BUJKE OTPUŠTA ŽIKU ŠARENICU ZBOG PODRŠKE VUČIĆU!

Vesti

03.02.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor javnog servisa Dragan Bujošević aktivno se uključio u izbornu kampanju na strani opozicije i hoće da otpusti Živorada Nikolića, autora i voditelja jedne od najgledanijih emisija RTS "Žikine šarenice", samo zato što je u njoj nedavno gostovao gradski menadžer Beograda Goran Vesić.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Žika Šarenica

Emisija koja je emitovana proteklog vikenda dovela je u pitanje sudbinu "Žikine šarenice", a u to se uverio pre dve večeri i novinar našeg lista čekajući u redu za karte u Zvezdara teatru na premijeri predstave "Korešpodencija" zajedno sa Bujoševićem. Direktor RTS, vidno uzrujan, sve vreme je pričao sa nekim telefonom, a razgovor koji je vodio tekao je doslovce ovako:

- To je pucanje u noge! Ne može tako! Ne može čovek da bude i urednik i autor emisije, a da je na listi neke stranke. On nas je doveo u problem, napravio nam je ogromnu štetu, nema pojma šta je uradio - pričao je Bujke sagovorniku, očigledno aludirajući na Žiku Šarenicu.

SVI ČULI RAZGOVOR

Pričao je toliko glasno da su svi u redu čuli ceo razgovor.

Celu priču potvrdio nam je i sam Nikolić, koji je na listi SNS za gradske izbore, a kako kaže, strepi da će mu ugasiti emisiju.

- Kada sam prvi put obavestio Bujoševića da će Vesić gostovati kod mene, složio se. Međutim, posle su usledile reakcije opozicije na to gostovanje, pa je neposredno pre emisije promenio mišljenje. Pozvao me je nekoliko dana pre emitovanja i rekao mi da sve otkažem! Da kažem Vesiću da ne dolazi jer će to izazvati mnogobrojne probleme, da na sve načine pokušam da ga odgovorim od gostovanja. Nisam mogao to da uradim pošto je već sve bilo spremno. U emisiji smo predstavili dobitnike Svetosavske nagrade, među njima i Vesića, to nije bilo ništa politički - objašnjava Nikolić za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: printskrin
Žika ugostio Gorana Vesića

NIJE ODGOVORIO

Zbog sukoba sa direktorom Žika se plaši gašenja emisije, a na RTS je pod ugovorom, koji ističe 28. februara.

Žika Nikolić: Plašim se da će mi zbog ovoga izbaciti emisiju. Rekao mi je da otkažem gostovanje Vesića, što nisam uradio

- Bujošević se naljutio na mene i rekao mi da ubuduće vodim računa koga dovodim u emisiju jer neki propisi moraju da se poštuju. Plašim se da će zbog ovoga moju emisiju izbaciti iz programa. Ja sam penzioner na ugovoru koji ističe krajem meseca. Direktor lako može da ga raskine - rekao nam je gotovo kroz suze Žika Šarenica, jedan od najpopularnijih voditelja u Srbiji, koji već 14 godina radi svoju emisiju i obara rejtinge.

Još pre gostovanja Vesića u "Žikinoj šarenici" protestovale su opozicione stranke tvrdeći da on, s obzirom na to da je na listi SNS, ne sme da vodi emisiju na RTS, međutim, REM je dao tumačenje po kome nema nikakvih prepreka da Nikolić vodi zabavnu emisiju koja nema veze sa politikom.

Dragan Bujošević juče nije odgovorio na naše pozive.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Dragan Bujošević

Protest opozicije: Borko će da mitinguje protiv svoje devojke

Opozicija je najavila da će se okupiti ispred zgrade RTS u nedelju 4. februara, a protest je ranije zakazan zbog, kako su naveli, "kontinuiranog kršenja zakona i blokade opozicije na javnom servisu". Predsednik UO RTS Vladimir Vuletić pozvao je predstavnike opozicionih stranaka na razgovor u subotu 3. februara, oni su to prihvatili, ali od protesta nisu odustali. Posebno je zanimljivo što će jedan od čelnika Đilasove koalicije Borko Stefanović praktično protestovati protiv žene s kojom je godinama u romantičnoj vezi, jedne od urednica RTS Olivere Kovačević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
sonik

03.02.2018 11:27

Bujosevic je perjanica Ds!

sonik

03.02.2018 11:28

Takvo ponasanje je nedopustivo ali od njega se nista drugo ne treba ocekivati!

sonik

03.02.2018 11:37

Crni Ziko sta si doziveo...

Salonitka

03.02.2018 15:02

Kina podrska Ziki