PREMINUO PUKOVNIK MILOVAN MILUTINOVIĆ: Bio je "desna ruka" Ratka Mladića

Autor: Republika.rs

Vesti

19.03.2021

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pukovnik Vojske Republike Srpske i nekadašnji portarol generala Ratka Mladića, Milovan Milutinović, preminuo je u 73. godini od posledica korona virusa, javljalju tamošnji mediji.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Milovan Milutinović

Kako javlja RTRS, Milutinović je rođen 1949. godine u Trnopolju kod Prijedora, gde je završio osnovnu i srednju školu. Nakon toga, završio je vojne škole oklopnih jedinica, a od 1981. do 1985. godine bio je načelnik klase Srednje vojne škole oklopno-mehanizovanih jedinica u Banjaluci. Sa odličnom ocenom 1998. godine okončao je Visoku vojno-političku školu ЈNA u Beogradu.

Kao viši oficir ЈNA obavljao je dužnosti oficira za informisanje Prištinskog korpusa ЈNA, načelnika Informativne službe 1. krajiškog korpusa, a potom načelnika Informativne službe Glavnog štaba Vojske Republike Srpske i Centra za informativno-propagandnu delatnost Glavnog štaba. Bio je portparol generala Ratka Mladića.

Tokom rata bio je glavni i odgovorni urednik listova "Krajiški vojnik", "Srpska vojska", tv emisije "Na braniku otadžbine" i radio emisija "Sa borcima Republike Srpske" i "Vojnička noć", a krajem 1995. godine osnivač i glavni i odgovorni urednik patriotskog radija "Radio Krajina".

Posle rata bio je angažovan u Generalštabu Vojske Јugoslavije gde je ostao do kraja NATO bombardovanja, kada je po ličnom zahtevu penzionisan u činu pukovnika.

Magistrirao je na Filozofskom fakultetu u Banjaluci, a doktorirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Predavao je na Fakultetu političkih nauka Nezavisnog univerziteta Banjaluka i bio saradnik Instituta za političke studije iz Beograda. Više od 30 godina bavio se novinarstvom i publicistikom i objavio više stručnih i dokumentarnih publikacija. Bio je organizator i učesnik više naučnih skupova.

Mesto i datum komemoracije i sahrane prof. dr Milovana Milutinovića biće naknadno saopšteni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading