NOVA SAZNANJA IZ ISTRAGE! Velja kupio mitraljez od MUP-a, NJIME JE HTEO DA UBIJE VUČIĆA!

Autor:

Vesti

13.05.2021

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veći deo arsenala koji čini nekoliko desetina komada oružja otkrivenog i zaplenjenog u kući smrti Veljka Belivuka u Ritopeku potiče iz magacina MUP Srbije, ekskluzivno saznaje Srpski telegraf. Manji deo naoružanja je poreklom iz Bosne, odakle je stiglo u Srbiju zahvaljujući vezama "kavačkog klana".

RepublikaFoto: Starsport/Tanjug/R.Prelić
Veljko Belivuk

Istražujući zločine eskadrona smrti, koji su u Srbiji predvodili Velja Nevolja i Marko Miljković, kojima su lisice na ruke stavljene 4. februara sa još dvadesetak saučesnika, policija je došla do iznenađujućih saznanja.

- Uhvatili smo vezu između nekadašnjih rukovodećih struktura MUP i ove kriminalne grupe. Krenuli smo tragom na koji su nam ukazali poverljivi izvori iz podzemlja i došli do otkrića kako je funkcionisala nabavka oružja za ovaj klan. Neki od policajaca su imali pristup dokumentima za rashodovanje naoružanja i njih je za veliku sumu novca angažovao ovaj klan. Oni su ispravno oružje prikazivali kao neupotrebljivo, falsifikovali papire, a iz magacina naoružanje predavali kriminalcima. Reč je, naravno, o ispravnom oružju. Prve računice ukazuju da je oko 90 odsto naoružanja zaplenjenog u Ritopeku Belivukovoj ekipi stiglo ovim putem. Iz Bosne im je, uglavnom, stizao eksploziv - kaže dobro obavešteni izvor iz istrage.

On nije hteo da navede ko je iz policije učestvovao u ovoj trgovini, navodeći samo "da je istraga u toku".

- U ovom trenutku mogu da kažem samo da istražujemo više pripadnika MUP koje je postavila bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović. I dalje se istražuje i njena veza sa "kavačkim klanom", posebno sa srpskim ogrankom, koji je predvodio Veljko Belivuk - dodaje naš sagovornik.

Da podsetimo, javnost je bila šokirana kad je policija prikazala snimke nađenog oružja u tajnom bunkeru vikendice u Ritopeku. U arsenalu su bili pištolji, automatski pištolji škorpion, hekleri, automatske puške s okvirima za municiju, snajper, ali i avionski brauning, teški mitraljez, kalibra 12,7 milimetara, koji probija laka oklopna vozila.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Oružje zaplenjeno u Ritopeku

Najviši zvaničnici su već naveli da je ovaj mitraljez, koji se koristi za probijanje lako oklopljenog vozila, blinde, bio opremljen i teleskopskim nišanom. Domet ovog oružja je do pet kilometara.

Istražni organi nemaju sumnju da je kriminalna banda Belivuka i Miljkovića, po nalogu šefa "kavčana" iz Crne Gore Radoja Zvicera, planirala atentat na osobu iz samog vrha naše države. Ministar policije Aleksandar Vulin saopštio je da je potencijalna meta bio predsednik Aleksandar Vučić.

- Dokle god su vođe "kavačkog klana" na slobodi, mislim na Radoja Zvicera i njegove saradnike, bezbednost svakog pripadnika MUP koji radi ili je radio na slučaju "Belivuk-Miljković" je ugrožena. Predsednik Vučić je nosilac državne politike koja je omogućila obračun sa kriminalom i naravno da je on uvek meta. Njegova likvidacija bi Srbiju gurnula u haos i sukobe, a to je stanje u kom kriminalci zavladaju - izjavio je nedavno Vulin.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

ZVICER NA NAŠOJ I CRNOGORSKOJ POTERNICI

Crnogorska policija nema podatke o tome ko je Radoju Zviceru omogućio bekstvo iz Crne Gore uoči hapšenja. Istražuje se ko je ta osoba, a tim inspektora koji radi na ovom slučaju veruje da je reč o nekome iz doskorašnjeg vrha MUP. Posle hapšenja Slobodana Kašćelana, drugog vođe "kavčana", pojavila se informacija da je Zvicer pobegao u Južnu Ameriku ili Južnoafričku Republiku, gde već postoji jako uporište balkanskih mafijaša. U međuvremenu je i Srbija raspisala poternicu za Zvicerom.

RepublikaFoto: MUP

Tragovi ostali i na zidovima

U velikom tajnom bunkeru otkrivenom u Ritopeku policija je našla i industrijsku mašinu za mlevenje mesa kojom su usitnjavani delovi tela žrtava Belivukovog klana. Potom su ovi kriminalci ostatke pakovali u kese koje su bacali u Dunav. Pre toga su žrtve monstruozno satima mučene u toj prostoriji. Iako su ubice posle likvidacije pažljivo hemijskim sredstvima čistile ovu prostoriju, u mašini i na zidovima su ostali DNK tragovi ubijenih, najmanje četvorice. 

Tuča za status zaštićenog svedoka

Mada pojedini izvori navode da su do velikog otkrića u Ritopeku policajci došli zahvaljujući "pevanju" pojedinih starleta koje su inspektorima predale telefonsku prepisku sa Belivukom, izvesno je da je nađene dokaze omogućio "jači igrač".

- On traži način da postane zaštićeni svedok, a bio je odlično upućen u sva zlodela uhapšenih. Dakle, kretao se među pripadnicima najužeg kruga vođa ove bande. I nije jedini koji sada želi da se izvuče - zagonetno je prokomentarisao izvor Srpskog telegrafa, ne želeći da ulazi u detalje.

Sutra: Propevao Veljin vojnik

Otkrivena poslednja Veljina poruka iz zatvora članovima klana i kako je trebalo da bude ubijen Vučić!

Foto: Republika
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 14.05.2021

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Ivana

13.05.2021 20:42

Svi koji su krivi moraju da odgovaraju, vreme da odgovaraju, banditi svi do jednog moraju u zatvor.

Sanja

14.05.2021 06:11

Сви одговорни треба да буду иза решетака.

Una

14.05.2021 08:06

Svakog dana isplivavaju strasne istine o delima Belivula i njegovog klana.

Aca

14.05.2021 08:27

Svim trebaju da odgovaraju za Teska krivicna Dela, Ali treba jos procesljati ljude u mup jer ima jos krtica