ŠARIĆ ZBOG 300.000 EVRA ZADAVIO ROBIJAŠA: Isplivala nova saznanja o zločinima uhapšenog mafijaškog bosa

Autor: M. J. - E. S. T.

Vesti

16.04.2022

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milivoje Terzić, koji je na prevaru uzeo pare od majke narko-bosa, zadavljen u Spužu, njegov saučesnik ubijen šest godina kasnije.

ŠARIĆ ZBOG 300.000 EVRA ZADAVIO ROBIJAŠA: Isplivala nova saznanja o zločinima uhapšenog mafijaškog bosa

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Protiv Darka Šarića, narko-bosa i kralja balkanske mafije, vodi se istraga i za još dva ubistva, vezana za događaj iz 2011, saznaje Srpski telegraf iz izvora bliskih crnogorskim bezbednosnim službama.

Naime, sumnja se da su, kao njegove žrtve, pali i Milivoje Terzić i Aksentije Ilijin, optuženi da su na prevaru od Šarićeve majke Ivanke uzeli 300.000 evra da bi, navodno, sredili da se protiv njega i brata Duška povuku optužnice. Terzić je iste godine pronađen zadavljen u zatvoru u Spužu, dok je Ilijinu osveta servirana hladna, tek šest godina kasnije, u Banatskom Aranđelovu.

Likvidacija iza rešetaka u Italiji

Kako Srpski telegraf saznaje, Milan Milovac, koji je ubijen u Ekvadoru, nije jedini Šarićev saradnik čiju je likvidaciju naručio. Naime, osnovano se sumnja da narko-bos stoji i iza ubistva Vitomira Bajića, koji je 2011. pronađen mrtav u italijanskom zatvoru Komo. Mada je zvanično saopšteno da je reč o samoubistvu, Bajićev advokat Borivoje Borović je tada rekao da je siguran da je smrt nastupila pod veoma sumnjivim okolnostima.

Republika

Foto: e-stock/P. JOVANOVIĆ

Zatvor u Spužu

GLUMIO VUJANOVIĆA

- Kada je saznao da mu je majka prevarena, Darko je pobesneo. Potegao je sve veze, uključujući i Mila Đukanovića, i zahtevao da se krivci pronađu, živi ili mrtvi, a ovaj je naredbu preneo vrhu policije. Ivanka je prevaru prijavila 26. avgusta, a već posle dva dana Terzić je uhapšen, dok je Ilijin uspeo da pobegne, ali je ubrzo uhapšen u Kraljevu - otkriva naš izvor.

Izbegao robiju, ali ne i osvetu

Iako sumnjičen za prevaru, Aleksandar Ilijin nije osuđen, a ubijen je u junu 2017. u svojoj kući u Banatskom Aranđelovu. Njegovo telo je pronašao komšija, ubistvo nikada nije rasvetljeno, mada se u pojedinim krugovima tada govorilo da se radi o Šarićevoj osveti, koja ga je stigla šest godina kasnije.

Dvojica prevaranata koja su pokušaj da namagarče majku narko-bosa platila glavom kontaktirala su Ivanku u julu. Ilijin se predstavio kao šef kabineta tadašnjeg crnogorskog predsednika Filipa Vujanovića i ponudio joj uslugu za novac, a potom je prebacio vezu "lično predsedniku", tačnije Terziću, koji je bio poznat kao odličan imitator.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Policija ispred kuće Darka Šarića

- On je bio izuzetno inteligentan, ali ne i problematičan mladić. Tada je već tri godine radio u budvanskom hotelu "Avala". Dobro je govorio engleski, a Pljevljake je zabavljao imitirajući Slobodana Miloševića, Vojislava Šešelja i Filipa Vujanovića. Tada je rešio da iskoristi svoj dar, a Šarićeva majka ni u jednom trenutku nije posumnjala da ne razgovara s predsednikom. Bio je toliko uverljiv da im je 31. jula isplatila traženu sumu - objašnjava sagovornik Srpskog telegrafa.

Gde je 275.500 evra?

Posle hapšenja policija je u stanu u Budvi koji je koristio Terzić našla oko 24.500 evra, dok je kod Ilijina našla luksuzni BMW V6, kupljen od para zarađenih od prevare. Crnogorski istražni organi nikad nisu saopštili ni da li je nađen ostatak od 275.500 evra.

UDAR NA OBRAZ

Počela je da sumnja tek kada je bezuspešno pokušala da stupi u kontakt s njima jer su brojevi telefona koje su joj dali bili nepostojeći, pa se obratila policiji. Ceo MUP je dignut na noge i Terziću su ubrzo stavljene lisice i poslat je u Spuž.

koga su još likvidirali

Milan Milovac (zvanično potvrđeno)

Igor Dedović

Stevan Stamatović

Damir Hodžić

Adis Spahić

Mile Radulović Kapetan

- Šarić nije bio besan toliko zbog novca jer je za njega 300.000 evra bila zanemarljiva suma pošto je dnevno okretao milione od biznisa s drogom. Više ga je pogodilo to što su se usudili da udare na njegovu porodicu i da je izvrgnu ruglu jer se po celoj Crnoj Gori pričalo kako su dvojica amatera nasamarila majku najmoćnijeg kriminalca. Da bi oprao obraz, naredio je da obojica budu likvidirani - kaže izvor upućen u tadašnja dešavanja u klanu.

Mika i Dača štitili kriminalce

Prljavi Šarićevi policajci Milutin Radovanović Mika i Danilo Stojanović Dača, prema zahtevu za pokretanje istrage, bili su zaduženi da na sve načine diskredituju zaštićenog svedoka Nebojšu Joksovića.

Radovanović je sa mesta zamenika načelnika Službe za specijalne istražne metode istragu usmeravao u pogrešnom pravcu da bi zaštitio Uroša Mišića, koji je postavio bombu na auto svedoka odbrane Gorana Nikolaševića, a koji je bio u dosluhu sa Šarićevim ljudima.

Mika i Dača su takođe u službenim beleškama pripadnike Šarićeve ljude predstavljali kao osobe od izuzetnog značaja za bezbednost države i na taj način ih štitili od pritvora i krivičnog gonjenja.

Republika

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Darko Šarić

KOBNA SVESKA

Ruka mafije je Terzića stigla već u novembru, kada je pronađen mrtav u ćeliji, obešen čaršavom o rešetke zatvorske sobe. Direktor zatvora Milan Radović je pokušao da zataška slučaj, rekavši da se radi o samoubistvu "koje nije posledica pretnji", ali je obdukcija utvrdila da je zadavljen. Prema rečima našeg sagovornika iz Crne Gore, to nije moglo da se izvede bez znanja i saglasnosti vrha policije i države.

Petorici pritvor do 30 dana

Specijalni sud u Beogradu, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, odredio je pritvor do 30 dana po tri tačke Darku Šariću i ostalim osumnjičenima za niz teških krivičnih dela.

Pritvor je određen i advokatu Dejanu Lazareviću, Urošu Radovanoviću (koji se ranije prezivao Mišić), Danilu Odoviću i Dušku Mirkoviću, koji su u četvrtak uhapšeni i Beogradu, dok su ostala sedmorica u bekstvu.

Šarić je saslušan preksinoć i negirao je sve što mu se stavlja na teret.

- Šarić smatra da je pokrenut postupak protiv njega kao vid pritiska na postupke koji su trenutno u toku - dva postupka su u završnim fazama - rekao je njegov branilac Dalibor Katančević.

Terzić je u ćeliji istražnog zatvora bio s još petoricom pritvorenika, s kojima tog kobnog dana nije izašao u šetnju. Prema preliminarnim rezultatima obdukcije, njemu je slomljen nos, a udavljen je žicom. Navodno je imao i svesku koju je pripremao za odbranu i u kojoj je zapisao imena ljudi za koje je tvrdio da su ga u zatvoru trovali lekovima, zbog čega je imao košmare.

- Ubijen je samo dva dana pre početka suđenja da ne bi otkrio ko mu je radio o glavi. Šarićevo ime nije smeo da pomene - zaključuje naš izvor.

Bonus video:

Republika

Foto: Srpski telegraf

Naslovna strana Srpskog telegrafa za 17. april 2022. godine

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading