POLICIJA ISTRAŽUJE LIKVIDACIJU ALEKSANDRA ŠARCA U "UŠĆU": Velja overio Sentinog doušnika! Da li ga je isnpektor PUSTIO NIZ VODU?

Autor:

Vesti

22.11.2021

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sumnja se da je Milenković pred Hrkalovićkinim policajcima odao da "škaljarac" radi za njega i potpisao mu smrtnu presudu.

POLICIJA ISTRAŽUJE LIKVIDACIJU ALEKSANDRA ŠARCA U "UŠĆU": Velja overio Sentinog doušnika! Da li ga je isnpektor PUSTIO NIZ VODU?

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Policija istražuje navode da je Aleksandar Šarac, koji je podlegao povredama posle ranjavanja 17. oktobra prošle godine u tržnom centru "Ušće" u Beogradu, bio doušnik tadašnjeg šefa odeljenja za narkotike beogradske policije Slobodana Milenkovića, ali i sve okolnosti koje su dovele do toga da on bude likvidiran.

Kao se sumnja, ovaj "škaljarac" i pripadnik bande "Pink Panter" je Malom Senti prenosio poverljive informacije iz podzemlja, a zauzvrat je kupovao slobodu jer je imao debeo kriminalni dosije. Policija trenutno ispituje kakav odnos je imao Senta sa Šarcem, da li je odao izuzetno poverljive informacije da mu je on doušnik i na koji način je te informacije koristio. Takođe, predmet istrage je i ko je i na koji način odavao kretanje Šarca kriminalnom klanu Velje Nevolje i ko im je dojavljivao poverljive informacije koje je Šarac dostavljao policiji.

Republika

Foto: Printscreen

Slobodan Milenković

PROVALJENA IMENA

- U jednom trenutku Šarac je počeo da ulazi u poslove kriminalnoj ekipi iz Novog Pazara, za koju Služba unutrašnje kontrole MUP sumnja da je bila na vezi s Milenkovićem, a istraga tek treba da utvrdi da li to ima veze sa činjenicom da je kasnije overen od mafijaške ekipe Velje Nevolje - kaže naš sagovornik.

Kako pokazuju dosadašnja saznanja iz istrage, koja nisu konačna, pretpostavlja se da je Senta u jednom trenutku, govoreći o slučaju na kome je tada radio, pred kolegama (slučajno ili ne) rekao da Šarac sarađuje s njim. Nije dugo trebalo da ova informacija dođe do ušiju policajaca koji su bili pod kontrolom tadašnje državne sekretarke Dijane Hrkalović, a potom i do ekipe Velje Nevolje.

Republika

Foto: instagram.com/dijanahrkalovic

Dijana Hrkalović

- Kao što je dosadašnjom istragom utvrđeno, sumnja se da su Dijana i drugi visokopozicionirani funkcioneri MUP naređivali operativcima da im dostavljaju imena doušnika, a ta imena su potom prosleđivali "kavčanima". Iza toga su sledile likvidacije ili "nestanci" tih ljudi. Takvu sudbinu nije izbegao ni Šarac. Da li to ima veze s kontaktom Šarca i Sente, to će tek utvrditi istraga - otkriva izvor Srpskog telegrafa.

Republika

Foto: Tanjug

Milorad Šušnjić

Dijana i Šušnjić saslušani zbog Eleza?

Dijana Hrkalović ponovo je juče saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal u okviru proširene istrage koja se protiv nje vodi zbog trgovine uticajem. Ona je na saslušanje bila privedena iz pritvora, u kojem se nalazi od 15. oktobra, i nakon toga je vraćena u Okružni zatvor.

Osim nje, juče je ispitan i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić, koji je takođe pod istragom zbog trgovine uticajem. Kao što je Srpski telegraf već pisao, Šušnjić se sumnjiči da je po nalogu Hrkalovićke godinama sklanjao u fioku prijave za iznudu i pretnje ubistvom protiv "kavačkog" likvidatora Darka Eleza, ali se sumnja i da je učestvovao i u zataškavanjima nekih ubistava.

- Elez je u Novom Sadu dobio odrešene ruke da radi bukvalno šta hoće, što je navodno bila protivusluga za likvidaciju Miše Ognjanovića, advokata vođe "škaljaraca" Luke Bojovića. Šušnjić je bio toliko siguran u svoju nedodirljivost da je čitavih devet meseci otezao slučaj reketiranja i pretnji smrću. Oštećeni je tada rešio da se obrati direktno Službi unutrašnje kontrole, koja je pet puta tražila da joj se dostave informacije vezane za ovaj slučaj, ali iz novosadske policije nisu dobili odgovor - rekao je izvor našeg lista iz policije.

IZBEGAO JEDAN MAMAC

Ubrzo pošto je provaljen, Šarac je postao laka meta. Pre same likvidacije navijači bliski Belivuku na Instagramu su javno objavili fotografije ovog "škaljarca", uz tekst u kom mu je otvoreno poručeno da će se njime "pozabaviti u narednom periodu". Njegove slike s uvredljivim tekstom i napomenom "traži se" osvanule su i na banderama.

- Imate zaštićene i nezaštićene svedoke-saradnike. Danas vam predstavljamo jednog običnog cinkaroša, to jest nezaštićenog - Aleksandra Šarca. Počeo je sa cinkarenjem davne 2011, kada je na 200 grama jedne supstance nađen njegov DNK, ali, naravno, neko drugi je odgovarao za to... - navedeno je, između ostalog, u tekstu.

Republika

Foto: Printscreen

Uoči likvidacije Nevolja javno prozivao Šarca da je cinkaroš

Plan Nevolje i Mesara Miljkovića je bio da 14. oktobra u klanici u Ritopeku zverski ubiju i Lazara Vukićevića i Šarca. Da bi ih namamili da "muče Vepra" (Belivuk u žargonu), koristili su skaj telefon otetog Mileta Kapetana. Vukićević se upecao, ali je Šarca brutalne smrti spaslo to što je posumnjao u čitavu priču i odustao od dolaska.

- Znači Šarac se us*o, ne sme da dođe. Pazi kad ne veruje ni Kapetanu, sve vam je jasno - kaže jedan od "kavčana", a onda nastavljaju da snimaju poruke u kojima ga vređaju:

- Je*em ti budalu, šta se us*ala, pi*ka jedna smrdljiva. Šta je rekao, što ne dolazi, da budemo više u pripravnosti?

KRVAVI PLAN B

Kako se dalje čuje na snimku sa dekodiranih telefona klana, on se ipak kasnije predomislio i najavio da će se naći u dogovoreno vreme, ali su oni posumnjali da ih "ne namesti" jer je, kako su ga nazivali u snimljenim porukama, ali i u objavama na društvenim mrežama "Šarac cinkaroš", pa su tog dana odustali od njegove likvidacije i odmah napravili plan B.

- Onda nemojte da dirate Šarca, ko ga je*e. Šarca batali, pripremi se samo za 8.30, a njega ćemo da oderemo na licu mesta na ulici sutra - kaže jedan od njih.

Reči iz te poruke zaista su se sutradan obistinile: Aleksandar Šarac ranjen je 17. oktobra 2020. u podzemnoj garaži tržnog centra na Novom Beogradu pošto mu je Lazar Ilić prišao s leđa i u glavu mu ispalio dva hica. Povredama je podlegao 10 dana kasnije.

Foto: Republika

Naslovna strana Srpskog telegrafa

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Duki

22.11.2021 22:04

Hajd sad kog je to biznismena brutalno reketirao u Ns??Sigurno neko ko je jako posten…..