VOĐA OTPORA RUŠIO TRAMPA: Američka istraživačka mreža raskrinkala Srđu Popovića!

Autor:

Vesti

02.12.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srđa Popović, osnivač pokreta Otpor, a sada izvršni direktor beogradskog Centra za primenjenu nenasilnu akciju (CANVAS), bio je ključni faktor za nameštanje minulih predsedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama, tvrdi američka istraživačka mreža Trutliks (Truthleaks), koju vodi poznati novinar Džordž Veb.

RepublikaFoto: montaža/Tanjug/AP/pixabay.com/E.DELIBAŠIĆ
Donald Tramp

- Naša mreža vam je nedavno rekla da je Popovićev Otpor hakovao izbore 2020. Ko bi rekao da ćemo biti tako ubitačno tačni - napisao je Veb na Tviter nalogu.

Trutliks je nastao po uzoru na mnogo slavniji i po imenu sličan Vikiliks, koji je svojevremeno uzdrmao globalistički svet, ali je u međuvremenu postao značajna karika u razotkrivanju zavera, prvenstveno u Americi. Njihova saznanja dolaze u jeku afere koja je digla na noge i Federalni istražni biro (FBI), čiji agenti uskoro šalju timove u Beograd da istraže firmu "Dominion", koju je lično Donald Tramp optužio da stoji iza otimačine 2,7 miliona glasova. Ta firma je deo sistema "Dominion voting sistem", a softver za kompjutere koji su brojali glasove u Americi pravljen je u Beogradu. U bordu te firme je i ambasador pri EU, inače kadar Baraka Obame.

Udarao i na Orbana

Mediji su 2018. pisali da se "profesionalni smenjivač režima" Srđa Popović pridružio antiorbanovskim demonstracijama ispred parlamenta u Budimpešti da bi pomogao opoziciji uoči izbora.

Kako se tvrdilo, mnogi Mađari su u njegovom pojavljivanju u prestonici videli dugu ruku finansijera svrgavanja režima i jednog od lidera "duboke države" Džordža Soroša. Na njegovu i Soroševu žalost, Orban je pobedio na izborima.

Met Brejnard, nekadašnji analitičar podataka koji je uključen u Trampovu kampanju, kao i u prikupljanje dokaze o izbornoj prevari i pobedi Džozefa Bajdena na izborima, potvrdio je da je FBI već direktno zatražio dokaze kojima raspolaže Trampov tim. Pretpostavlja se da će predmet istrage biti i veze Popovića sa pomenutim "Dominionom".

Spoljnopolitički urednik američkog časopisa Hronikls, profesor Srđa Trifković, ističe da nema sumnje da su američki izbori bili "jeziva prevara".

- Nažalost, bojim se da je sadašnja Trampova borba da dokaže prevare na izborima donkihotovska bitka koju on ne može da dobije. Tramp je od početka bio trn u oku "duboke države" koja se od prvog dana njegovog mandata trudila da ga skloni s vlasti jer joj remeti planove. "Duboka država" teži američkoj dominaciji na globalnom nivou, koja će nas, verujem, u nekom trenutku dovesti do novog velikog rata - smatra Trifković.

Mentori Šarp i Majls

Mentori Otpora i njegovog lidera bili su američki specijalista za smene režima Džin Šarp, osnivač Instituta "Albert Ajnštajn" u Kembridžu (Masačusets), kao i šef misije SAD u Beogradu od 1996. do 1999. Ričard Majls.

Majls je organizovao operaciju svrgavanja Miloševića 5. oktobra. Pre nego što je došao u Beograd, organizovao je puč u Azerbejdžanu 1993, koji je doveo Alijeva na vlast, a posle Srbije došla je na red Gruzija, u kojoj je vlast preuzeo američki kadar Mihail Sakašvili.

Profesor dr Miroslav Bjegović sa Fakulteta za studije bezbednosti ukazuje na jednu zanimljivu vezu.

- Eksterna mreža "Dominion" softvera povezana je na srpsku IP adresu, a mreža koja pruža podršku je SBB, koja je odnedavno u vlasništvu Pitreusa, bivšeg šefa CIA. Manjinski partneri u SBB su Dragan Đilas i Dragan Šolak, pa je lako zaključiti s koje polazne tačke treba da krene istraga koja bi otkrila naručioca ovog prljavog posla. Biće pune ruke posla za vrhovni sud SAD i FBI, koji je već pokrenuo istragu. Ovo nam govori da Tramp ima protivnike i u Srbiji, gde "duboka država" SAD ima pipke i sarađuje sa delovima srpske opozicije - zaključuje Bjegović.

Srđa Popović juče nije odgovorio na molbu Srpskog telegrafa da prokomentariše tvrdnje Trutliksa i eventualne veze sa firmom "Dominion".

Ko je Srđa Popović

- politički aktivista, poznat kao jedan od osnivača i vođa studentske organizacije Otpor

- od 2000. do 2003, kao član DS i blizak premijeru Zoranu Đindiću, bio poslanik u Skupštini Srbije

- 2004. osnovao CANVAS, koji je do danas, prema sopstvenom priznanju, trenirao "prodemokratske aktiviste" u više od 50 država

- u depešama Vikiliksa stoji da je odgovoran za Narandžastu revoluciju u Ukrajini 2004.

- 2018. izabran za rektora na škotskom univerzitetu "Sent Endruz"

Unapred proglasio Bajdena pobednikom

Da je Srđa Popović od početka izabrao stranu na američkim izborima, govori i njegov autorski tekst objavljen krajem oktobra u beogradskim medijima u kom je savetovao Amerikance šta da rade ukoliko aktuelni predsednik "odbije da preda vlast", čime je unapred proglasio pobedu Džoa Bajdena.

- Pokreti za odbranu demokratskog izbornog procesa retko završe posao brzo. Nakon što je Milošević poništio rezultate izbora na jesen 1996. godine, građani Srbije su protestovali više od 100 dana, neretko i po oštroj zimi. Naučili smo našu lekciju dobro i, kad je pokušao da ponovo pokrade izbore 2000, naterali smo ga da ode za manje od tri meseca. Čak ni to nije bio izazov i herojski podvig poput onoga što su Ukrajinci učinili braneći izbornu pobedu od novembra 2004. do januara 2005. po mnogo oštrijoj ukrajinskoj zimi - napisao je tada Popović u svojih pet saveta građanima SAD.

Sve Popovićeve revolucije

- 2000. Srbija

- 2003. Gruzija

- 2004. Ukrajina

- 2005. Kirgistan

- 2005. Liban

- 2009. Iran

- 2010. i 2011. Arapsko proleće (Tunis, Egipat, Libija, Bahrein, Sirija, Jemen, Alžir, Irak, Jordan, Maroko, Oman, Kuvajt, Mauritanija, S. Arabija)

- 2019. Venecuela

Foto: Republika
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 3. decembar 2020.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading