DIJANA HITNO OPERISANA ZBOG RAKA MATERICE: Pukla joj aorta, jedva preživela

Autor:

Vesti

19.11.2022

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karcinom je bio u poodmakloj fazi, hirurzi su sve morali da joj izvade, kaže za naš list prijatelj Hrkalovićeve.

DIJANA HITNO OPERISANA ZBOG RAKA MATERICE: Pukla joj aorta, jedva preživela

Foto: ST/Nikola Mutić

Suđenje Dijani Hrkalović

Dijana Hrkalović, nekadašnja državna sekretarka MUP Srbije, imala je u utorak izuzetno tešku operaciju, koja se umalo nije fatalno završila, saznaje Srpski telegraf.

Kako za naš list priča jedan od njenih prijatelja, Dijana je hitno operisana zbog teške bolesti:

- Njoj je na redovnom ginekološkom pregledu dijagnostikovan rak materice, koji se inače veoma teško otkriva jer ga ne prate bolovi. Karcinom je bio u poodmakloj fazi i hitna operacija je bila neophodna. Morali su sve da joj izvade.

PRIMA TERAPIJU

Međutim, zahvat je, dodaje naš sagovornik, u jednom trenutku pošao po zlu:

- Tokom operacije je došlo do pogoršanja jer joj je pukla i stomačna aorta. Da li se to desilo samo od sebe ili je aorta probušena tokom zahvata, tek, bukvalno je jedva preživela.

Dodaje da je Hrkalovićeva i dalje na bolničkom lečenju, da je dobila postoperativnu terapiju i da se porodica i prijatelji nadaju da rak nije metastazirao na kosti.

Republika

Foto: ST/Nikola Mutić

 

 

Podsetimo, ovo nije prvi put da se Hrkalovićeva suočava s teškom bolešću, o čemu je već govorila za medije.

- U maju 2019. puklo mi je debelo crevo. Do oktobra sam imala sedam teških operacija. Jedva sam preživela. Lekari su mi rekli da je do toga došlo zbog stresa. A meni stres nisu prozvodile moje poslovne aktivnosti, već percepcija nepravde i psihičko zlostavljanje ministra Stefanovića, koje je trajalo godinama - ispričala je početkom ove godine.

Navela je i da je zbog tih operacija drastično smršala i izgubila čak 15 kilograma. Tvrdila je, takođe, da iz MUP te godine nije oterana, već da je baš teška bolest bila razlog odlaska:

- Zbog borbe sa opakom i komplikovanom bolešću napustila sam svoj prethodni radni angažman. Ranije me je bilo sramota da pričam o svojoj bolesti, mislila sam da je to slabost, ali sada se više ne stidim, ne doživljavam to više kao slabost, već me je borba s tim samo ojačala.

JEDNA GOSPOĐA

Njen advokat Vladimir Đukanović se tada požalio da su je posle hapšenja "mnogi zaboravili" i da joj je samo "jedna gospođa pomogla da ode na operaciju". Tada je izjavila i da su joj lekari rekli da bi mogla da se oporavi za nekoliko meseci. Navodno, kako su pisali pojedini mediji, lek za opaku bolest je tražila i u Tel Avivu.

- Uspela je da se izbori, ali se sada pojavio kancer. Doktori kažu da je nezahvalno prognozirati koliko bi oporavak mogao da traje. Tkivo zahvaćeno rakom je hirurški uklonjeno, ali se kod ove opake bolesti nikad ne zna šta će dalje biti - zaključuje izvor našeg lista.

Republika

Foto: ATA Images

 

 

Ovim povodom pokušali smo da dobijemo komentar Hrkalovićeve ili njenog advokata Vladimira Đukanovića, ali u tome nismo uspeli.

U pritvoru preležala koronu

Dok je bila u pritvoru, Dijana Hrkalović, prema pisanju medija, bila je zaražena koronom, pa je prebačena u bolnicu Centralnog zatvora. Pošto je prethodno imala probleme sa zdravljem, završila je u bolnici jer joj se stanje naglo pogoršalo.

Za šta je sve optužena Hrkalovićeva

Dijana Hrkalović je uhapšena 15. oktobra 2021. zbog sumnje da je uklanjala dokaze posle ubistva Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u Ulici kraljice Marije u Beogradu početkom 2017, za šta su bili osumnjičeni Veljko Belivuk i Marko Miljković. Određen joj je pritvor do 30 dana da bi 10. decembra bila puštena da se brani sa slobode. Međutim, 24. decembra, posle žalbe Tužilaštva za organizovani kriminal, vraćena je u pritvor. Od 31. marta ove godine je u kućnom pritvoru, uz obavezu nošenja nanogice.

Takođe, optužena je i da je tadašnjem šefu novosadske policije Miloradu Šušnjiću naredila da stavi na mere tajnog nadzora zloglasnog "kavačkog" likvidatora Darka Eleza da bi ga zaštitila da ga druge službe ne obrađuju.

Sve optužbe je negirala na suđenju, koje je u toku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Ratko

20.11.2022 11:33

Samo po zasluzi!