OTKRIVAMO! VELJA NEVOLJA HTEO DA KIDNAPUJE DVOJICU FUDBALERA ZVEZDE: Ovako je sprečen Belivukov pakleni plan!

Autor:

Vesti

31.05.2021

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klan Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja planirao je otmicu dvojice fudbalera Crvene zvezde da bi ih primorao da im postane menadžer, i da ih reketira, jer je znao da na računima imaju stotine hiljade evra saznaje Srpski telegraf. Međutim hapšenje je sprečilo ovaj pakleni plan.

RepublikaFoto: Starsport
Veljko Belivuk

PORASLI APETITI

- Radi se o dvojici odličnih fudbalera na koje su Belivuk i njegova desna ruka Marko Miljković Mare bacili oko. Zahvaljujući vezama u policiji, u kojoj je i tada vedrila i oblačila njihova saradnica Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP, u svakom trenutku su znali njihovo kretanje. Dijanini prljavi policajci koji su i posle njene smene ostali kao krtice u raznim sektorima pratili su ih i sve dojavljivali Veljinoj i Maretovoj bandi - otkriva naš sagovornik.

Posle osvajanja Partizanove tribine Nevolji i ekipi su porasli apetiti tako da su na sve načine pokušavali da uđu i u poslove večitog rivala, gde je bio znatno veći novac nego u posrnulom crno-belom klubu.

Pretio Sanogu: Naći ću te u gradu!

Koliko se osećao moćnim, Belivuk je pokazao i najstrašnijim uvredama i pretnjama na 163. večitom derbiju odigranom u Humskoj.

RepublikaFoto: Starsport
Seku Sanogo

On je tada urlao na igrače Zvezde, a posebno mu je na meti bio Sanogo, kome je pretio batinama i vikao: "Naći ću te u gradu!" Njegovo ponašanje tada je ostalo bez ikakvog odgovora nadležnih.

- Cilj im je bio da ucenom stave dvojicu fudbalera pred svršen čin i da ih nateraju da potpišu ugovor s njima bliskom menadžerskom agencijom. Na taj način bi Belivukovoj bandi bila garantovana zarada od svakog ugovora i transfera. Čak su planirali da nesrećne igrače odvedu u svoju kuću smrti u Ritopeku, gde su ubijali i kasapili žrtve, da bi ih dodatno zastrašili - kaže izvor iz istrage zločina ovog monstruoznog klana.

POLICAJCI DIJANE HRKALOVIĆ BILI ZADUŽENI ZA PRAĆENJE ŽRTAVA

UZMI ILI OSTAVI

Podsetimo, u tom trenutku je Belivuk bio maltene gazda u Partizanu. 

Brutalni obračun sa rivalima na tribini

Veljko Belivuk je na veliku scenu Partizanove južne tribine stupio posle ubistva Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, koga je nasledio na mestu vođe navijačke grupe "Janjičari".

Prethodno je ova frakcija ušla u žestok rat sa Milošem Radisavljevićem Kimijem, koji se poražen povukao s juga i osnovao navijačku grupu "Partizanovci", smeštenu na istočnoj tribini. Počele su prozivke i uvrede sa južne tribine iz grupa "Janičari" i "Alkatraz", ka istoku i "Partizanovcima".

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Foto: Ilustracija

Nevolja i njegovi nisu stali na tome, već su dodatno ponizili Radeta Petrovića, jednog od Kimijevih ljudi. Na društvenim mrežama pojavio se snimak kako Petrović, očigledno nateran, izjavljuje kako je njegova navijačka grupa izdala Partizan, a da su on i Kimi pi*ke i da je jedina prava ljubav prema Partizanu na južnoj tribini.

RepublikaFoto: nestalisrbija.rs/osobe
Goran Veličković Goksi

Rat za prevlast na jugu traje poslednjih 25 godina. Posle 2000. izdvojila se grupa "Alkatraz", koja je zavladala tribinom, ali je težak udarac doživela posle ubistva francuskog navijača Brisa Tatona 2009. i Ivana Perovića 2011, zbog čega su neki od vođa grupe završili iza rešetaka.

Tu situaciju iskoristilo je obezbeđenje sa splavova i iz noćnih klubova i tako su na veliku scenu stupili Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, Veljko Belivuk i Aleksandar Aleksić zvani Sale Struja. Da ne prašta, Belivuk je dokazao i brutalnom likvidacijom i sečenjem glave Gorana Veličkovića, koji je bio blizak Kimiju.

- Njemu su, bukvalno, članovi uprave polagali račune i podnosili raport. Bio je toliko jak da je bio na neformalnom platnom spisku u klubu - otkrio je sagovornik Srpskog telegrafa.

Prema našim informacijama, Velja Nevolja je godinama bio menadžer nekim Partizanovim igračima jer drugi izbor nisu ni imali.

- Ponuda je bila - uzmi ili ostavi. A ako ostaviš, znaš šta ti sledi. Šamari, u najmanju ruku, a mnogo verovatnije batine ili polomljene noge. Međutim, to mu očigledno nije bilo dovoljno, osilio se, pa je odlučio da umeša prste i u tabor ljutog rivala - objašnjava sagovornik.

Kako se nezvanično pričalo, jedan od fudbalera koji je bio pod njegovim patronatom bio je centarfor Filip Knežević, koji je u Humsku došao iz čačanskog Borca, a potom otišao u Portugal.

Terzić: Kod nas se to nikad ne bi desilo

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić je juče prvi put javno prokomentarisao slučaj Velje Nevolje i stao u odbranu svojih kolega iz Partizana.

RepublikaFoto: Starsport
Zvezdan Terzić

- Mislim da je neko zloupotrebio Partizan i tu navijačku tribinu. Sud će na kraju odrediti ko je kriv, ali tu najmanje ima pravih navijača. Na našem stadionu nikada nije tako nešto moglo da se desi jer je navijačka tribina Crvene zvezde potpuno drugačije organizovana i oni sami prave jednu dobru selekciju ko može da uđe na severnu tribinu. Nikada neću dozvoliti da se izjednači severna tribina i navijači Crvene zvezde s tim grupama koje su pod plaštom navijača zloupotrebili i Partizan i tribinu - zaključio je Terzić.

- Na Belivukovom spisku bilo je još igrača. Uglavnom ih je birao još u kadetima ili omladincima. Možemo samo da pretpostavimo kako se ophodio prema njima i koliki procenat od zarade i transfera su morali da mu daju - kažu upućeni.

Izvor iz istrage kaže da je i ovaj pokušaj otmice fudbalera Zvezde dodat na dug spisak Belivukovih grehova, ali da će o tome štošta morati da kaže i Dijana Hrkalović.

Foto: Republika
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 01. jun 2021. godine

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
tragedija

31.05.2021 21:31

svaka cast za ljude koji su pisali ovo, jel moze samo pojasnjenje kako je sto se finansija partizan posrnuli klub naspram zvezde? koga je to zvezda ikad prodala da vredi samo kao filip stevanovic?