EKSKLUZIVNO! TAJNA AKCIJA POLICIJE "JAPANAC": Podli plan tajkuna i političara za HAPŠENJE Piksija!

Autor: K. I. - E. S. T.

Vesti

17.11.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dačić za Srpski telegraf: Tačno je, dok sam vodio policiju, bilo je pritisaka da se uhapsi Dragan Stojković.

EKSKLUZIVNO! TAJNA AKCIJA POLICIJE "JAPANAC": Podli plan tajkuna i političara za HAPŠENJE Piksija!

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi trebalo je da bude uhapšen 2011, iz osvete što u vreme kada je bio na čelu FK Crvena zvezda, 2005. i 2006. nije dozvolio da se poruši deo sportskog kompleksa tadašnje Marakane i oko našeg najvećeg stadiona izgrade tržni centar, stanovi i poslovni prostor.

Iza plana da sadašnji selektor fudbalske reprezentacije, koji nas je odveo na Svetsko prvenstvo u Katar, završi iza rešetaka, kako kažu dobro upućeni sagovornici, stajali su biznismen Miroslav Mišković, vlasnik "Delta holdinga", i tadašnja vlast, na čijem je čelu, kao predsednik države, bio Boris Tadić.

KRENULI REDOM

Ni Mišković ni Tadić juče nisu odgovorili na pitanja koja smo im poslali.

Ako krenemo hronološki, Piksi je, kao predsednik kluba, preuzeo Zvezdu 2005, a napustio je 2007. S kakvim se pritiscima nosio, zna samo on, tek kada je otišao, redom su uhapšeni prvo Đorđe Antelj, vlasnik "Gemaksa", koji je bio u upravi kluba, pa onda Dragan Džajić. Već tada, naveliko se pričalo da iza svega stoji njihovo protivljenje da se stadion na neki način žrtvuje i da oko njega budu građeni objekti koji bi investitorima doneli profit koji se meri desetinama miliona evra.

Foto: Starsport

Đorđe Antelj

Jedan od ljudi iz tadašnjeg vrha države za Srpski telegraf opisuje šta se dešavalo:

- Piksi tokom svog mandata nije dozvolio ono što su neki naumili. A kad kažem neki, da ne bude zabune, mislim na tada najmoćnijeg srpskog tajkuna Miškovića i žutu vlast, s kojom je blisko sarađivao. Zbog toga se Stojković nekoliko godina kasnije našao na meti. Postojao je plan da mu napakuju aferu, da ga lažno optužbe da je navodno prisvojio više od 600.000 evra od nekog transfera, što je čista nebuloza, i da ga zbog toga uhapse. Zato dugo uopšte nije smeo da dođe u Srbiju - priča naš sagovornik i podseća da su pre toga uhapšeni Antelj i Džajić.

Republika

Foto: Printscreen

Dragan Džajić

Da je bilo pritisaka na Ministarstvo unutrašnjih poslova da se Piksi uhapsi, za Srpski telegraf potvrdio je juče Ivica Dačić, u to vreme ministar policije.

- Tokom perioda dok sam obavljao funkciju ministra policije bilo je pritisaka da se uhapsi Dragan Stojković. Bio sam protiv toga i protiv takvih pritisaka na policiju - rekao nam je Dačić.

O Piksijevom progonu govorio je i novinar Milomir Marić, koji je u jutarnjem programu koji vodi na TV Hepi naveo da se Stojković strašno zamerio tajkunima:

- Cela zemlja sad slavi Piksija, a mi znamo da je posle hapšenja Džajića sledeći za hapšenje bio Piksi, nije u redu da sada ponavljamo šta je bilo. On godinama nije smeo da dođe u zemlju, pretilo mu je hapšenje. Iza toga stoje tajkuni kojima se zamerio, kojima nije dao da sruše Zvezdin stadion, da tamo gde je pomoćni teren, gde treniraju igrači, naprave solitere, tržne centre... Uhapsili su Džajića u direktnom prenosu, tako su hteli da uhapse i Piksija.

Foto: Printscreen

 

Na Maksimiru hteli da ga ubiju

Policajac Refik Ahmetović, kog je Zvonimir Boban napao na čuvenoj utakmici 1990. u Zagrebu, na stadionu Maksimir, otkrio je pre nekoliko godina da su navijači Dinama bed blu bojsi planirali da ubiju Piksija. Svi pamtimo jezive scene koje su se dešavale tog 13. maja 1990, a Ahmetović je rekao da je to što je ispričao čuo od navijača koji su ušli na teren na Bobanov poziv.

Nakon hapšenja Dragana Džajića ime Miroslava Miškovića otvoreno se pominjalo u celoj priči, o čemu je govorila i Danica Drašković, Džajićeva prijateljica. Ona je direktno uperila prstom na Miškovića.

- Bilo je očigledno da je Džajić uhapšen zbog Miškovića jer je odmah potom njegov sin preuzeo Crvenu zvezdu. To je bila jasna namera da bi uzeli zemljište i gradili luksuzne vile, a čini mi se da su za to dobili i urbanistički plan, koji je usvojen ili predložen - rekla je Draškovićeva tada.

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Miroslav Mišković

PRAVA NAMERA

Advokat Svetozar Vujačić, Džajićev kum, koji je bio uključen u sam proces, u noći hapšenja boravio je u njegovom domu.

- Iza tih hapšenja krila se prava namera žute stranke, oni su insistirali i sve uradili da se uhapse Džaja i ta ekipa, a nakon njega i Piksi. Bio sam kod Džaje u kući, stavili su mu lisice i skinuli ih odmah čim je ušao u maricu, to je bila predstava za narod. Sve je ukazivalo na političku nameštaljku, čija je žrtva bio i Piksi, koji je otišao iz zemlje i dugo se nije vraćao, a u to je bio uključen Mišković - objašnjava Vujačić za Srpski telegraf.

Dragiša Binić, legenda Crvene zvezde, smatra da su hapšenja, kao i priče o njima, bila veliki udarac na sport u to vreme.

- Niko nije odgovarao, to su bila neosnovana hapšenja, puj pike ne važi. Država je tada napravila problem što mi ukazuje na to da su to bila više politička hapšenja - kaže Binić za naš list.

Foto: Republika

Naslovna strana Srpskog telegrafa

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
jedan

17.11.2021 21:05

Zutim kurvinim sinovima nikada necemo oprostiti i zaboraviti Dzajicevo hapsenje neka to dobro upamte

Odgovori 22 1
test

17.11.2021 22:10

Tacno je da je Miskovic hteo da hapsi Piksija ali to nikako nije bilo zbog Zvezde nego zato sto je puklo njihovo prijateljstvo, velika je laz reci da je Piksi branio Zvezdu. Ako cemo iskreno Piksi je nekad bio izuzetno blizak demokratama i Miskovicu koji su ga postavili na celo FSS. Kad je vec Dacic tu sto nije odgovorio ko mu je naredio hapsenje Dzajica i Cveleta ljude koji su stvarno branili Zvezdu.

Odgovori 15 1
john

17.11.2021 22:28

hahahahahahahahaha

aleksandar

17.11.2021 22:46

Dacicu ko je naredio hapsenje Dzajica i Cvektovica?

Odgovori 15 0