšte palo na pamet da predloži za SANU izdajnike srpskog naroda

- Ideja je da se pod paravanom protesta zbog navodne izborne krađe na ulice izvede kritična masa u koju bi se infiltrirali navijači, kriminalci... Posle bi sve bilo stvar tehnike. Idealna varijanta za Soroša i njegove domaće plaćenike bila bi smena vlasti, a ako to ne prođe, kao prvi korak biće im dovoljno i slabljenje režima i unošenje straha i nesigurnosti u narod - otkriva izvor našeg lista.

U IME NARODA...

S druge strane, sagovornici Srpskog telegrafa iz pravosudnog sistema upozoravaju da nevladine organizacije (NVO), koje se kriju iza floskule civilno društvo, pokušavaju od države da preotmu srpsko pravosuđe za račun svojih zapadnih mentora. Ukoliko bi se ostvario njihov mračni scenario, sudije i tužioci bili bi birani i smenjivani po direktnim nalozima centara moći van Srbije.

Simić: Svaka presuda donosi se u ime naroda, a ne u ime nevladinih organizacija

Ovo dramatično saznanje za naš list iznosi poznati beogradski advokat Ivan Simić ispred mnogobrojne grupe svojih kolega. Kako objašnjava, nepojmljivo je da neko u Srbiji pokušava da progura ono što ne postoji ni u jednoj drugoj zemlji.

- Kada se sudi i kada se donose presude, to se čini u ime naroda, što je jasno i naznačeno u svakoj presudi, ne u ime nevladinih organizacija, a posebno ne nekog trećeg van Srbije. A narodni poslanici su direktni predstavnici naroda i tako su i izabrani, zbog čega zaista nema nikakve logike da oni ni na koji način ne učestvuju u izboru sudija i tužilaca, dok NVO, s druge strane, traže da njihovi predstavnici budu stalni članovi Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca, dva tela koja postavljaju i razrešavaju sudije i tužioce - navodi beogradski advokat.

Vučelić: SANU je zadužen za očuvanje Srba, a ovi predloženi za rasrbljavanje

Suština priče, kako tvrdi Simić, jeste u tome da se kroz ustavne izmene koje se odnose na pravosuđe (o čemu je javna rasprava u toku) proguraju rešenja po kojima bi ključne poluge u sudskoj vlasti preuzeli predstavnici civilnog društva zajedno sa svojim ljudima koji su već infiltrirani u pravosuđe.

- Pojedini predstavnici strukovnih udruženja sudija i tužilaštva su nedvosmisleno predložili da se umesto predstavnika države u pomenuta dva tela uvedu ljudi iz NVO. Oni bi tako najdirektnije moguće uticali na izbor i razrešenje sudija i tužilaca i tako pravosuđe i formalno staviti pod svoju kontrolu. A i do sada smo imali sijaset primera da su se i te kako mešali u rad sudova i tužilaštva kako bi sprovodili svoje interese - navodi Simić i dodaje da je od uticaja predstavnika vlasti na nezavisno sudstvo jedino pogubniji uticaj NVO i da će grupa advokata podneti amandman kojim će insistirati da u Visokom savetu sudstva jedan od članova, istaknutih pravnika, bude predstavnik advokature.

Foto: Privatna arhiva

Boris Malagurski, režiser

Kandidatkinje poput Pavićevićeve i Perovićeve ničim nisu zaslužile da se nađu u SANU. To bilo kao da se Šešelj kandiduje u Hrvatskoj akademiji znanstva i umjetnosti

Foto: Tanjug/O. TOSKIĆ

Matija Bećković

Ideal bi bio da svi građani budu članovi akademije

ZAKOPČANI ČAVOŠKI

Treći pravac na kom Soroš deluje je pokušaj da što više svojih ljudi, predstavnika tzv. druge Srbije, ugura u SANU, koji važi za jedan od najvećih bastiona srpstva. Tako su se među predloženim novim članovima (Izborna skupština zakazana za novembar) našli, između ostalih, i Borka Pavićević, Latinka Perović, Zagorka Golubović i još nekoliko sličnih imena, što je izazvalo ogorčenje akademika koji su nacionalno orijentisani.

- To bi bilo presedan. Ukoliko njih prime u članstvo, SANU bi slobodno mogao da izbaci prefiks srpska iz imena - rekao nam je jedan od istaknutih akademika.

Po načinu na koji je dočekao naše pitanje, bilo je jasno da akademik Kosta Čavoški zna o čemu se radi. Ipak, nije želeo da "otvara karte":

- U akademiju se ulazi zbog stručnosti i postignutih rezultata, a ne zbog toga što neko ima ovo ili ono političko uverenje. O ostalom ne mogu da govorim, najverovatnije treba da odlučujem o njihovoj kandidaturi i ne mogu da prejudiciram svoj stav.

Gde je sve vršljao milijarder

Rumunija

Direktan upliv u proteste na kojima je u novembra 2015. izdejstvovana ostavka premijera Viktora Ponte

Gruzija

Preko Liberti instituta i Fonda za otvoreno društvo 2003. došlo je do svrgavanja predsednika Eduarda Ševardnadzea, tokom tzv. ržičaste revolucije

Slovačka

U junu 2017. pokretanje protestnih šetnji protiv vlasti

Ukrajina

Čuvena Narandžasta revolucija 2004. godine, koja je dovela do pada vlade naklonjene Rusiji

Makedonija

"Otvoreno društvo" bilo je jedan od inspiratora dolaska Zorana Zaeva na vlast, uz izdašno finansiranje njegove stranke

Velika Britanija

Špekulativnim finansijskim transakcijama Sorošev "Kvantum fond" predvodio juriš na britansku valutu 1992. godine, čime je bila slomljena Banka Engleske

Izrael

Ova država optužila ga da organizuje kampanju protesta protiv plana premijera Benjamina Netanjahua o deportaciji hiljada afričkih migranata

Španija

Finansira dve katalonske organizacije koje igraju ključnu ulogu u procesu borbe za katalonsku nezavisnost

Mađarska

Orbanova vlada ušla u otvoreni rat sa Sorošem proterujući njegov univerzitet iz te zemlje. Optužuju ga da bi Mađarsku hteo da preplavi migrantima, kao i celu Evropu

Poljska

Vlast ove zemlje optužuje ga s vremena na vreme da stoji iza protesta zbog navodnog ograničavanja demokratije u toj zemlji

S druge strane, lider radikala i doktor pravnih nauka Vojislav Šešelj smatra da bi to bio kraj SANU.

- Ne znam kako je nekome uopšte palo na pamet da predloži ta imena, da izdajnici srpskog naroda sede tamo. To je uvreda za SANU, a ukoliko ih prime u članstvo, to će definitivno biti kraj ove srpske institucije - kaže Šešelj.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Milorad Vučelić, vlasnik Pečata, smatra da je SANU nacionalna, državotvorno odgovorna organizacija, a ličnosti poput predloženih su odgovorne nekom drugom, a ne srpskom narodu.

- SANU je zadužen za očuvanje Srba, a oni za rasrbljavanje - kaže Vučelić.

BIOGRAFIJA DŽORDŽA SOROŠA
1930. ROĐEN DŽORD SOROŠ U BUDIMPEŠTI
23 MILIJARDE DOLARA IZNOSI SOROŠEVO BOGATSTVO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (78)

Loading
misha

06.02.2018 10:12

Narod nije glup, ovaj plan im nece uspeti.

GajbexG

06.02.2018 10:13

Nece Soros uspeti u svojim opakim namerama.

Milance

06.02.2018 10:14

Pod paravanom protesta zbog navodne izborne kradje na ulice da izvedu kriticnu masa u koju bi se infiltrirali navijaci, kriminalci...

Vera

06.02.2018 10:15

Sve dok se ne stane na put domaćoj petoj koloni Soroš ćče imati upliva da rovari po Srbiji, tome se moramo odupreti.