ŠOK! ŽRTVAMA SKIDALI I KOŽU GLAVE DA SE KOSA NE BI ZAGLAVILA U MAŠINI ZA MLEVENJE MESA! Jezivi detalji krvoločnosti Belivukovog klana

Autor:

Vesti

23.07.2021

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mafijaški klan Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića iživljavao se nad žrtvama - mučili su ih, kasapili, sitnili u mašini za mlevenje mesa i od njih pravili ćevape. I sve to nasmejani. Ali dosad objavljene slike samo su "blaži" delić horora koji je u posedu nadležnih državnih organa.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen

Belivuk i njegova ekipa žrtvama su noževima urezivali pogrdne nazive polnih organa po telima. Nekima su skidali i kožu sa glave da se kosa ne bi zaglavila u mašini za mlevenje mesa smeštenoj u njegovoj kući strave u Ritopeku.

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić saopštio je da će sledećeg petka biti podignuta optužnica protiv pripadnika klana Belivuka i Miljkovića, koji se terete za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, trgovinu drogom, oružjem i jednu otmicu i jedno silovanje.

JEZIVE SLIKE

Nenadić je prikazao dosad neobjavljivane fotografije njihovih žrtava na kojima se vide raskomadani delovi obezglavljenih tela četvorice muškaraca - Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića. I za njihova ubistva tereti se Belivukova grupa.

Te fotografije su nastale dok su žrtve bile žive i nakon što su ubijene, ali i dok su sakaćene i odsecane im glave. Nekima od žrtava na leđima su urezivali noževima pogrdne nazive, odnosno nazive polnih organa.

RepublikaFoto: pritnskrin

I te fotografije su zaplenjene iz komunikacije pripadnika klana sa servera aplikacije Skaj, kao i brojni drugi audio i video-zapisi.

- Skupljeni su brojni dokazi, ne samo jezive fotografije zverskog mučenja i ubistava u toj mesari, kako je oni sami nazivaju, u Ritopeku, već i snimci, kao i zapisi njihovih razgovora. Oni su komunicirali preko kriptovanih telefona, s aplikacijom Skaj, preko koje su dogovarali kako će namamiti žrtve, razmenjivali snimke i slike mučenja, egzekucija i sakaćenja. Na njihovom dešifrovanju našim inspektorima pomagali su obaveštajci iz nekih službi sa zapada i Bliskog istoka. Jedan od njih, s iskustvom od skoro 30 godina, koji lovi mafijaške planetarnog kalibra, zgrozio se kad je video neke snimke, do te mere da se ispovraćao. Ne možete ni da zamislite šta tu sve ima - priča izvor Srpskog telegrafa.

PLAN ZA MESARU

U nizu dokaznog materijala je i audio-snimak klana Belivuka i Miljkovića, objavljenom u četvrtak veče, na kom se jasno čuje kako vođe ove monstruozne kriminalne organizacije sa saradnicima do detalja razrađuju plan kako da namame Lazara Vukićevića "u mesaru", odnosno kuću u Ritopeku, gde je potom zverski mučen i ubijen (pogledajte okvir transkripta razgovora). Zaključuje se da su oprezni, komuniciraju pod šiframa, a kako Srpski telegraf saznaje, Belivuk je Vepar, Vukićević je Soprano, Mile Crnogorac iz Kraljeva je Kapetan, inspektor SBPOK Božidar Stolić Regan (pogledajte okvir).

Tužilac Nenadić kazao je da su fotografije tela Lazara Vukićevića najmonstruoznije, ali nisu prikazane jer ih njegov otac još nije video, za razliku od ostalih srodnika ubijenih kojima su slike predočene. Nenadić je naveo da se istraga vodi protiv 31 okrivljenog i da je nakon 5. februara proširena u još šest navrata protiv istih ili novih lica. Sav materijal je predočen osumnjičenima i o njemu su se izjasnili pred tužiocem.

Nenadić je pojasnio da se odlučio da se javnosti obrati na jučerašnjoj konferenciji za medije jer su ga po povratku sa službenog puta iz Španije sačekali brojni medijsku natpisi o ovoj istrazi.

- Ja i dvojica kolega koji rade na ovom slučaju odlučili smo da vam pokažemo ono što možemo u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku - rekao je Nenadić i objasnio da se konferencija ne snima ni video, ni audio-putem, upravo da u širu javnost ne bi izlazile fotografije brutalnog sakaćenja ubijenih ljudi.

Ovo su šifrovana imena

RepublikaFoto: Društvene mreže/printscreen

Velja Nevolja i Lazar Vukićević

Vepar - Belivuk

Soprano

Lazar Vukićević (31)

navijač Crvene zvezde, nestao prošle godine 16. oktobra. Poslednji put je lociran na Banovom brdu, od kada mu se gubi svaki trag. U kući u Ritopeku pronađeni tragovi njegove krvi

Kapetan

Mile Crnogorac iz Kraljeva, koji je bio jedan od vođa "škaljarskog klana"

Regan

inspektor SBPOK Božidar Stolić

osumnjičen za veze s "kavačkim klanom", uhapšen i zadržan u pritvoru do 30 dana. Pao na poligrafskom ispitivanju - da je radio za novac, da je znao kome prosleđuje poruke... Radoja Zvicera nastavio da obaveštava i nakon što su uhapšeni Belivuk i Miljković

 

Organizovani kao policija


Mafijaški klan Belivuka i Miljkovića bio je organizovan po principu policije i službi bezbednosti. O tome svedoči i deo objavljenog snimka, na kom se čuje da koriste tzv. kontrapratnju automobila, metod kojim se služe policija i službe bezbednosti.

- Samo vidi ti kontrapratnju - čuje se kako naređuje jedan od članova klana, na šta mu drugi odgovara:

- Da, imamo kontrapratnju totalnu. Naš auto prate dva auta.

Papićeve priče po muriji

Srpski telegraf prenosi deo audio-zapisa Belivuka, Miljkovića i saradnika, koji dokazuje da održavaju kontakt s Goranom Papićem.

- Sumnjivo je, brate, sve to. Sumnjivo je sve sada.

- Razgovor Papića i... sad ću da pustim ovde u grupu.

- Šta će mi, brate, njih dvojica? Boli me ku*ac šta oni hoće sada.

- Razgovor kako pričaju u muriji da su vas digli već.

- Ko, bre, priča. Šarac ispričao muriji da nas je digo?

- Papić pričao da ste dignuti, da se u muriji priča da ste vi dignuti.

 

TRANSKRIPT: Ovako su namamili Vukićevića u klanicu

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen

Na audio-zapisu koji je objavio Informer jasno se čuje kako Belivuk i Miljković sa saradnicima planiraju Vukićevićevu otmicu, a potom i likvidaciju.

- Recite samo kada čovek da dođe u klanicu, da ga namamite, možda da mu se naglasi da ponese masku - rekao je jedan od aktera.

- Braćo moja, slušajte, on će da dođe u 6 i 30. Vodi ga direktno u klanicu da muči Vepra, odnosno Velju.

- Nismo ni sumnjali u tvoje sposobnosti - dodao je jedan od govornika.

- Šarac se us*o, ne sme ni da ide - rekao je drugi sagovornik.

- Imamo totalnu kontrapratnju, naš auto prate dva auta. Šta se us*ala pi*ka jedna smrdljiva - nastavili su.

- Moramo da budemo više u pripravnosti - nastavili su.

- Da ne namesti muriji nešto, neka murija isprati do kuće...

- Laza ne sumnja, a Šarac se isparanoisao, vataćemo ga.

- Sad ćemo da promenimo adresu, da ne mogu da se reorganizuju, ali ne sada.

- Šarac je već ke*ao nešto, ne znam šta da vam kažem -

- Evo Šarac se sad izvinjava što se us*o -

- Sumnjivo je sve to, brate -

- Čuo sam razgovor da nas je Šarac digo, Papić priča - dodao je jedan.

- Batalite Šarca, njega ćemo da oderemo na ulici sutra - dodao je drugi sagovornik.

Organizovani kao policija

Mafijaški klan Belivuka i Miljkovića bio je organizovan po principu policije i službi bezbednosti. O tome svedoči i deo objavljenog snimka, na kom se čuje da koriste tzv. kontrapratnju automobila, metod kojim se služe policija i službe bezbednosti.

- Samo vidi ti kontrapratnju - čuje se kako naređuje jedan od članova klana, na šta mu drugi odgovara:

- Da, imamo kontrapratnju totalnu. Naš auto prate dva auta.

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 24.07.2021

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading