BRUTALNO! NEZAPAMĆEN GLOBALNI NAPAD NA SRPSKOG ŠAMPIONA: Zapad uništava Novaka

Autor: Dejan Katalina - Kristina Ilić

Vesti

14.01.2022

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijski ministar za imigraciju Aleks Houk učinio je ono čega su se svi pribojavali - iskoristio je ličnu moć da poništi vizu Novaku Đokoviću. Houk se tako oglušio o odluku suda, koji je srpskom teniseru vratio vizu.

BRUTALNO! NEZAPAMĆEN GLOBALNI NAPAD NA SRPSKOG ŠAMPIONA: Zapad uništava Novaka

Foto: www.profimedia.rs/Tanjug/ilustracija

Novak Đoković

Odluka ovog ministra u vladi premijera Skota Morisona došla je kao epilog višednevnih toksičnih napada zapadnih medija na prvog tenisera sveta. Prema oceni mnogih, ovo je samo uvod u predstojeće napade na Đokovića, koji imaju za cilj da mu se onemogući da zaigra ni na jednom velikom turniru ove godine, naročito uključujući predstojeće grend slemove u Parizu, Londonu i Njujorku.

Britanski premijer Boris Džonson je već indirektno nagovestio da Đoković nije dobrodošao na Vimbldonu, predsednik Francuske Makron je vrlo striktan po pitanju vakcinacije i, uprkos dobrim tonovima s Rolan Garosa, teško će nevakcinisan kročiti u Pariz, a u Njujorku je Novak već bio glatko diskvalifikovan i jasno je da na tom turniru nije dobrodošao.

Definitivna odluka u nedelju

Saslušanje najboljeg tenisera sveta pred Federalnom sudom, nakon što mu je drugi put uskraćena viza za boravak u Australiji, održalo se u subotu od 10.15 sati po lokalnom, odnosno u noći između petka i subote od 00.15 po srpskom vremenu.

Kako je saopštio Federalni sud, koji je preuzeo Đokovićev slučaj, najboljeg tenisera sveta saslušao je sudija Džon O' Kalahan.

Prethodno je u 22 sata po našem vremenu trebalo saslušan pred imigracionim vlastima.

Srpski teniser je do saslušanja bio na drugoj lokaciji, na zahtev njegovih advokata, a konačnu odluku da li će mu biti dozvoljeno da brani titulu na Australijan openu doneće Federalni sud u nedelju, odnosno u noći između subote i nedelje po srpskom vremenu.

Zato se odluka australijskih vlasti, iako umotana u oblande lokalnih političkih previranja, može protumačiti kao upozorenje najboljem teniseru sveta i verovatno svih vremena, kakav ga pakao čeka u 2022. Onemogućiće ga, svim sredstvima, da obori rekord i prestigne Federera i Nadala po broju grend slem titula!

POLITIČKA ŽRTVA

Radmilo Armenulić, bivši teniser i trener, za Srpski telegraf je kazao da ovaj scenario nikako ne treba isključiti.

- Neverovatan je postupak, ali to su odredili tako i ne može se ništa. Brine me što to može da se prenese i na druga takmičenja, da se prenese na Vimbldon, recimo. Sigurno ga je poremetilo sve što se dešava, jeste da je on psihički jak, ali je bilo suviše ataka da bi ostao potpuno hladan, to traje već danima, a najgora je ta stalna neizvesnost u kojoj se nalazi, čas pritvor, čas puštanje. Novak je definitivno žrtva političke igre, izgovor im je to da štite zdravlje stanovništva, ali je, suštinski, to prikupljanje poena i politička odluka - smatra Armenulić.

Republika

Foto: Starsport

Radmilo Armenulić

Prema mnogima, indikativno je i to da je ministar Houk odluku doneo u petak, samo dva dana pre nego što je Đoković trebalo da izađe na teren na turniru Australijan open. Nakon brze reakcije Novakovog pravnog tima, sudija Keli je odlučio da se slučaj prebaci na viši Federalni sud i izdao zabranu da se naš teniser deportuje iz zemlje pre odluke ovog suda u nedelju, a do tada neće biti smešten u hotelu za migrante, u koji su ga strpali s aerodroma, već na "drugoj lokaciji", radi njegove bezbednosti.

Reakcije

Nikola Pilić teniski trener

Uveren sam da je čovek koji je doneo odluku na vezi s premijerom. Sramno je kako se odnose prema čoveku koji je osvojio turnir devet puta. Zašto ne pričaju o Nadalu ako imaju pravilo da 14 dana bude u karantinu. On je 20. bio pozitivan, 31. bio je na terenu

Republika

Foto: Starsport

Nikola Pilić

Dragan Marković Palma predsednik Jedinstvene Srbije

Ja sam odmah prvog dana rekao da će vratiti Novaka iz Australije. Novak je žrtva političke odluke. Nekome smeta što je devet puta osvojio Australijan open, smeta im što je najjači u psihomentalnom smislu

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dragan Marković Palma

Metju Not dopisnik Sidnej morning heralda

Činjenica da je Houku trebalo četiri dana za novu odluku samo pojačava utisak da je odluka koja je trebalo da bude čista postala nepotrebno ispolitizovana. Način na koji se priča razvijala je globalna bruka za Australiju i neiznuđena greška kolosalnih razmera

Bogdan Obradović teniski trener

Odnos Anglosaksonaca prema Novaku je isti odnos kakav je Tomas Edison imao prema Nikoli Tesli. Tu nema nikakve razlike. Mi smo svetu poslali novog velikog čoveka Novaka Đokovića, a oni, kao što nisu znali šta će s Teslom, ne znaju ni šta će s Novakom

Republika

Foto: Starsport

Bogdan Obradović

Goran Vesić zamenik gradonačelnika Beograda

Ono što se dešava Novaku Đokoviću je politička igra koju vodi premijer Australije Skot Morison, koji hoće na taj način da pobedi na izborima u toj državi. Nažalost, dobro mu ide. Ono što je pokazao na Novaku jeste da, pored toga što može da maltretira obične ljude, može da maltretira i najboljeg sportistu sveta

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Goran Vesić

Houkovu odluku odmah je opravdao čovek za kojeg svi smatraju da stoji iza nje, australijski premijer Skot Morison, koji se licemerno pozvao na KOVID patriotizam, ističući da je to učinjeno zbog žrtve koju su Australijanci podneli tokom pandemije koronavirusa! Morison je istakao da je pandemija bila neverovatno teška za svakog Australijanca, ali da su se držali zajedno i spasli živote i sredstva za život.

- Zajedno smo postigli jednu od najnižih stopa smrtnosti i najveću stopu vakcinacije u svetu - naveo je Morison, dodajući da Australijanci, s pravom, očekuju da će rezultat njihovih žrtvovanja biti poštovan.

On je naredio poslanicima vladajuće većine u parlamentu, kao i ministrima, da se suzdrže od komentarisanja Đokovićevog slučaja, ali se zato oglasio bivši australijski premijer Kevin Rad, rekavši da je ovim potezom vlada pokazala da je Australija postala "banana država".

- Morisonova vlada ukida Đokovićevu vizu za pobedu u medijskom ciklusu vikenda - pokazujući svima koliko je teatralan. Zašto su uopšte izdali vizu? Jedna velika politička distrakcija od praznih polica i nacionalne nestašice bustera - konstatovao je Rad.

HOUK JE KVARAN

Čuveni advokat Toma Fila za naš list istog je mišljenja, kao i Rad.

Republika

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Toma Fila

- Ovo što je sudija prihvatio da preko vikenda donese odluku jeste svetlo na kraju tunela. To je znak da može da se desi da pravosuđe pobedi izvršnu vlast, koja je iskoristila postojeće zakone da istera svoju volju. I to što su se oglušili o odluku suda jeste loše, ali je njihovo pravo. Kvarno je i što je Aleks Houk čekao da odluku o vizi donese u petak, misleći da sud neće hteti za vikend da se bavi tom situacijom. Mogao je ranije, jasno je zašto je čekao baš petak, mogao je još istog dana da saopšti tu odluku. Sudija Keli je rešio da prebaci to na višu instancu i ona odluka koja bude doneta u nedelju pred Federalnim sudom biće definitivna - smatra Fila.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Kitu Popushimi

14.01.2022 19:12

sotone i globalistički ološ!!!