ČUDO NEVIĐENO U OPOZICIJI! Siniša Kovačević: Pred vlast idu dva naša pregovarača - JEDAN JE DRAGAN, DRUGI JE ĐILAS!

Autor: SOFIJA AĆIMOVIĆ

Vesti

03.04.2021

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dramski pisac i potpredsednik Jeremićeve stranke Siniša Kovačević ironično opisao odnose unutar tzv. bojkotaškog bloka

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/Tanjug
SIniša Kovačević između Dragana i Đilasa

Nije 1. april, a i da jeste teško da bi neko poverovao da se bojkotaški deo opozicije usaglasio među sobom.

Ipak, i čuda su moguća, pa je tako dramski pisac Siniša Kovačević objavio da se Narodna stranka (NS), čiji je on potpredsednik, a Vuk Jeremić predsednik, složila da njih i ostatak bojkotaša u predstojećem dijalogu s vlašću predstavljaju dva pregovarača. Jedan je, kaže, Dragan, a drugi Đilas.

- Neka ta dva čoveka budu Dragan Đilas, neka obojica budu Đilas, ali nemojte praviti papazjaniju, gulaš. Narodna stranka ne mora da učestvuje u pregovorima. Neka obojica budu Janko Veselinović, ali idite tamo s dostojanstvom i dignitetom, čvrsto braneći stavove da izbori moraju biti ili pošteni ili da ih nema - izjavio je Kovačević, gostujući na TV Nova S, i naglasio da je predlog NS bio da idu dvojica pregovarača koji nemaju nikakve veze s njihovom strankom Bojan Pajtić i Slobodan Samardžić.

KOZAČKA SKUPŠTINA

Potpredsednik je dodao da je želja Narodne stranke da se izborni uslovi ne pretvore u kozačku skupštinu, cirkus i galamu, nego da treba da postoji određena vrsta digniteta i pregovaračkog dostojanstva.

- Nama gulaš u kojem su proneveritelji bojkota od juče ne treba, mi taj gulaš nećemo da kušamo, a onaj ko hoće, neka ga kusa - kaže Kovačević.

Zaraćeni opozicionari jedni druge častili izrazima poput picajzla, bolesnik, šiljokuranantrfile

Ovo je, u stvari, bila reakcija na to što je Dragan Đilas odbio ideju o dva predstavnika opozicije i insistirao da u sali budu i lideri stranaka, zato što, navodno, odranije poznaju evropske pregovarače i sarađivali su s njima.

U međuvremenu, Vuk Jeremić je takođe poručio da Đilas pravi gulaš od pregovora i da u tome ne želi da učestvuje, a pristalice dva tabora unutar bojkotaškog dela opozicije razmenjivale su prethodnih dana mnogobrojne uvrede na društvenim mrežama. Kako je Srpski telegraf već pisao, korišćeni su termini poput šiljokuran, picajzla, bolesnik i slično.

MEHUR OD SAPUNICE

Zaratili su međusobno i Boško Obradović i Boris Tadić, Nebojša Zelenović i saradnici Vuka Jeremića i tako redom. Ideja o bilo kakvom zajedništvu pred izbore sledeće godine rasprsla se za samo nekoliko dana, kao mehur od sapunice.

 

REAGOVANJA

Predrag Rajić
Centar za društvenu stabilnost

Dovoljno je pogledati Tviter naloge lidera dela opozicije koja je okupljena oko Dragana Đilasa, pa će nam sve biti jasno. Nivo toksičnosti i beskrupuloznosti, pogotovo kada pišu o predsedniku Vučiću i njegovoj porodici je toliki da je bilo samo pitanje vremena kada će i jedni druge početi da ponižavaju. Ovo je njihov ustaljeni obrazac delovanja i treba ih pažljivo slušati šta imaju da kažu jedni o drugima. Oni se dugo i dobro poznaju, tako da u njihovim ocenama sopstvenih saboraca sigurno ima i mnogo istine

Vladimir Orlić
funkcioner SNS

Treba ih pažljivo slušati kada govore jedni o drugima i treba im poverovati u sve što kažu jer ih niko ne poznaje bolje od njih samih. Ko poznaje Đilasa bolje od Jeremića, a ko Jeremića uvažava više od Živkovića? Ko i Đilasa i sve ostale razume, ako ne Kovačević? Sve najbolje što o sebi mogu da kažu oni baš to i govore. I ko smo onda mi ostali, da im tu, daleko bilo, protivurečimo? To ne bi bilo korektno

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Perica

03.04.2021 09:18

Ovo sa opozicijom ce biti velika sprdnja.

Pomorandža

03.04.2021 09:21

Sve dolazi na svoje! Do juče neraskidiv savez, a danas samo što se ne potuku! Najbolje je ne mešati se i pustiti ih da se međusobno razotkriju!

Sofija

03.04.2021 09:22

Треба их пустити и не мешати се у њихов сукоб.

Jovica

03.04.2021 09:27

Đilas je uništitelj opozicije u Srbiji, bar to je toliko jasno.