SLAVKO GAK ODGOVORIO ZAŠTITNIKU GRAĐANA: Odmah smo reagovali

Autor:

Vesti

24.03.2022

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu institucija čiji rad bi trebalo da proverava Zaštitnik građana u slučaju jednostranog raskida ugovora u privatnoj predškolskoj ustanovi „Naša druga kućica“ za dete N.J, ocenio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

SLAVKO GAK ODGOVORIO ZAŠTITNIKU GRAĐANA: Odmah smo reagovali

Foto: Tanjug/D. GOLL

- Sekretarijat je u ovom slučaju institucija koja je prva reagovala i odmah po prijavi roditelja naložila vanredan inspekcijski nadzor. Između ostalog, inspekcija je utvrdila da u ovom slučaju ima posla i za druge institucije kojima smo odmah uputili inicijativu za hitan nadzor - naveo je Gak u saopštenju.

- Obaveštavamo Zaštitnika da je Sekretarijat reagovao odmah, po prijavi roditelja, ne tek nakon što je slučaj dospeo u medije i zato pozivamo sve institucije da, kada su deca u pitanju, ne skidaju odgovornost dopisima nego odmah, konkretno reaguju na terenu, u najboljem interesu deteta. Svaki drugi cilj je neprihvatljiv. Zaštitniku će već danas biti upućen odgovor i izjašnjenje, nije nam potrebno 15 dana za to jer znamo da će do tada već, detetu, ukoliko niko ne reaguje, biti raskinut ugovor u vrtiću… Hajde da svako uradi svoj posao - dodaje se.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading