EKSKLUZIVNO OTKRIĆE: Belivukov političar u kući krije 15.000.000 evra!

Autor:

Vesti

06.08.2021

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Funkcioner koji je direktno povezan sa Belivukom strepi od pretresa, a nema gde da iznese i skloni pare

Republika

Foto: printscreen/TVPink

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Političar koji je bio na direktnoj vezi sa Veljkom Belivukom i njegovim klanom u kući krije čak 15.000.000 evra, veći deo u kešu, a ostatak u umetničkim slikama i zlatu, saznaje Srpski telegraf od ljudi iz njegovog bliskog okruženja.

To su, kako objašnjavaju naši izvori, pare koje su godinama sticane na različite polulegalne i ilegalne načine, a razlog što ih političar gomila u kući je jednostavan.

MUKA MUKU STIŽE

- On ne može nigde da ih sakrije. U koju god banku u Srbiji da odnese novac odmah bi bio provaljen, bez obzira na to da li ga stavi na račun ili u sef. Isto važi i za račune u inostranstvu jer on vrlo dobro zna da naša policija i finansijske službe sarađuju s kolegama iz drugih država, kao i da je svaka banka dužna odmah da prijavi veći priliv novca nepoznatog porekla. Takođe, toliki keš ne bi ni mogao da iznese neopaženo iz zemlje - priča sagovornik Srpskog telegrafa i dodaje:

- Koliko ga znam, a znam ga dobro, ovaj političar nema poverenja ni u koga. To je, u neku ruku, i razumljivo kad se zna na koji način je stekao toliko bogatstvo i o kolikom iznosu se radi. Zato je i štekao sve kod sebe, međutim, sada ne zna šta da radi pošto se plaši i eventualnog pretresa svog luksuznog objekta u Beogradu.

Deo bogatstva, prema informacijama našeg lista, ovaj političar je "pretvorio" u vredne umetničke slike i zlatan nakit. Samo u slikama ima oko tri miliona evra.

Šta sve drži u kući

1. Keš  oko 11.500.000E
2. Slike  oko 3.000.000E
3. Zlato  oko 500.000E

Prema informacijama iz njegovog okruženja, Veljin političar vidno je nervozan još otkako su pohapšeni Belivuk i ostali iz njegovog klana.

- Poslednjih dvadesetak dana ta nervoza je eskalirala. Iako se on pravi da je miran i da ga ništa ne tangira, svima nama koji ga bolje znamo jasno je da je na ivici živaca. A jasno nam je i zbog čega - ističe naš sagovornik.

Božidar Spasić, bivši operativac DB, za Srpski telegraf potvrđuje da je mnogima koji su nezakonito stekli novac najveći problem kako da ga operu i uvedu u legalne tokove. U ovom slučaju, kada su Belivuk i svi za koje se sumnja da su povezani s njim toliko medijski eksponirani, taj problem je još veći.

- Tolika količina novca se žargonski zove vrući novac ili novac koji gori. Imamo često takve slučajeve, ne samo kod nas već svuda u svetu. Naravno da taj političar toliku količinu novca nije stekao legalnim putem, to je nemoguće, sve i da je pare nasledio ili da je štedeo čitavog života. Dakle, to je klasičan primer vrućeg, prljavog novca - precizira Spasić.

JAVNA LIČNOST

Naš sagovornik dalje obrazlaže:

- On ne može da ga stavi na račun u banci niti da ga prebaci u inostranstvo jer bi se uvek upalila crvena lampica kada se tolika količina novca nađe na jednom ili više računa, bez razlike. U većini takvih situacija kriminalci kupuju nekretnine, to je oprobana metoda, zatim umetničke slike, nakit, dok deo novca drže u kešu za slučaj da moraju da pobegnu, ukoliko nešto pođe po zlu. Problem je, međutim, kada se radi o političaru, jer je tada sva njegova imovina pod lupom - i pokretna i nepokretna.

Dobar deo plena i od Belivuka

Belivukov političar, kako kažu upućeni u ceo slučaj, stekao je za relativno kratko vreme veliko bogatstvo. On je imao dobro uhodanu mrežu saradnika, od kojih je većina takođe bila na funkcijama u raznim državnim organima, preduzećima, po lokalnim samoupravama.

Pod njegovom zaštitom oni su ulagali novac u biznis, gradnju nekretnina na lokacijama koje bi zajednički birali (potom dolazeći do dozvola prečicama), a pretpostavlja se da je u rukama ovog političara završavao i deo novca koji su na razne, uglavnom nedozvoljene, načine zarađivali Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Zauzvrat, naravno, mafijaši su imali njegovu logističku i raznu drugu podršku.

Foto: Republika

Naslovna strana Srpskog telegrafa

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading