ŽIKA: SINE, BEZ TEBE MI NEMA ŽIVOTA!

Autor:

Vesti

22.12.2017

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan je ležao u krevecu sav zagnjuren u posteljinu. Okrenula sam ga i videla da su mu usne skroz modre. Nije disao, nije se pomerao... Kad je došla Hitna pomoć, on je već bio mrtav. Moj anđeo...

RepublikaFoto: e-stock/I. DOBRIČIĆ
Ana i Srđan Todorović sa sinom

Pio antibiotike

Ovim rečima započela je ispovest za Srpski telegraf Ana Todorović, supruga glumca Srđana Todorovića i majka malenog Dejana (3), koji je u utorak oko 19.30 umro u krevecu.

Prema rezultatima obdukcije, reč je o iznenadnoj smrti, koja se, iako retko, dešava kod dece stare do pet godina.

- Bio je to sasvim običan dan. Vodili smo Dejana kod lekara. Bio je bolestan i pio je antibiotike, ali nije bilo ništa strašno. Po podne, oko 17 sati, prispavalo mu se, pa je prilegao uz mene u dnevnoj sobi. Premestila sam ga u krevetac, gde inače spava, da mu bude udobnije. On je uvek bio živahan dečak i bilo mi je čudno kad sam oko 18 sati videla da se ne budi - priseća se Ana, dok kod samog ulaza u stan sedi uvijena u ćebe, uplakana, pod jakim lekovima.

Majka Ana: Toliko smo dugo pokušavali da ga dobijemo. Bio je naš život, a sada ga nema

19.35 Todorovići pozvali Hitnu pomoć 

19.45 lekari konstatovali smrt dečaka

Tada je, kaže, prišla krevecu i zatekla svog Dekija kako leži sav zagnjuren u posteljinu.

- Njegove usnice bile su modre. Pokušala sam sve da ga oživim, ali nije reagovao. Prvo je došla Hitna pomoć, pa policajci, veštaci... Lekari su rekli da odraslog čoveka u ovakvom slučaju ne bi ni reanimirali. Dejan je već bio mrtav kad su došli, ali oni su pokušavali da ga ožive. I nisu uspeli, nisu uspeli... - ponavlja neutešna majka dok ćebe sve čvršće obavija oko sebe.

 

Uzroci SIDS i prevencija
beba se teško budi neka beba spava na leđima
spavanje na stomaku ili na boku dete bi trebalo da spava na tvrdoj podlozi
spavanje na mekanim površinama beba ne bi trebalo da spava s roditeljima
spavanje s roditeljima u krevecu ne treba da budu jastučići i plišane igračke
prerano rođenje ili mala težina na rođenju

temperatura ne bi smela da bude previsoka

izloženost bebe duvanskom dimu ne primoravajte bebu da koristi cuclu
nedovoljna prenatalna nega  

Pogled joj luta po stanu kao da se nada da će njen sin ipak dotrčati iz neke sobe.

Voleo da se igra

- Ne mogu da poverujem da je umro. On se stalno smejao. Bio je divan, kao anđeo, umiljato dete... Ne kažem to samo zato što je moj sin, njega su svi voleli. A on je više od svega voleo da se igra, da trči... Toliko smo dugo pokušavali da ga dobijemo. Bio je naš život, a sada ga nema - kroz suze priča glumčeva supruga.

Srđan Žika Todorović i njegova supruga Ana posle godina pokušavanja konačno su početkom maja 2014. dobili sina Dejana. Srđan i Ana su u braku već 10 godina, a ta ljubav počela je na Adi Bojani. Ubrzo su se venčali, a pre tri godine ispunila im se želja da postanu roditelji malog dečaka. Nažalost, njihove snove i nade srušila je iznenadna smrt mališana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading