PORUKE SA SKAJA RASKRINKALE MILENKOVIĆA! Senta vadio narko-dilera iz zatvora: Dopisivao se sa devojkom ubijenog navijača!

Autor:

Vesti

13.09.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobice, šta će ti ta Dijana, pisala mu je, između ostalog, Nina Šobota, koja je ranjena prilikom likvidacije Velibora Dunjića.

PORUKE SA SKAJA RASKRINKALE MILENKOVIĆA! Senta vadio narko-dilera iz zatvora: Dopisivao se sa devojkom ubijenog navijača!

Foto: Printscreen

Slobodan Milenković, poznatiji po nadimku Mali Senta, šef odeljenja za narkotike beogradske policije, obezbedio je puštanje poznatog narko-dilera iz pritvora, otkrivaju poruke koje je razmenjivao preko specijalne (i mislilo se zaštićene) aplikacije Skaj.

Ta komunikacija, kao i mnoge druge, razbijena je zahvaljujući stranim službama, a iz poruka u koje je Republika imala uvid vidi se i da je Milenković bio u stalnom kontaktu sa Ninom Šobotom, devojkom ubijenog vođe navijača Velibora Dunjića, koja je i sama ranjena prilikom te likvidacije. U tim porukama ona Malog Sentu (nadimak dobio po pokojnom ocu, telohranitelju Slobodana Miloševića) gotovo uvek oslovljava sa Slobice. Jedna od najzanimljivijih svakako je ona u kojoj mu Nina piše: "Slobice, šta će ti ta Dijana." Radi se, naravno, o Dijani Hrkalović, nekadašnjoj državnoj sekretarki MUP Srbije, u vreme dok je ministar policije bio Nebojša Stefanović.

BILI OPREZNI

Prema informacijama koje je Republika dobila od ljudi uključenih u istragu, posebno je pod lupom njegova prepiska s jednim od moćnijih narko-dilera u Srbiji, koji je nelegalne poslove isprva razvijao u okolini Beograda, a onda ih proširio na celu Srbiju i okruženje.

- Uglavnom su, iako su verovali da je Skaj nemoguće razbiti, bili oprezni i u porukama nisu pominjali konkretne stvari i imena. Ali poneke od poruka bile su prilično eksplicitne. Bar za nas koji smo upućeni u slučaj - objašnjava naš sagovornik iz istrage.

Takođe, veoma je interesantna Sentina razmena poruka s nepoznatom osobom, vezana za puštanje iz pritvora Veselina Raičevića Mede 2020. godine, koji je pao zbog trgovine heroinom. Raičević je rođeni brat osnivača klana Amerika Vojislava Raičevića, zvanog Voja Amerikanac. Nakon što je Voja nestao (pretpostavlja se da je ubijen), Meda je nastavio s poslom. Deo njihove komunikacije direktno kompromituje Sentu.

Tako sagovornik u jednoj poruci, očigledno zadovoljan, piše Milenkoviću:

- Hvala ti što si ovo učinio. Meda je izašao, napolju je.

Senta je na pomenutu poruku odgovorio nasmejanim emotikonom, međutim, nekoliko dana kasnije, on piše narko-bosu:

- E toliko o zahvalnosti. Ovaj tvoj je prošao pored mene na ulici i nije mi se ni javio.

Odgovor bosa stiže veoma brzo:

- Ne sekiraj se, brate moj. Ima ko to zna i ko je baš zahvalan.

BAŠ BLISKI

Što se tiče Šobote, kao što rekosmo, poruke odišu velikom bliskošću i ima ih mnogo. Kako kaže naš sagovornik koji je čitao kompletnu prepisku, jasno je da su se Milenković i Nina često i viđali.

- Kakva je tačno bila priroda te veze, tek ćemo utvrditi. Zasad, ono što je sigurno jeste da su oni dosta znali jedno o drugom i da se nisu libili da se međusobno dopisuju o svemu - zaključuje sagovornik našeg portala.

Slobodan Milenković

- načelnik odeljenja za droge beogradske policije

- utvrđeno da je koristi aplikaciju Skaj, za koju se mislilo da je nemoguće razbiti, a preko nje su uglavnom komunicirali kriminalci iz najjačih klanova

- Milenković morao da se odazove pozivu tužilaštva da bi razjasnio da li je koristio Skaj pod kodnim imenom Bokan i komunicirao s raznim likovima iz sveta kriminala. Sva pitanja, međutim, ostala su bez odgovora jer nije želeo o tome da se izjasni

- u Palatu pravde je dolazio kao mafijaš, u pratnji četvorice-petorice naoružanih kolega iz svog odeljenja u MUP

Republika

Foto: Tanjug

Darko Šarić

- Republika je pisala o akciji u kojoj je Milenković spasao hapšenja Darka Šarića, tako što je isekao policiju koja je Pljevljaka pratila

- postoje saznanja da je za Darka Šarića pokušao da podmetne drogu u prostorije zaštićenog svedoka Nebojše Jestrovića

- odbio detektor laži u vezi sa "Jovanjicom"

- simbolične zaplene kokaina u vreme dok je on vodio odeljenje, a ministar bio Stefanović

- u istrazi se došlo do saznanja da je za "kavčane" čistio njihovu narko-konkurenciju, odnosno hapsio je samo pripadnike "škaljarskog klana"

Ko je Nina Šobota

Za Ninu Šobotu, devojku s kojom se Mali Senta dopisivao i koja ga je zvala Slobice, javnost je čula kada je ispred splava "Džimis" u Beogradu ubijen vođa navijača Velibor Dunjić. Šobota je bila Dunjićeva devojka, a u maju 2014, kada je on likvidiran i ona je teško ranjena. Meci su je pogodili u stomak i nogu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Balkan

14.09.2022 19:44

Kako da bas vi imate te podatke mada i nije nista cudno, cudno bi bilo da se mreze ne pletu ali pazite slabo radi taj pauk pa ako nije dobro mreza uradjena propascete kroz rupe. Ziveli