VUČIĆU STEŽU OMČU ZBOG RUSIJE! OTKRIVAMO: Šest frontova udara na Srbiju!

Autor: M. J. - J. D. J.

Vesti

11.12.2022

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Propagandni obruč se steže, ali predsednik neće popustiti ni po koju cenu, kaže izvor Republike.

VUČIĆU STEŽU OMČU ZBOG RUSIJE! OTKRIVAMO: Šest frontova udara na Srbiju!

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Zapad je pokrenuo veliku, koordinisanu akciju pritiska na predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog principijelnog stava da ne uvede sankcije Rusiji. U toj operaciji su angažovane obaveštajne službe i mediji, a cilj je da se Vučić natera da ispuni ultimatume koji svakodnevno stižu na adresu Beograda.

- Dovoljno je pratiti izjave zapadnih zvaničnika i medija koji su u njihovoj službi da se shvati da se radi o hibridnoj akciji. Propagandni obruč se sve više steže oko predsednika, u teškoj je situaciji, ali je rešen da ne popusti ni po koju cenu. Dakle, nema predaje - kaže obavešteni izvor Republike.

Tajni brifing u Beloj kući

Na tajnom brifingu u Beloj kući, kako je Republika ekskluzivno objavila, učestvovala su dvojica agenata američkog Saveta za nacionalnu bezbednost i "probrani" novinari. Jedan od agenata je, prema dokumentima koje smo otkrili, objasnio na koji način će se disciplinovati i kažnjavati neposlušne zemlje, koje će biti optužene za korupciju.

Američki obaveštajci iz Nacionalne obaveštajne službe i CIA tada su rekli da najviše računaju na OCCRP, mrežu čiji je deo i Krik. Sagovornici našeg lista saglasni su da se iza angažovanja, obučavanja i plaćanja u navodnoj borbi protiv korupcije kriju i neki drugi ciljevi. Kako kažu, šta bi, inače, u svemu tome tražila CIA.

PERFIDNA ZAMKA

Republika

Foto: youtube.com/TV Pink

Ljuban Karan

Ljuban Karan, bivši operativac Kontraobaveštajne službe, za naš list pojašnjava da se radi o perfidnoj zamci.

- Ako bi Srbija uvela sankcije Rusiji, sutradan bi pred nas postavili nov zahtev. U pitanju je sistem domina i ako jedan padne, i ostale padaju. U pitanju je stari plan da se Srbija potpuno rastoči, da se oslabi, da izgubi partnere i države na koje može da računa da će joj pružiti pomoć, da ne bude u stanju da se brani. Svi ovi pritisci koje vrše na predsednika Vučića i nas idu u tom smeru - uveren je Karan.

On dodaje da je najpametnije ono što naše rukovodstvo i radi, da ne podleže, kako kaže, tim nepristojnim zahtevima:

- Srbija zna šta su sankcije i nećemo ih primenjivati prema drugim državama.

Kurtiju podrška za pogrom

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Za najžešći i najbolniji pritisak na Srbiju i njenog predsednika zadužen je premijer lažne kosovske države Aljbin Kurti, koji ima neskrivenu podršku Zapada, predvođenog Nemačkom. Umesto da ispuni obaveze iz Briselskog sporazuma i formira Zajednicu srpskih opština, uz zaštitu svojih mentora pokušava da okupira sever pokrajine, a da južno od Ibra terorom protera preostale Srbe.

U petak je arogantno poručio da formiranje ZSO ne dolazi u obzir i da je to moguće jedino ukoliko Beograd prizna Kosovo, što je prošlo bez ijedne reči osude sa zapada. Takođe, Kfor i Euleks su se odbijanjem da zaštite Srbe posle izlaska iz institucija otvoreno svrstali na stranu Prištine.

NIKAD VAZALI

Republika

Foto: printscreen

Miroslav Bjegović

Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, ističe da Srbija nije i neće biti vazalna država.

- Evropskim moćnicima je teško da shvate da je naša zemlja samostalna, nezavisna i vojno neutralna i da ne želi da prihvati negativno jednoumlje koje joj nameću. Srbija ne želi da prihvati otcepljenje svoje teritorije po cenu ulaska u EU uprkos svim bezbednosno-ekonomskih opasnostima kojima nam prete. Napominjem da Srbija nije članica EU i nema obavezu da sprovodi njihovu spoljnu i bezbednosnu politiku prema Rusiji i Kini, kao ni mešanje u rusko-ukrajinski sukob - kaže Bjegović.

Naš sagovornik dodaje da im je u tim namerama najveća prepreka predsednik Vučić:

- On ne ispunjava želje, već čuva i brani svoje, pritom ne ugrožavajući druge, i tako će biti dok god ga narod bira. Srbija ulaže u svoju vojsku, njene odbrambene kapacitete, u svoj sistem nacionalne bezbednosti, gde je trenutni akcenat na sajber bezbednosti, u čemu nam pomaže partnerska država Izrael. Dakle, nema reči ni o kakvom tajnom video-nadzoru, o čemu pišu pojedine novine i tako obmanjuju javnost.

Holanđani bi da nam vrate vize

Pritiscima na Srbiju se pridružio i holandski parlament, koji je usvojio rezoluciju kojom poziva svoju vladu da se u Briselu založi za privremenu suspenziju bezviznog režima za Srbiju ukoliko se Srbija ne usaglasi s viznom i spoljnom politikom EU, tačnije ukoliko ne uvede sankcije Rusiji.

Rezolucija poziva na suspenziju bezviznog režima za Srbiju putem mehanizma kočnica najkasnije do marta 2023, s obrazloženjem da Srbija "sve više podriva spoljnu politiku EU zbog dobronamernog odnosa prema Rusiji i neusaglašavanja sa sankcijama EU", a Beograd je optužen i da je tokom 2022. veliki broj neregularnih migranata prešao u EU preko Srbije.

Američka nagrada Kriku

Republika

Foto: ST/A. NALBANTJAN

Stevan Dojčinović

Stevan Dojčinović, urednik Krika, navodno istraživačke mreže poznate po kritičkim tekstovima na račun vlasti, nagrađen je u Vašingtonu priznanjem za borbu protiv korupcije, koju dodeljuje američki Stejt department, uz salvu pohvala državnog sekretara Entonija Blinkena. On je zahvalio, kako je rekao, "herojima i njihovim porodicama, za požrtvovanost i predanost u borbi protiv korupcije".

Uvidom u sajt Krika lako se može otkriti ko su mu sponzori i za koga rade:

- OCCRP

Mreža krajnje sumnjive reputacije čiji je Krik deo. Vodi je kontroverzni Dru Salivan

- National Endowement for Democracy (NED)

Novinar Njujork tajmsa Stiven Kinzer ovako je opisao ovu organizaciju: "I kako ćemo onda uticati na izbore u inostranstvu? Pa mi smo ustanovili NED, finansiramo ga sa 170 miliona dolara godišnje. I to je sve što oni rade. Mešaju se u politiku drugih zemalja".

- Open Society Foundations (OSF)

Fond za otvoreno društvo, organizacija Džordža Soroša

- Rockefeller Brothers Fund

Fond braće Rokfeler

- Civil Rights Defenders (CRD)

- Heinrich Böll Stiftung (HBS)

- Evropska unija (EU)

Udar na simbole srpskog otpora

Republika

Foto: MUP, Shutterstok,Tanjug/S. Radovanović

Milan Radoičić i Zvonko Veselinović

Nije slučajno ni što je vlada u Londonu baš sada, kada se lomi na Kosovu, uvela sankcije Zvonku Veselinoviću i Milanu Radoičiću, potpredsedniku Srpske liste, koja uživa apsolutno poverenje Srba na Kosovu i Metohiji.

Ovakav potez je namenski izveden u uzavrelim okolnostima kad Aljbin Kurti, premijer privremenih prištinskih institucija, kršeći sve propise, šalje specijalce na sever Kosova da maltretiraju naš narod, demonstriraju silu u pokušaju da izazovu sukobe, nastavak je pritisak na državno rukovodstvo Srbije, koje uzvraća da Prištini i mentorima na zapadu neće dozvoliti novu "Oluju" i "Bljesak".

Međutim, prema procenama upućenih, ovaj potez će samo pojačati inat i jedinstvo Srba u pokrajini.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading