EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! Veljinom koljaču nađen telefon u ćeliji! Uređaj uneo advokat mafijaša Dejan Lazarević!?

Autor:

Vesti

14.04.2021

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Miljković mobilni telefon sakrio u tegovima za vežbanje napravljenim od flaša koje su bile napunjene solju

RepublikaFoto: e-stock//Srpski telegraf/Tanjug/ RADE PRELIĆ
BELIVUK I MILJKOVIĆ BRAĆA PO ZLOČINU

U ćeliji Marka Miljkovića Mareta, desne ruke Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, pronađen je mobilni telefon kojim je i iza rešetaka upravljao zloglasnim klanom, saznaje Srpski telegraf.

- Akcija je izvedena munjevito. Miljković je bio, blago rečeno, zaprepašćen kada su mu čuvari juče u tri sata ujutro upali u ćeliju jer je bio siguran da je nadmudrio policiju i da neće biti provaljen. Međutim, grdno se prevario - otkrivaju naši izvori.

ŠEST SATI PRETRESA

Pretpostavlja se da mu je telefon u Specijalni zatvor uneo advokat mafijaša Dejan Lazarević, zbog čega je pokrenuta istraga. Takođe, protiv Lazarevića se vodi istraga i zbog podstrekivanja na lažna prijavljivanja državnih organa i državnih funkcionera i iznošenja lažnih navoda u medijima, kao što su Krik i Đilasova i Šolakova glasila. Cilj tih napisa je bila samopromocija i kreiranje javnog mnjenja prema Lazarevićevim potrebama i potrebama njegovih branjenika.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Advokat mafijaša: Dejan Lazarević

- Zatvorske vlasti su dobile dojavu da je Maretu dostavljen telefon u ćeliju, ali je ova informacija držana u strogoj tajnosti i s njom je bio upoznat samo uzak krug najpoverljivijih ljudi. Cilj je bio da se izbegne bilo kakva mogućnost da akcija bude provaljena - pojašnjava izvor Srpskog telegrafa.

Kad je Miljković dobio telefon, ne veći od upaljača i punjač, on ga je sakrio u jednu od flaša, od kojih su bili napravljeni improvizovani tegovi za vežbanje. Umesto vodom, flaše je napunio solju kako se mobilni ne bi video prilikom redovnih kontrola ćelije. 

- Kada je naša ekipa upala u ćeliju, jedni su Miljkovića odmah digli iz kreveta i pribili uza zid, dok su se drugi dali u pretres. Sve su detaljno pregledali, ali mobilni nije pronađen sve dok se neko nije setio improvizovanih tegova. Flaše su otvorene i u njima smo našli ono što smo i tražili - prepričava detalje naš sagovornik.

Policija sada veštači oduzeti telefon da bi se utvrdilo s kim je sve Miljković kontaktirao dok je bio iza rešetaka, što će biti dragoceno za dalji nastavak istrage i prikupljanje novih dokaza protiv njegove i Belivukove kriminalne grupe.

NIN optužio Vučića da pomaže Dijani, a svi znaju da je ona je u najprisnijim mogućim odnosima sa Nebojšom Stefanovićem

RepublikaFoto: Republika/mod.gov.rs

Nedeljnik NIN je u poslednjem broju objavio intervju sa Milanom Dumanovićem, bivšim policajcem kom se sudi za odavanje državne tajne, sa naslovom "Vučić je Dijanu Hrkalović nametnuo Stefanoviću" i u kom se tvrdi je bivša državna sekretarka došla u MUP po direktivi predsednika Srbije iako je poznato da je ona bila u najprisnijim mogućim odnosima sa Nebojšom Stefanovićem.

GLAVNI EGZEKUTOR

Podsetimo, Miljković je u medijima pominjan kao najbliži saradnik i glavni egzekutor i kasapin "kavčana", koji se, između ostalog, terete i za tri ubistva: navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića, vođe navijačke grupe "Partizanovci" Gorana Veličkovića Goksija i člana "Pink Pantera" Milana Ljepoje.

Radojević je otet prošle godine u Kotežu na prevaru, a potom ubijen jer je odbio da plaća reket Belivuku. Ubijeni navijač Crvene zvezde je takođe bio s one strane zakona i, prema nezvaničnim navodima, bio je u poslu s kokainom.

Nestanak Gorana Veličkovića Goksija (33) prijavila je njegova supruga 5. avgusta, a poslednji put ga je videla dva dana ranije u Višegradskoj ulici, u samom centru Beograda, u popodnevnim časovima. I on je, kao i ostale dve žrtve, na prevaru odveden u kuću strave u Ritopeku kod Beograda i surovo likvidiran. Njemu je odsečena glava, kojom su ubice igrale fudbal, to sve snimale i slale članovima grupe.

Milan Ljepoja iz Niša poznat je kao akter spektakularne pljačke u Dubaiju, a svaki trag mu se izgubio početkom decembra 2020, kada je, kako je rekao supruzi, krenuo da kupi automobil. Nazdorne kamere su snimile kada je poslednji put ušao u kuću u Ritopeku, gde je masakriran i, na kraju, ubijen.

Miljković je zajedno sa Belivukom i još 15 osoba uhapšen 4. februara u velikoj akciji policije i otad se nalazi u pritvoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading