ZAŠTO ĆUTITE? Ćosić i Jelisaveta se ne oglašavaju, a Georgiev bi da priča, ali NE ZA MEDIJE!

Autor:

Vesti

22.03.2021

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je Srpski telegraf objavio audio-snimak razgovora s Jelisavetom Vasilić, N1 i Nova S emitovali vest da sa njom nikad nismo ni pričali.

Foto: Tanjug/Promo
Jelisaveta Vasilić i Jugoslav Ćosić

Lažu, na boga ne misle! Što je mnogo, mnogo je! To što oni pričaju ni pas s maslom ne bi pojeo!

Koju god od ovih izreka da upotrebimo, opet ne bismo u dovoljnoj meri dočarali na koji način tajkunski mediji Dragana Šolaka izvrću istinu, baš po ugledu na onog koga sve vreme štite, poslovnog partnera njihovog gazde Dragana Đilasa.

Tako su N1 i televizija Nova S u nedelju svesno slagali da je Srpski telegraf, navodno, izmislio izjavu članice Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić o tome da će se savet baviti računima Dragana Đilasa, posejanim širom sveta, na kojima su milionski iznosi. Vasilićeva je, naime, s našom novinarkom pričala nekoliko minuta na tu temu, mi smo izjavu preneli od A do Š, a onda se ona, dva dana kasnije, "setila" da nije ni razgovarala sa nama.

Međutim, na nesreću Vasilićeve (čija je ćerka, inače, gle čuda, zaposlena upravo na TV Nova S), kao i Šolakovih medija, mi smo razgovor snimili i odmah pošto je u nedelju N1 emitovao laž Jelisavete Vasilić da je nismo ni zvali niti sa njom pričali, objavili na našem portalu Republika. Tu je, dakle, svako ko je želeo, mogao da čuje audio-snimak kompletnog razgovora naše novinarke i članice Saveta za borbu protiv korupcije.

Mogla su to da učine i gospoda Slobodan Georgijev, koji vodi informativni sektor Šolakove medijske grupacije, i Jugoslav Ćosić, programski direktor N1. Mogli su, ali nisu hteli, čak ni kada su u komentarima vesti na sajtu N1 čitaoci počeli da im pišu da smo objavili snimak razgovora. Mogli su, dakako, da pozovu i drugu stranu, Srpski telegraf, i čuju od nas da postoji snimak. Ali ne, odlučili su se da i na TV Nova S, nekoliko sati nakon što smo mi okačili snimak razgovora sa Vasilićevom, bezočno emituju prilog u kom samo prenose njenu tvrdnju (za koju smo dokazali da je lažna).

Kad neko nema zlu nameru, pa pogreši, on se izvini. Ali već pomenuti Slobodan Georgiev danas je dokazao da je bio zlonameran. Upitan zašto su objavili vest za koju su u tom trenutku već znali da je lažna, on je 14 minuta telefonom razgovarao sa našom novinarkom, a onda "poentirao": "Ne dozvoljavam da objavite ni reč od ovoga što sam vam rekao. Ovo je bio razgovor, nije bila izjava". Svaka čast, kako li se samo dosetio...

Jugoslav Ćosić nije odgovorio na naša pitanja.

Danas smo zvali i Jelisavetu Vasilić, ali nam je odbila poziv, a potom je konstantno bila nedostupna.

Srpski telegraf poslao je danas demanti koji N1 nije objavio.

Podsetimo, nakon što je Jelisaveta Vasilić dala izjavu za Srpski telegraf kako tužilaštvo treba da ispita Đilasove mutne radnje, brže bolje je otrčala na N1 i demantovala sopstvenu izjavu.

Budući da Vasilić ima poteškoće u prisećanju sopstvenih reči, dostupan je audio zapis njenog razgovora sa našom novinarkom.

Hronologija

* 20. marta Jelisaveta Vasilić dala izjavu Srpskom telegrafu da će Savet za borbu protiv korupcije istražiti aferu "Mauricijus" i račune Dragana Đilasa. Naša novinarka snimila ceo razgovor

* 21. marta (16.33) Jelisaveta Vasilić preko sajta N1demantuje da je dala bilo kakvu izjavu za Srpski telegraf

* 21. marta (16.39) Republika.rs, sajt Srpskog telegrafa, objavljuje tonski zapis razgovora novinarke i Jelisavete Vasilić

* 21. marta (17.40) čitaoci N1 ispod vesti komentarišu da je portal Republika.rs pustio audio-zapis i da ovo što tvrde nije tačno

* 21. mart (oko 20 časova) TV Nova S, i pored dokaza u vidu tonskog zapisa na Republika.rs, nastavlja da širi lažnu vest

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading