(VIDEO) DRAGAN ČOVIĆ NA HRT: Usred Zagreba hvalio Vučića i Dodika

Autor:

Vesti

17.12.2017

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Čović, predsedavajući Predsedništva BiH i predsednik HDZ BiH, u emisiji Hrvatske televizije "Nedeljom u dva" pohvalio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

RepublikaFoto: youtube.com/ Amer Velić
Aleksandar Stanković i Dragan Čović

Na konstataciju voditelja Aleksandra Stankovića da bi neki mogli da mu zamere to što ima dobre odnose s Vučićem, Čović je rekao:

- Predsednik Vučić se pokazao kao nesporan lider. Danas može jednako da otvara vrata u Briselu, SAD, Rusiji. To je druga dimenzija Vučića. Nametnuo se svojim tehnikama, verovatno kao neko ko predvodi dosta uspešno i može da otvara vrata koja drugi ne mogu.

Stanković ga je potom pitao šta kaže na primedbe običnih ljudi koji Vučića smatraju velikosrbinom koji je to ponašanje pokazao tokom rata, Čović je kazao:

- A kako se razgovaralo 1992, 1995, 1996? Ja u BiH moram da razgovaram sa Srbima i Bošnjacima političarima... Razgovarao bih sa svakim živim na ovom svetu sa kim treba nešto da se radi.

Čović se pozitivno izrazio i o Miloradu Dodiku, predsedniku Republike Srpske.

- Uprkos njegovim gafovima, nikad nije izneverio dogovore koje smo napravili, što je posebno džentlmenski s njegove strane kad je u pitanju politika.

Ja to cenim i nastaviću negovati dobre odnose - kaže Čović, koji dodaje da u BiH on čuva hrvatske interese.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Bunar

17.12.2017 17:48

Vučića treba hvaltiti svuda, pa i u Hrvatskoj. Uskoro će i oni sami početi da ga hvale.

Bunar

17.12.2017 17:49

Vučić je garant mira i prosperiteta za ceo region i zato je normalno pohvaliti ga svuda.

vejder

17.12.2017 17:56

Ma ne nego bi trebao da bude dobar sa Izetbegovicem koji mrzi sve sto nije muslimansko. Covek vidi da je Vucic najjaci lider i politicar ne samo na Balkanu nego i sire i normalno je da ovako prica o nasem predsedniku.

vejder

17.12.2017 18:00

Vucic je prvi pa onda deset mesta prazno pa onda mozda neko od politicara regiona. Podsetimo da je Sarajevo regrutni centar ISIS a do skoro i Alkaide a sve to ne podrzava Vucic ili Dodik nego upravo licemer i lazovcina Bakir!