EKSKLUZIVNO! OTKRIVAMO PLAN ZA BEKSTVO: Dijana htela da postane MUŠKARAC i pobegne u Izrael!

Autor:

Vesti

26.07.2021

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrkalovićeva planirala da promeni lični opis da bi ličila na muškarca i na taj način u inostranstvu zavarala tragove, otkriva izvor Srpskog telegrafa

RepublikaFoto: MUP
Dijana Hrkalović

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP Srbije, koja se sumnjiči za saradnju s klanom Velje Nevolje i prisluškivanje predsednika Vučića, planirala je da potpuno promeni lični opis i nestane bez traga, saznaje Srpski telegraf.

STRAH OD PRAVDE

Kako objašnjavaju izvori upućeni u istragu njenih veza sa monstruoznom kriminalnom grupom, plan je bio da kod nekog od vrsnih plastičnih hirurga u inostranstvu uradi velike korekcije koje bi je praktično pretvorile u muškarca, neprepoznatljivog čak i za najbliže.

- Kad je smenjena sa visoke funkcije u MUP, odakle je davala logističku podršku "kavčanima" za reketiranje, otmice i svirepa ubistva, shvatila je da su njena nedela provaljena i da će biti predmet istrage policije i tužilaštva. Svesna da joj vreme ističe, promenila je ime i krenula u realizaciju plana - kaže naš izvor.

Saradnicima draža Južna Amerika

Spasić kaže da bi na Dijaninom mestu on posle operacije bežao u Južnu Ameriku.

- Tamo su već pobegli neki njeni i saradnici Velje Nevolje. Sa fondom znanja i podataka koji ona poseduje verovatno bi tamo bila vrlo rado primljena. Čak bi možda i strane obaveštajne službe bile zainteresovane da njenu zaštitu - ocenjuje Spasić.

Kao što je Srpski telegraf već pisao, ona je u policijskoj stanici na Zvezdari promenila identitet u Nika Rina. S novim imenom u pasošu putovala je u inostranstvo i preko svojih veza kontaktirala s ordinacijama koje bi joj garantovale anonimnost. Raspitivala se o ceni operacije, proceduri i ostalom.

- Naruku joj je išla činjenica da ima nešto grublji glas, koji bi se idealno uklopio uz novo telo. Osim istrage srpske policije koja joj je disala za vratom, Hrkalovićeva se plašila osvete "škaljarskog klana", protiv kog je godinama direktno radila. Zbog toga je tražila zemlju u kojoj bi bila najsigurnija od atentata, a imala je dve opcije - Izrael ili Ujedinjene Arapske Emirate. Obe zemlje su poznate po izuzetno efikasnim merama bezbednosti jer je kriminalcima teško da uđu, a kamoli da ubiju na njihovoj teritoriji. Na kraju je izbor pao na Izrael, ali je već bilo kasno jer su naše službe sve saznale, pa je odustala. Vrlo brzo je vratila staro ime i ostala u zemlji - otkriva izvor iz istrage.

RepublikaFoto: Starsport
Hrkalovićeva mu čuvala leđa: Veljko Belivuk

OPERACIJA U OKRUŽENJU

Božidar Spasić, bivši operativac Državne bezbednosti, ne sumnja da je Hrkalovićeva bila spremna i na potpunu transformaciju kako bi izbegla zatvor ili osvetu.

- Ona je već sada drastično promenila lični opis, od stroge zalizane policajke, do vesele devojke sa Instagrama, pa nekima deluje neprepoznatljivo. Stezanje obruča oko nje nateralo ju je da razmišlja o drastičnoj promeni, ali je očigledno za to bilo kasno - kaže Spasić.

Naš sagovornik pretpostavlja i gde bi operacija mogla da bude odrađena.

- Svakako bi to uradila u nekim rubnim delovima, na primer u nekoj od bivših jugoslovenskih republika, možda u Severnoj Makedoniji ili BiH, jer tih plastičnih hirurga ima svuda. Po takvim operacijama je poznata Južna Amerike, ali sumnjam da bi išla tamo jer bi sigurno bila snimljena na nekom aerodromu, a njoj je cilj da promenom ličnog opisa zavara tragove i nestane. Mnogo je praktičnije kada to uradite negde u okruženju i posle takve operacije krenete u svet i tada vam se zaturi svaki trag - objašnjava Spasić.

Poludela zbog otključanog skaja

Dijana Hrkalović, prema našim saznanjima, poludela je kada je shvatila da su telefoni skaj, koji imaju kriptozaštitu i koriste ga uglavnom kriminalci za izvršenje najtežih krivičnih dela, provaljeni.

Naime, ona je takav telefon imala dve godine i bila je svesna da u skinutim razgovorima i fotografijama ima dovoljno optužujućeg materijala i protiv nje. Ona je bila toliko uverena u savršenost skaja da je Belivuka i Miljkovića uveravala da je nemoguće da se razbije šifra i skine sadržaj komunikacije.

Foto: Republika
Naslovna strana Srpskog telegrafa

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Ne mogu da verujem

26.07.2021 18:31

Ko je odgovoran što ova kriminalka nije up ritvoru do sada. . Šta se ovo dešavau Srbiji. Šta se već dešava.......da li je ovo normalno?????????????

Odgovori 17 1
Mitrofan Fustić Morija iz Kara

26.07.2021 18:46

Захтевамо да се против овде иментоване Хркаловић Данетове Дијане спроведе у целини кривични поступак и да се донесе и изрекне правноснажна безусловна осуђујућа затворска пресуда, због кривичних дела извршених од стране исте.

Odgovori 16 1
Irena

27.07.2021 11:12

Ne mogu da verujem da je toliko glupa. Muškarac da postane operacijom....A OTISCI PRSTIJU pri svakoj rutinskoj kontroli....E Bože ko je sve na visokim pozicijama...