RASIMA POKUŠALI DA UBIJU? Tužilaštvo istražuje nesreću kod Ražnja

Autor:

Vesti

11.04.2022

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksinačko tužilaštvo ne isključuju mogućnost da je saobraćajna nesreća izrežirana i da je po sredi pokušaj ubistva jednog od političkih lidera Sandžaka

RASIMA POKUŠALI DA UBIJU? Tužilaštvo istražuje nesreću kod Ražnja

Foto: RTS/printscreen

Nadležni ne isključuju mogućnost da je saobraćajna nesreća u kojoj je teško povređen lider SDPS i bivši potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, a život izgubio njegov saradnik direktor JP "Emisiona tehnika i veze" Branko Gogić, izrežirana i da je po sredi pokušaj ubistva jednog od političkih lidera Sandžaka. U prilog tome govore i potezi Osnovnog javnog tužilaštva iz Aleksinca, koje sad ispituje i eventualno učestvovanje drugog vozila u saobraćajnoj nezgodi.

Istražiće se sve od brzine, stanja kolovoza, ali i eventualno učestvovanje drugog vozila. Nad vozilom škoda superb, kojim je upravljao Gogić i koje se nalazi u dvorištu policije u Nišu, obaviće se veštačenje ispravnosti.

Od supruge saznao za Gogića

Lider SDPS i bivši ministar juče je saznao da je Gogić poginuo. Lekari su u nedelju izbegavali da mu kažu šta je s njegovim najbližim saradnikom. Tragične vesti mu je ipak juče saopštila supruga prilikom posete. Podsetimo, Ljajić je teško povređen u saobraćajnoj nesreći, dok je Branko Gogić, koji je upravljao vozilom poginuo na licu mesta. Nesreća se dogodila u nedelju ujutru na auto-putu Beograd-Niš kod Ražnja, a Ljajić je samim čudom preživeo. Auto je probio bankinu na auto-putu, leteo oko 100 metara i pao na točkove, da bi se potom odbio i okrenuo na krov.

Inače, Ljajić je oženjen lekarkom Amrom Ljajić, s kojom ima dvoje dece. Amra Ljajić radi u KBC Bežanijska kosa, a tokom pandemije koronavirusa bila je u prvim redovima u bolnici.

Republika

Foto: Republika.rs

Smrskan automobil u kom su bili Ljajić i Gogić

- Ispituju se svi detalji i istraga ide u više pravaca, uključujući i onaj da je saobraćajna nesreća namerno izazvana. Ništa se ne prepušta slučaju jer su u pitanju dva političara - lider jedne stranke, bivši ministar i potpredsednik Vlade, čija stranka i dalje učestvuje u izvršnoj vlasti, a drugi je njegov, praktično, zamenik, uz to i direktor javnog preduzeća. Sve će biti ispitano - navode naši izvori iz istrage.

Božo Spasić BIVŠI OPERATIVAC DB

Kada se radi o političkim ličnostima koje učestvuju u saobraćajnim nesrećama, vrši se i ta takozvana dubinska kontrola - kompletna kontrola vozila (da li su odvrnuti točkovi, presečene neke žice) i da li je bilo i drugih vozila na putu koja bi mogla ugroziti vozilo političara. Kontrola svih učesnika u saobraćaju u tom momentu koji su se nalazili u blizini

VAŽAN ISKAZ

Tužilaštvo u Aleksincu u zvaničnom saopštenju navelo je da je "naknadno dat i nalog da se obavi razgovor s Ljajićem kada to njegovo zdravstveno stanje dozvoli u cilju prikupljanja svih činjenica na osnovu kojih će se doći do saznanja o uzroku nastanka saobraćajne nezgode". Ljajićevo zdravstveno stanje je stabilno i dalje je na kiseoniku, svestan je i komunikativan, a juče mu je rađen i kontrolni skener. On je iz ove saobraćajne nesreće izašao s kontuzijom glave i pluća, polomljenih nekoliko rebara i nagnječenjem pršljenova i pravo je čudo da je preživeo.

Prema rečima nekadašnjeg načelnika UBPOK Bore Banjca, "sve opcije su u opticaju".

- Mislim da će policija sve uraditi kako valja. Vozilo će prvo ići na tehnički pregled da se vidi da li je neka žica presečena ili da li postoje neki drugi mehanički kvarovi (namerno izazvani) - poručio je Banjac.

Rezultati obdukcije

Branko Gogić je zadobio teške povrede glave, od kojih je preminuo na licu mesta, pokazali su rezultati obdukcije.

- On je zadobio prelom baze lobanje, što je smrtonosna povreda. Pretpostavlja se da je prilikom tumbanja vozila udarao u krov automobila glavom, te da mu je tom prilikom pukla lobanja. O tome svedoči i velika količina krvi u automobilu - preneli su mediji, kao i da se raditi i toksikološko veštačenje, mada prve analize ukazuju da Gogić nije bio pod dejstvom alkohola.

Branko Gogić je iza sebe ostavio porodicu, decu i suprugu Nadu Gogić, bivšu novinarku i urednicu RTS.

SUMNJE ZBOG MUFTIJE

Bivši direktor beogradske policije Marko Nicović kaže da saobraćajnu nesreću koja se dogodila Ljajiću treba posmatrati paralelno s tvrdnjama da je Muamer Zukorlić otrovan - imamo dvojicu lideru iz Sandžaka na koje je pokušan napad, a jedan je, srećom, preživeo.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Muamer Zukorlić

- Ako su Zukorlića otrovali, onda je i ova saobraćajka sumnjiva. To je onda drugi lider iz Sandžaka na kog je pokušan napad, s tim što je Ljajić preživeo jer je imao sreću. Obojica (Zukorlić i Ljajić) dobro sarađuju s Beogradom, treba preispitali šta se dešava u pozadini političke tuče u Sandžaku. Može da bude da su i stranci upleli prste. Nadležni treba da se pozabave i tim aspektom, treba ispitati ulogu Sulejmana Ugljanina u svemu tome, on je bio politički protivnik i jednom i drugom - poručio je Nicović za naš list.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nenad

12.04.2022 14:37

Fasisticki zapad nam opet planira nove probleme, otrovali Zukorlica sad pokusali ubistvo Ljajica