ISPOVEST ŠEŠELJA: Puškom sam jurio Gišku da ga UBIJEM!

Autor:

Vesti

03.01.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sa automatskom puškom u najlon-kesi tražio sam po Beogradu Đorđa Božovića Gišku da se obračunam s njim", otkrio je Vojislav Šešelj potpuno nepoznat detalj iz svoje burne biografije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ - Fotomontaža
Vojislav Šešelj jurio Gišku puškom

Kako tvrdi lider SRS, Giška je izabrao da ode na front, a ne da ostane u Beogradu da se obračuna s njim.

- Od metka nije mogao da pobegne, pogodio ga je dok je brao šljive - rekao je Šešelj u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi, a juče za Srpski telegraf izneo nove detalje o tim godinama i dodao da su kriminalci poput Božovića devedesetih bili usko povezani sa vlašću i ostatkom opozicije, a na njega udarali iz svih mogućih oružja.

PROZIVKA NA TV

Đorđe Božović Giška, kao osnivač Srpske garde i pripadnik Draškovićevog SPO, u TV emisijama je tih ratnih godina poručivao da "Šešelj nije muško", da su ga "silovali u zeničkom zatvoru i oblačili mu suknju"... Ipak, kako tvrdi Šešelj, Giška je pred njim pobegao iz Beograda na ratište.

Šešelj: Giška je od mene pobegao na front, a tamo je ubijen dok je brao šljive

RepublikaFoto: intagram.com/legendedevedesetih
Đorđe Božović Giška

- Sa automatskim puškama u najlon-kesama išli smo ja i nekoliko mladića da se obračunamo sa Giškom zbog toga što je tako govorio o meni. Tražili smo ga po svim mestima u Beogradu nedeljama. Išli smo gde god smo čuli da dolazi, ali uzalud. Giška je, čim je čuo da ga tražimo, brže-bolje krenuo na front. Nisu ga pustili u Slavoniju, nego u Liku i tamo je brao šljive i poginuo. Nikad se nije otkrila prava istina o toj pogibiji - ispričao je lider radikala.

DŽABE I PANCIR

On je za Srpski telegraf otkrio još neke malo poznate stvari:

- Borci na frontu nisu želeli kriminalca u svojim redovima, pa je poslat u okolinu Gospića. Njega je u borbenom vozilu, u pravcu prve linije fronta izvezao Branislav Lainović Dugi, pa su izašli napolje da bi izviđali situaciju. Dugi se sve vreme odvajao od Giške, što znači da je znao da ne treba da mu bude blizu u tom trenutku. Odjednom je stigao metak iz nepoznatog pravca i pogodio Gišku dok je ovaj brao šljive. Iako je nosio pancir, ruke su mu bile nezaštićene, dizao ih je uvis kako bi dohvatio šljive i tako je poginuo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading