ZVICEROVA MREŽA ZA ATENTAT NA VUČIĆA! Ekskluzivno otkrivamo šemu hobotnice koja je trebalo da likvidira predsednika

Autor:

Vesti

24.01.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lomljenje kičme "kavačkog klana" u Srbiji, koje je nanelo težak udarac narko-poslovima šefa ove organizacije Radoja Zvicera, bilo je okidač da se pokrene akcija kodnog naziva "Atentat".

ZVICEROVA MREŽA ZA ATENTAT NA VUČIĆA! Ekskluzivno otkrivamo šemu hobotnice koja je trebalo da likvidira predsednika

Foto: Tanjug/Profimedia

Meta snajpera je trebalo da bude predsednik Aleksandar Vučić, koji se usudio da stane na crtu jednom od najmoćnijih i najmonstruoznijih klanova u Evropi.

Prema pouzdanim obaveštajnim podacima do kojih je došao Srpski telegraf, iza svega stoji crnogorski predsednik Milo Đukanović, pravi Zvicerov nalogodavac i politički zaštitnik, kao i strana služba kojoj ne odgovara stabilnost u Srbiji. Takođe, osnovano se sumnja da baš ta služba štiti Zvicera da istraga ne bi došla do samog vrha političko-kriminalne hobotnice, a svoje prste u svemu ima i Brano Mićunović, nekrunisani kralj balkanskog podzemlja.

- Cilj pojedinih centara moći je likvidacija predsednika Vučića jer neki ne mogu da podnesu da je Srbija svakim danom sve jača i postaje regionalna sila. Radoje Zvicer je samo izvršni direktor u firmi u kojoj je neko drugi generalni direktor i glavni urednik svega što se dešava. Zvicer dobija zadatak i on to treba da izvrši. Vrlo je čudno da su planirali atentat za februar, kada su planirali i povratak DPS na vlast. Nema šanse da je Zvicer sam podigao organizaciju bez ičije pomoći - rekao je juče funkcioner SNS Darko Glišić.

Republika

Foto: Srpski telegraf

Šema hobotnice koja je trebalo da likvidira predsednika

 

On kaže da Zvicerov nalogodavac u svojim izjavama to ne može da sakrije.

- Nemam dilemu ko je nalogodavac da se fizički eliminiše Vučić zbog toga što se drznuo da se Srbija podiže, da ima najveće plate u regionu, da bude najjača po investicijama i svim drugim ekonomskim parametrima i da tako nastavlja. Briga o Srbima u regionu je dodatno iritirala te ljude - ističe Glišić.

Sagovornik našeg lista uključen u istragu atentata detaljno je opisao šemu po kojoj je atentat na Vučića trebalo da bude izvršen.

- U MUP Srbije su imali 10 poverljivih ljudi, koje je Zvicer debelo plaćao za informacije o kretanju predsednika i za pripremu terena za likvidaciju. Radi se o policajcima koje je svojevremeno instalirala Dijana Hrkalović, a koji su i dalje na položajima - kaže.

Oni su bili uvezani s delovima crnogorske tajne službe ANB, i dalje lojalnim Đukanoviću, koji su raspoređeni i u državnim strukturama i kojima su prenosili poverljive podatke. Ne treba zaboraviti ni ostatke klana koji i dalje nesmetano deluju u Crnoj Gori.

- Ono što se dosad zna je da je na spisku neposrednih izvršilaca i glavnih logističara sedam imena. Plan je bio da se snajper kojim bi bio izvršen atentat u delovima tajnim kanalima unese iz raznih zemalja, a u Srbiji samo sklopi. Na terenu su im saradnici bili vojnici Velje Nevolje, koji su izbegli hapšenje i spremno čekaju Zvicerova naređenja jer su svesni da bi i oni uskoro mogli da se nađu iza rešetaka - objašnjava naš izvor.

Slave koljače i čekaju dalja naređenja

Republika

Foto: Starsport/Tanjug/J.PAP/MUP

Velja Nevolja

 

Da vojnici Velje Nevolje koji su i dalje na slobodi ne miruju i samo čekaju naređenja pravog šefa Zvicera, govori i neskrivena podrška koju svakodnevno pružaju Belivuku i ostalim pohapšenim članovima bande.

Nedavno je na Instagram stranici "Principa", navijačke grupe koju je osnovao Nevolja, objavljena sramna bakljada u čast vođa krvavog klana. Sve je organizovano na isključenju za Pupinov most, u delu Beograda gde imaju najjače uporište, gde su bakljama formirali ogromno slovo B (odnosi se i na Belivuka i na braću Budimir). Celu akciju su snimali dronom, a neizbežan je bio i veliki vatromet.

- Ne brini, čuje se glas s leve strane naše, ne vide vas, a ipak se plaše - piše u objavi navijača na društvenim mrežama, uz sliku Marka Budimira, kome je lice zatamnjeno.

Nišanili Joanikija i Porfirija

Republika

Foto: youtube.com/Televizija Hram

Mitropolit Joanikije

 

Srpske službe su posle duge istrage utvrdile da je 10. decembra 2019. u hotelu "Kraun plaza" meta snajpera bio sadašnji mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, a da se pogrešno verovalo da je trebalo da bude ubijen kontroverzni biznismen Miodrag Daka Davidović, s kojim je tada bio u društvu.

Da je namera da se obezglavi SPC, kao jedan od temelja srpstva, realna opasnost, pokazali su i događaji tokom ustoličenja Joanikija na Cetinju kada je, samo zahvaljujući našim obaveštajcima, sprečen atentat na patrijarha Porfirija, takođe snajperom.

REAGOVANJA

Ognjen Karanović

CENTAR ZA DRUŠTVENU STABILNOST

Jaka Srbija smeta većem delu zemalja u regionu, ali i interesima sila na zapadu i tu bismo mogli da tražimo motive ugrožavanja života predsednika. Njegova politika da Balkan treba da pripadne balkanskim narodima znači da onda više ne bi bilo uticaja sa strane na procese u regionu

Republika

Foto: Medija centar Beograd

Branko Radun

 

Branko Radun

POLITIČKI ANALITIČAR

Istorijski gledano, svaki atentat na prve ljude neke države uvek u pozadini ima političke činioce i političku odluku nekoga kome određeni lider smeta. Onda on u kriminalnom nivou pronađe izvršioca koji ima isti ili sličan interes. U pozadini uvek ostaju velike sile i spoljni faktori koji na ovaj način žele da utiču na promenu određene politike u zemlji ili jednostavno da oslabe njenu poziciju u nekim pregovorima

Republika

Foto: Srpski telegraf

Srpski telegraf za 25.1.2022.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Mila

24.01.2022 20:09

Nadležni organi rade svoj posao, tako da možemo biti spokojni

Jegux

24.01.2022 21:08

Tamo gde dimi ima i vatre.

Minja

24.01.2022 22:07

Znaci glavni cilj bi bio likvidacija predsednika da bi onda kriminalne grupe mogle da vode Srbiju. Nece im to lako proci.

Pierre

25.01.2022 00:59

Pa dobro , ako se zna ko su ti ljudi na polozajima, zasto vec nisu pohapseni ??? Vratite OZNU i GOLI OTOK , ili neku golu cuku ,i tamo ih sve parkirajte i resen problem ! Kakva crna demokratija za taj olos . Po tri dozivotne ,i tucanje kamena svakodnevno ,za puteve itd . Za takve je samo Kaligula !