OTKRIVAMO: KO JE ČOVEK KOJI JE JEDINI PREVARIO ARKANA

Vesti

29.11.2017

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ekskluzivnim dokumentima koje smo juče objavili bila su šokantna saznanja da je Ceca (tada Veličković) mesec i po dana pred venčanje s Arkanom izgubila bebu, kao i da je Ražnatović samo dve nedelje pred svadbu bukvalno izbacio iz kuće i raskinuo vezu s njom jer ga je nazvala seljakom. Ipak, na kraju se sve nekako smirilo.

Željko Ražnatović Arkan

Srpski telegraf danas objavljuje nova dokumenta iz dosijea "Kafa", koji sadrži izveštaje i transkripte presretnutih razgovora Željka Ražnatovića Arkana. Podsećamo, ovi papiri nikada do sada nisu objavljeni i njima su imali pristup samo najviši rukovodioci policije i tajnih službi...

Arkanu dodeljeno kodno ime Kafa, svuda gde se u dokumentima pominje to ime, misli se na Ražnatovića

SUTRA NASTAVAK: NOVI EKSKLUZIVNI DOKUMENTI

IDI U BANKU, LJUBA MIHAJLOVIĆ SPREMIO 136.000 DINARA DA DONESEŠ

Oni koji su dobro poznavali Željka Ražnatovića kažu da baš i nije voleo da vadi pare iz džepa. Doduše, to je zavisilo od prilike do prilike, pa je bilo i suprotnih situacija. Iz jednog od dokumenata vidi se da je bilo dovoljno da samo okrene telefon ukoliko je potrebno nešto platiti i pare bi se očas posla stvorile:

Kafa je pozvao Ljubinka Jeftića (jednog od direktora SDG kompanije - primedba operativnog radnika) i uputio ga da se odmah javi Ljubi Mihajloviću (najverovatnije direktor Komercijalne banke - napomena op. radnika) jer im je ovaj spremio 136.000 dinara, kojima treba isplatiti Željka Kuzmanovića (direktora JRB - napomena op. radnika).

ŽIRINOVSKI PRED ARKANOM PLJUVAO SRPSKE POLITIČARE

Arkanova Stranka srpskog jedinstva blisko je sarađivala sa ekstremnim ruskim desničarom Vladimirom Žirinovskim, koji je tih godina često dolazio u Srbiju i ugošćavao naše političare u Rusiji. Žirinovski se pominje u dva transkripta iz 1994. godine, od 25. februara i 10. maja. Evo detalja:

Sa Kafom je kontaktirao Rako Đurišić, rođak Kafine supruge koja trenutno boravi u Rumuniji (misli se na Nataliju - op. aut.). Kafa je Raku obavestio da ga je prilikom posete Beogradu posetio Žirinovski, s kojim se zadržao u razgovoru dva sata. Taj susret Žirinovski je iskoristio da ispljuje Jovića (Mirko Jović - op. aut.), koji je loše organizovao posetu, zbog čega sledeću posetu Žirinovskog mora organizovati Stranka srpskog jedinstva.

MILE JERKOVIĆ PREVARIO ŽELJKA ZA ČAK 200.000 DEM

Ražnatović je nemilosrdno kažnjavao sve koji bi makar i pokušali da ga prevare. Ipak, i to pravilo je imalo izuzetke, o čemu svedoči jedan od presretnutih Arkanovih razgovora:

- Kafa je pozvao Jerković Mileta iz Bačke Topole i skrenuo mu pažnju da je doznao da su Rumuni za prelaz dva voza tražili 300.000 DEM, a ne 500.000 DEM, koliko su Kafi naplatili Jerković i Rako Stanišić (organizovali navodno za Kafu prelazak dva voza sa naftom iz Rumunije - napomena operativnog radnika).

KUNDAK MU KVARIO POSAO PRODAJE KEROZINA VOJSCI

Najveću zaradu Ražnatoviću su donosili poslovi sa naftom, benzinom i kerozinom. Ipak, nije sve uvek išlo glatko, bilo je i onih koji su takođe pokušavali da trguju istom robom. Naravno, to je mogao samo neko sa jakim leđima i politički moćan, poput Zorana Todorovića Kundaka. O tome svedoči Arkanov razgovor 27. decembra 1994. godine:

Sa Kafom je kontaktirao Čeda Živojinović iz Beograda i obavestio ga: "Bio sam sinoć na večeri sa onim pukovnikom, posao sa kerozinom može da se odradi, vojska ima veliki novac napolju, ali se sada tu pojavio Zoran Kundak, koji im nudi da se kerozin po 100 tona prebacuje avionom. Ipak, mislim da ovaj moj Kopanja može bolje da odradi tih 10.000 tona jer ima pozicije u Karić banci, a ti ćeš srediti uvoz, o čemu ćemo se dogovoriti kad se vidimo."

RepublikaFoto: facebook.com/Mafija ne prašta
Stojan Novaković Cope (i poklon od Arkana)

COPE ZOVE S KIPRA: NAŠAO SAM KAMEN ZA 26.000 DEM

Arkan je poslove širio i van Srbije, a pošto on iz razumljivih razloga nije smeo da se šetka po svetu, slao je svoje poverljive ljude. Jedan od njih bio je i general Srpske dobrovoljačke garde i Željkov prijatelj Stojan Novaković Cope. Službe su presrele njihov razgovor 8. januara 1994.

- Cope (trenutno na Kipru - napomena operativnog radnika) je Kafi saopštio da je sredio sve papire i da putuje u Južnu Afriku kod Đuka Ivaniševića, gde treba da otvore firmu "Protekšn kompani". Cope je Kafi saopštio da je našao kamen "river F" boje (verovatno se radi o nekom dijamantu - op. aut.), za koji mu traže 26.000 DEM, ali Kafa nije pristao na pomenutu cenu i predložio je Copetu da kamen plati do 15.000 DEM.

RAŽNATOVIĆ PLANIRAO PRVI DA UVEDE MOBILNE U SRBIJU

Veliki deo svojih poslova Željko Ražnatović je polako prebacivao u legalne tokove. Iz jednog od razgovora s početka 1995. godine vidi se da je planirao da prvi uvede mobilne telefone u Srbiju, što bi mu svakako donelo zaradu u milijardama maraka:

Kafa je pozvao Stojana Novakovića Copeta i informisao ga da su ga posetili ljudi iz "Belpadžeta" Šainović Dragica i Đurić Zoran i zamolili ga da im pomogne u vezi sa realizacijom projekta mobilne telefonije. U tom smislu Kafa je kontaktirao sa izvesnim Miletom Tadićem iz Milana i saopštio mu da će ga 28. januara u Milanu posetiti vlasnik "Bel padžeta" Marković Zoran, s kojim bi trebalo ući u posao sa većim procentom jer je reč o dobrom poslu. U toku dana Kafa je dobio novi broj pejdžera "Belpadžeta".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading