PRVA SUPRUGA PREDSEDNIKA ALEKSANDRA VUČIĆA BILA POSVEĆENA PORODICI I POSLU: Ksenija umrla Danilu na rukama

Autor: M. J. - E. S. T.

Vesti

30.01.2022

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznata novinarka Ksenija Vučić (56), prva supruga predsednika Srbije, preminula je iznenada u subotu u svom stanu na Novom Beogradu, na rukama sina Danila, saznaje Srpski telegraf.

PRVA SUPRUGA PREDSEDNIKA ALEKSANDRA VUČIĆA BILA POSVEĆENA PORODICI I POSLU: Ksenija umrla Danilu na rukama

Foto: youtube.com/printscreen

Ovu tragičnu vest je preko društvenih mreža obelodanio Aleksandar Vučić: "U Beogradu je iznenada, u 56. godini preminula Ksenija Vučić, majka naše dvoje dece Danila i Milice i moja prva supruga"

I BOLESNA RADILA

Sahrana je danas u 14 časova na Novom groblju u Beogradu.

- Umrla je u svom stanu, u kom je tada bio i njen sin. Precizan uzrok smrti zasad se ne zna, pretpostavlja se da je tromb. Hitna pomoć je stigla posle šest-sedam minuta, čitavih sat vremena su pokušavali reanimaciju, ali nije bilo spasa. Predsednik je, čim je saznao da joj je pozlilo, otišao kod njih - priča jedan od prijatelja porodice.

Tri prsta za Edija Ramu

Radeći intervju s premijerom Albanije Edijom Ramom, Ksenija je u jednom trenutku sagovorniku pokazala tri prsta. Naime, Rama je u jednom trenutku opravdavao pokazivanje orla, albanskog nacionalnog simbola, a Vučićeva ga je upitala da li bi ona u centru Tirane smela da pokaže tri prsta.

Republika

Foto: printscreen/TVPink

Ksenija Vučić pokazuje tri prsta Rami

Prvo joj je kazao da bi smela, a potom i da bi je on lično zaštitio. Ksenija je onda, kako je sama posle emisije rekla, spontano pokazala tri prsta. Lične stavove o mnogim aktuelnim temama često je iznosila na društvenoj mreži Tviter, a njena zapažanja su često bila napadana od opozicionih političara i njihovih pristalica.

Ksenijina poslednja autorska emisija "Pravac" emitovana je na Pinkovom TV kanalu Vesti samo tri dana pre iznenadne smrti Vučićeve, koja je i sama bila zaposlena na ružičastoj televiziji. Emisija je prikazana u sredu 26. januara, a tema su bila dešavanja na rusko-ukrajinskoj granici.

Lebdela između života i smrti

Ksenija je gostovala u jednoj televizijskoj emisiji pre tri godine, kada je otvorila dušu o teškom životnom periodu kroz koji je prošla 2009.

- Kroz jedno prilično bolno iskustvo sam shvatila da više nemam vremena za neke ljude i stvari. Bolnica je bila u pitanju, da ne dužim... Jedno vreme sam lebdela između života i smrti. Imala sam vremena tada da neke liste prioriteta promenim i dosta presložim. I to je to. Mnogo se bolje osećam nakon toga - rekla je tada.

U studiju je ugostila Zorana Ostojića, novinara, i Aleksandra Filipovića, eksperta za međunarodnu politiku. Već tada se nije osećala dobro, kao ni dva dana ranije, kada je bila gost u emisiji Nemanje Velikića na Pinku.

Brnabićeva hejterima: Ni smrt vam nije sveta, ljušture od ljudi!

Premijerka Ana Brnabić se prekjuče osvrnula na neljudske objave na društvenim mrežama povodom smrti Ksenije Vučić, a u kojima su prednjačili sociolog Dario Hajrić i Srđan Nogo, bivši saradnik Boška Obradovića.

Hajrić je preko Tvitera osudio Milana Antonijevića zbog izraza saučešća i napisao: "Urednik rubrike Čitulje nije omanuo ni ovog puta".

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Ana Brnabić

- Ovaj "sociolog", koji nije mogao da sputa sebe ni kad je Tasa preminuo, i jednake gadosti Danasa i Srbin.info - vi više ni reči ni emocije ne zaslužujete, već samo prezir. Da li vi, ljudi, razumete da treba da idete da se lečite (potražite profesionalnu pomoć), da ništa, ama baš ništa, ljudsko u vama nije ostalo, da postoji svet i izvan politike i da postoji vreme kada se samo zaćuti - odgovorila je Brnabićeva.

Ona ističe da je to udar na Aleksandra Vučića, koji menja Srbiju, koji jača Srbiju i da su im predsednik i njegova porodica krivi samo da bi ih povredili i skrenuli s puta.

- Zato je kriv i Danilo i Milica i Vukan. Koliko god su oni isti u toj svojoj mržnji, razlozi su im drugačiji. Srđan Nogo i Srbin.info u nekoj ksenofobiji, a s druge strane, razlozi Darija Harića i Danasa su u tome što u toj Srbiji koju Vučić stvara, snažnoj, modernoj, svi imaju iste šanse - i neko iz Beograda i neko iz Kruševca. E u toj i takvoj Srbiji oni nikada neće moći da se predstavljaju kao elita. Zato im smeta Vučić - rekla je juče premijerka na otvaranju deonice auto-puta Preljina-Pakovraće i dodala da u nekim ljudima nema više ljudskosti, već samo ljuštura čoveka.

Naime, ona mu se javila nekoliko sati pre snimanja i požalila mu se na zdravstveno stanje.

Mrdić: Govorila mi je da su deca najveća ljubav

Ksenijin dugogodišnji kolega Uglješa Mrdić je za Srpski telegraf rekao:

- Godinama smo radili zajedno na Fokus radiju. U teško opoziciono vreme. Ksenija, kao starija i iskusnija koleginica, davala mi je savete kako da vodim emisije. Kada su bili mitinzi 2011, radili smo emisije dan-noć ona, Vlada Đukanović, Dejan Anđus i ja. Imala je ogromnu energiju i želju da nam pomogne. Nas je bilo sramota da kao mlađi ne izdržimo danonoćni rad. Sećam se kada smo pili kafu i da je bila jako zabrinuta kada su Danila napali huligani u autobusu na Novom Beogradu i skinuli mu Zvezdin šal, uz vređanje i udarce - priseća se Mrdić i dodaje:

- Rekla mi je: "Bogu hvala, sada je dobro. Imaš sada malog sina. Videćeš i kad poraste. Deca su najveća ljubav o kojima stalno brineš dok si živ."

- Kada mi je to rekla, poručio sam joj da u tom slučaju ne dolazi, da ćemo se snaći. Međutim, ona je bila neverovatan profesionalac. Kada je čula da nemamo rezervnog gosta, odlučila je da ne otkazuje gostovanje. Rekla mi je: "Nemoj da brineš, već sam počela da se spremam. Znam kako je kada gost otkaže." I došla je. Ne znam šta da kažem... Tragedija, veliki gubitak, šok i neverica - jedva je zadržavao suze Velikić i dodao:

Momirović: Tužna svečanost u Čačku

Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, oglasio se s otvaranja nove deonice auto-puta:

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Tomislav Momirović

- Današnja atmosfera u kojoj puštamo u saobraćaj ovu deonicu je, nažalost, jako tužna. Zbog tragičnog gubitka u porodici, s nama nije čovek koji je pokrenuo ceo ovaj projekat i koji je svojom energijom omogućio da se izgradi auto-put od Beograda do Čačka.

- Ne mogu da verujem da je to bio naš poslednji susret. Ona nije bila samo moj kolega, bila je moj drug i prijatelj! Mnogo mi je teško.

Dačić: Zvali smo se generacijo

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić je rekao da nije mogao da veruje u vest da je Ksenija preminula.

Republika

Foto: Tanjug

Ivica Dačić

- Mislio sam da je to još jedna lažna vest u moru dezinformacija. Upoznao sam je kada i Aleksandra Vučića, mnogo puta sam gostovao u njenim emisijama. Bili smo prijatelji, zvali smo se generacijo, jer smo isto godište. Ovo je zaista ogroman šok - rekao je Dačić.

BOGATA KARIJERA

Ksenija je u trenutku smrti bila direktorka televizije Pink 3 i uređivala je i vodila emisiju "Pravac". Rođena je kao Ksenija Janković u Beogradu. Pohađala je Osnovnu školu "Drinka Pavlović" na Starom gradu. Školovanje je nastavila u srpskoj prestonici. Od 1997. do 2011. bila je u braku s Aleksandrom Vučićem.

Handanović: Ksendžo, prvo Marina, sad i ti...

Kompozitor, direktor Centra beogradskih festivala (CEBEF) i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Damir Handanović se od Ksenije Vučić oprostio na Instagramu.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Damir Handanović

- Ovaj dan je jedan od najtužnijih u mom životu, sestro moja draga. Otišla mi je Marina, pa sad i ti. Emotivno sam unakažen. Očajan sam, sister. Nisam spreman i neprihvatljivo mi je da se opraštam od tebe, Ksendžo, čoveče! Ljudska veličino, borče za istinu i pravdu, istinski prijatelju... dok ne dođem gore kod tebe, braniću životom sve što si ostavila u amanet. Sestro divna i mila, srce moje dobro, voli te tvoj brat Damir puno - napisao je Handanović.

Radila je u mnogobrojnim medijima. Između ostalih, bila je deo redakcije Radio Indeksa, lista Srpska reč, radija Fokus i televizije Studio B. Nakon što je rodila Danila i Milicu povukla se sa medijske scene.

Igor Mirović PREDSEDNIK VLADE VOJVODINE

Republika

Foto: TANJUG/JAROSLAV PAP

Igor Mirović

Upoznao sam je pre 28 godina, dok je pisala izuzetne tekstove za Srpsku reč i dok smo zajedno, u opozicionom stroju, maštali i delali za jednu bolju Srbiju. Bili smo mladi, ali smo znali da bez slobode i borbe sve drugo gubi smisao. Bila je idealista, britka i hrabra i tako će mi ostati u sećanju

Nikola Selaković ŠEF DIPLOMATIJE

Republika

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Nikola Selaković

Nije nas iznenađivala upornošću, britkošću, oštrim umom i jakom rečju, to su bile sam neke od osobina koje su je krasile i po kojima smo je poznavali, ali nas je iznenadila svojim preranim odlaskom toliko da teško dolazimo sebi. Velika bol za porodice Vučić i Janković i gubitak za sve nas koji smo imali čast da je poznajemo i zajedno s njom se borimo za bolju i uspešniju Srbiju koju smo počeli da stvaramo

Kasnije je prešla na televiziju Pink. Imenovana je 2015. za direktorku kablovskog kanala Pink 3. U karijeri je uradila veliki broj intervjua sa domaćim i stranim političarima, kao i mnogim poznatim ličnostima poput Ivice Dačića, Čedomira Jovanovića, Nenada Čanka, Edija Rame, Nikole Gruevskog, Vedrane Rudan...

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Linda

30.01.2022 22:40

Nesretna zena je bila srcani bolesnik, a pricala je da je primila tri vakcine. I sada - tromb. Pocivaj u miru divna zeno, neka te andjeli cuvaju.

Odgovori 21 4
Jecka

31.01.2022 08:49

Preminula je jedna zena,majka,nije bitno cija.Nedostatak empatije u ovom drustvu je skandalozan!

Odgovori 10 0