ŠOK-OTKRIĆE FUNCKIONERA SNS: Vučić gubi sledeće izbore, biće pokraden kao Tramp!

Autor:

Vesti

22.12.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbiji preti opasnost nameštanja i krađe narednih izbora, vanrednih parlamentarnih i predsedničkih, koji će biti održani najkasnije 3. aprila 2022. Plan pojedinih stranih centara moći i tajkuna jeste da uz pomoć dela opozicije izdejstvuju poraz vladajućeg SNS i predsednika Aleksandra Vučića - kroz raznovrsne medijske napade, ucene i zahteve, naročito oko izbornih uslova i zakonodavstva. Ne isključuje se čak ni lažiranje rezultata.

RepublikaFoto: printskrin/TV Prva
Aleksandar Vučić

Na takav scenario upozorio je član Predsedništva SNS i poslanik Vladimir Đukanović, navodeći da se slično desilo na izborima u Makedoniji i usavršeno je na nedavnim predsedničkim izborima u SAD, na kojima je izgubio Donald Tramp.

NOVA PRAVILA

Nema dilemu, kako je kazao, da će njegova stranka izgubiti naredne izbore, ali ne zato što ih narod neće, nego što će poraz biti isforsiran brutalnom krađom koja će prethodno temeljno biti pripremana kroz brojne pritiske i zahteve stranog faktora, posebno oko izbornih uslova.

Simptomatično je da se na tu temu oglasio lider SSP Dragan Đilas, ispostavljajući listu tri uslova "za fer i slobodne izbore". Đilas je, naime, rekao da su razdvajanje (predsedničkih i parlamentarnih) izbora, otvaranje medija i kontrola izbora tri ključna zahteva koje će opozicija postaviti pred vlast u najavljenom nastavku dijaloga, uz posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta.

- Da, tvrdim da ćemo izgubiti i to ne zbog toga što nas narod neće već zbog unapred spremnog scenarija brutalne krađe koja će se dogoditi. Nešto slično izborima u Makedoniji, a svakako usavršeno na izborima u SAD. Vlastima će se iz evropskih zemalja nametati apsolutno nenormalna pravila koja će se proglašavati za demokratska i svako protivljenje će se smatrati da vlast ima nameru da ne dozvoli demokratske izbore. Suštinski, tim pravilima vlast će biti stavljena u krajnje neravnopravan položaj, a brojanje glasova će raditi oni koji su takva pravila nametnuli. Nešto slično kao i u SAD, pravi rezultat izbora nikada nećemo saznati, a svuda će se na mejnstrim medijima do besvesti emitovati kako je Vučić izgubio izbore - naveo je Đukanović.

Plan: Uvođenje glasanja na daljinu

Organizovana, sistemska krađa glasova je praktično nemoguća u Srbiji, imajući u vidu postojeće propise, kao i veliko iskustvo izborne administracije, te kontrolu na koju imaju pravo svi podnosioci izbornih lista, objašnjava za Srpski telegraf Nemanja Starović iz Centra za društvenu stabilnost. Međutim, upozorava on, eventualnim izmenama u izbornom zakonodavstvu, kojima bi bila uvedena mogućnost masovnog glasanja na daljinu, bilo elektronskim putem ili poštom, čitav izborni proces bi došao pod sumnju, na sličan način kao što je to trenutno slučaj u SAD.

SPOLJNI UTICAJ

I potpredsednik SNS Milenko Jovanov je siguran da će neki spolja, uz pomoć dela opozicije, da pokušaju da utiču na izbore u Srbiji.

- Mislim i da će pokušati da Vučiću i SNS vežu i ruke i noge u toj izbornoj trci i tako nas pobede. Uostalom, prva tačka promene izbornih pravila koje je predložila CRTA, a to su ljudi čiji funkcioneri stoje u istom redu sa Đilasom, Jeremićem i Obradovićem u opkoljavanju Predsedništva, odnosi se na to da se Vučiću zabrani da bude nosilac liste SNS. I to vam je pokazatelj u kom će pravcu to da ide - navodi za Srpski telegraf Jovanov.

Ističe da ipak ne bi bio malodušan jer je na njima da se bore, ne samo za politiku Vučića već i za osvojenu slobodu i pravo naroda u Srbiji da sam bira nosioce vlasti, a ne da to rade tajkuni i stranci u skladu sa svojim interesima, a ne interesima naroda i Srbije.

Bjegović: Očistiti svoje dvorište

Dekan Fakulteta za studije bezbednosti Miroslav Bjegović kaže da je Đukanovićeva poruka prvenstveno upozoravajuća predsedniku SNS da se sa određenim kadrovima koji zauzimaju najviše pozicije u državi ne može graditi bolja budućnost Srbije i naredna pobeda na izborima jer narod sve vidi i prepoznaje, pa iz tog razloga SNS može izgubiti poverenje.

- Jasno je da Srbija glasa za Vučića, a ne za pojedince u SNS koji ne bi pobedili ni u svojoj ulici. Smatram da Srbija ima mnogo boljih i proverenih sinova i kćeri i na predsedniku Vučiću je da čisti svoje dvorište da bi Srbija bila ono što on i mi svi želimo. Možda pravi odgovor leži u ograničenju Vlade na godinu i po dana.

Tramp otkrio kako su njemu ukrali glasove

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Donald Tramp osporavao izborni proces zbog, kako je navodio, niza neregularnosti i izborne krađe

- izricao optužbe da su se glasovi koji pristižu poštom za njegovog rivala Džozefa Bajdena odjednom pojavljivali u velikom broju tokom prebrojavanja, odnosno da su po centrima za prebrojavanje naknadno ubacivani dodatni glasački listići (npr. u Detroitu su iz kombija, umesto hrane, unošeni listići)

- Tramp i njegov pravni tim su negodovali zbog navodnog zabranjenog pristupa republikanskim kontrolorima na biralištima u nekim gradovima koje drže demokrate, kao što su Filadelfija i Detroit

- ukazivali da postoji problem sa glasačkim sistemom kompanije "Dominion voting", korišćenim u nekim državama, a koji je dopustio da 2,7 miliona glasova bude prebačeno sa njegovog zbira Bajdenu

- tvrdili da je Dominion pod kontrolom demokrata i u vezi sa Bilom i Hilari Klinton i političarima i funkcionerima bliskim Baraku Obami

- navodili da su na izborima masovno podnošeni glasački listići u ime mrtvih

Foto: Republika
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 23. decembar 2020.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading