BURNE REAKCIJE NA SKANDALOZNU KNJIGU! Izdavač i "Vulkan" neće da odgovore da li će povući roman u kom se dečaci uče da se zaljube jedan u drugog! MORA DRŽAVA DA REAGUJE!

Autor:

Vesti

10.08.2022

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska javnost zgrožena je posle otkrića Srpskog telegrafa i Republike da se u "Vulkanovim" knjižarama prodaje knjiga koja promoviše homoseksualizam, a namenjena je deci, odnosno tinejdžerima.

BURNE REAKCIJE NA SKANDALOZNU KNJIGU! Izdavač i "Vulkan" neće da odgovore da li će povući roman u kom se dečaci uče da se zaljube jedan u drugog! MORA DRŽAVA DA REAGUJE!

Foto: Printskrin/Instagram/kontra_vazda/Pixabay.com

 

Roman "Leptirići" britanske književnice Alis Ouzman govori o zaljubljivanju dva dečaka školskog uzrasta i "na izvol'te" je svoj deci koja, prema mišljenju stručnih lica, pre svega psihologa s kojima se očigledno nisu konsultovali, nisu zrele ličnosti. Ipak, niti se izdavač "Spektar knjiga" niti "Vulkan" knjižare već drugi dan zaredom oglušavaju o naša pitanja da li je ovakav roman primeren.

"ZLO U CELOFANU"

To možda i ne treba da čudi kada su uopšte došli na ideju da objave i prodaju takvo jedno štivo i namene ga ni manje ni više nego deci. Ipak, dok oni biraju da ćute, društvene mreže bruje o ovom skandalu, a javnost traži da država reaguje povodom knjige koja je od maja u prodaji.

Republika

Foto: Printscreen

Dragoslav Bokan

 

Dragoslav Bokan, reditelj i otac šestoro dece, za naš list kaže da treba zabraniti seksualizaciju maloletnika bilo kakve vrste, čak i kada je heteroseksualne prirode.

- Nije tu problem da li se neko s nekim zabavlja, već što se uništava ideja porodice. To je javno reklamiranje homoseksualizma i seksualizacije maloletnika, što država treba da zabrani iz svih perspektiva - kaže Bokan.

Komentarišući pozive da knjigu treba zabraniti kaže da je prvi i najvažniji korak učinjen.

- Najbitnije je da javnost prepoznaje zlo čak i u onim najfinijim mirišljavim oblicima i reaguje na to, evo i deo medija, i to je već veliki korak unapred. Ovo je način da pomognemo državi kada je u pitanju ta odvratna knjižica umotana u svileni celofan, koji bi verovatno trebalo da anestezira javnost, ali mi nismo više naivan narod od pre 30 godina, već smo, prošavši iskustvo, naučili šta je dobro, a šta loše. A država lakše funkcionište kada je reč o ovakvim degenerativnim pojavama kada je narod složan - dodaje on.

PRAVA, ALI I ODGOVORNOST

Vesna Tomić, socijalni psiholog, zgrožena je da se takva knjiga uopšte našla na policama knjižara.

Republika

Foto: Printskrin/Youtube/Kurir TV

Vesna Tomić

 

- To nije moj stav, to govorim sa znanjem dečje, razvojne, školske i socijalne psihologije. Ovo je korak u pravcu urušavanja institucije porodice, koja gubi na značaju i odnosi se sklapaju kako stižu. Uskoro će i homoseksualni parovi moći da podižu decu i svi ti koji su za tu varijantu, kao da je to nova normalnost, nek probaju, pa nek daju svoje dete iz mešovitog braka u homoseksualni, pa će videti kako to funkcioniše. To su vrednosti sa zapada koje se ovde importuju na velika vrata, poraz za formiranje i funkcionisanje zdrave porodice. Neki će reći kako i oni imaju prava. Da, imaju, ali o svemu tome treba razmisliti i sa aspekta odgovornosti - navodi Tomićeva za Srpski telegraf.

Juče smo od Ministarstva kulture Srbije pokušali da dobijemo odgovor da li će reagovati na neprimeren sadržaj koji se nudi deci, ali nam nisu odgovorili do zaključenja ovog broja.

 

Ministar Dmitrović: Nestaćemo kao narod

Republika

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ratko Dmitrović

 

Ministar za brigu o porodici Ratko Dmitrović, komentarišući roman, ponovo podseća da Srbi nestaju.

- Ja sam ministar za demografiju, za zaustavljanje biološkog sunovrata našeg naroda koji se topi, nestaje, za stvaranje novog života, a ova knjiga promoviše nešto što ne donosi novi život, naprotiv, i nije teško dokučiti šta mislim o ovom "romanu" - kaže Dmitrović.

Izdavač samo za gej-teme

"Spektar knjiga" koja izdaje knjigu "Leptirići" osnovana je prošle godine i kako im stoji na sajtu, fokusirana je na objavljivanje i prezentaciju "kvalitetnog LGBTQIA+ sadržaja na srpskom jeziku, obogaćivanje biblioteka i normalizaciju LGBT+ sadržaja i tema u društvu i književnosti.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ZAvram

19.10.2023 20:04

Вероватно је и то "европска агенда"?!! Куку нама, и добога! Слуша ли ико ове добромислеће људе, попут Бокана и Дмитровића? Или ћемо, зарад шаке зоби, и евроинтеграција (до којих, узгред, никада да дође неће), продати и срце и душу, и препустити се тихом нестајању?