SRBI PRAVILI SOFTVER ZA KRAĐU GLASOVA: Otkriveno kako je Tramp PREVAREN na izborima!

Autor:

Vesti

13.11.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednički izbori u SAD su namešteni, a među krivcima ima i Srba. Američki predsednik Donald Tramp, naime, tvrdi da nije poražen nego da su glasačke mašine izbrisale 2,7 miliona njegovih glasova i na stotine hiljada pripisale protivkandidatu Džozefu Bajdenu. A aparate koje Tramp krivi za nameštanje izbora i krađu glasova sačinila je kanadska kompanija "Dominion voting sistems" od delova iz Kine, ali softvera napravljenog u Srbiji!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp i Džo Bajden

U vlasničkoj strukturi te kompanije, koja filijalu već 15 godina ima u Beogradu, jesu Bajdenovi republikanci, bliski saradnici njegovog stranačkog kolege i bivšeg predsednika SAD Baraka Obame.

Trampov pravni tim naveo je da zbog toga glasovi treba da budu ručno prebrojani u 28 saveznih država koje koriste sporni softver. Zbog izbornih neregulanosti Tramp je pokrenuo sporove pred nadležnim sudovima.

- Šta ako bih vam rekla da je "Dominion" kanadska kompanija koja nabavlja delove iz Kine, a softver iz Srbije? Da su njeni vlasnici privatna kompanija u čijem bordu direktora je Obamin ambasador u EU? I da su davali novac Fondaciji "Klinton". Da li biste mi verovali - precizirala je i Emerald Robinson, izveštač iz Bele kuće i novinarka Njuzmaksa, nakon što je Tramp objavio podatke o prevari - kako su mu "ukrali 2,7 miliona glasova".

I Hilari pokušala istu foru

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hilari Klinton

Srpska pamet, kako su pisali američki mediji 2016, kad su održani prethodni predsednički izbori na kojima je Tramp pobedio Hilari Klinton, brojala je njihove glasove putem "Dominion" sistema. I tad su iznošene optužbe za nameštanje glasova preko glasačke kutije "koja daje glasove demokratama". Uočeno je da su glasovi namenjeni Trampu čekirani kod Klintonove, naročito u Teksasu. Tad je Vašington post objavio tekst u kom se obrazlaže da bi to "bio veoma glup primer nameštanja glasova".

- Ako bi neko programirao mašinu da broji glasove na pogrešan način, namestio bi valjda da se ne vidi ta promena. To je kao da tip krade dijamante tako što napravi rupu u sefu, a onda snimi sebe kako to radi i pošalje policiji. Ako ste dovoljno pametni da namestite izbore, dovoljno ste pametni da napravite osnovni dizajn interfejsa - pisao je tada Vašington post.

Iako se navodi da "postoji osigurač napravljen u sistemu kako bi se primetile greške", priznaje se da je "softver podložan bagovima".

PIŠI-BRIŠI

Tvrdeći da je pobedio na izborima, na kojima su zabeležene brojne nepravilnosti, Tramp je naveo da raste broj njegovih glasova - da ima 73 miliona zakonitih glasova, što je dva miliona više nego pre nekoliko dana, kada je pisao da ima 71 milion.

- Softver za brojanje glasova "Dominion" izbrisao je 2,7 miliona glasova, koje sam osvojio na predsedničkim izborima - naveo je Tramp na Tviteru, objasnivši da se radi o glasovima osvojenim u celim SAD.

Prema njegovim tvrdnjama, u državama u kojima se koristi sistem "Dominion" 435.000 njegovih glasova pripisano je Bajdenu. Samo u Pensilvaniji, kako je dodao, prebačeno je 221.000 njegovih glasova Bajdenu. Dok je 941.000 njegovih glasova izbrisana. Tramp je prethodno naveo i da se u Arizoni Bajdenova prednost smanjila sa 200.000 na 10.000 glasova, te da bi i u toj državi mogao pobediti ako tamo bude moguća provera glasova.

I u državi Mičigen, kako je nedavno pisao Srpski telegraf, otkriveni su slični "propusti" jer su glasačke mašine pripisivale Trampove glasove Bajdenu. Na društvenim mrežama je kao dokaz nameštanja izbora objavljen snimak na kojem se vidi kako osoba na glasačkoj kutiji klikne republikanskog kandidata, a glas ode demokratama.

Evo kako "mašine" nameštaju glasove

- birač na izbornom mestu ne dobije listić od ljudi na izbornom mestu, već na kutiji klikne za koga glasa i kutija mu odštampa personalizovani listić

- svaki glasač na svom listiću dobije svoj QR kod

- digitalni glas čuva se na tri bekapa u vidu CF kartica, koje su enkriptovane. Tek se onda zaokružuje ime kandidata na papiru i listić ide u kutiju

- način brojanja glasova zavisi od države do države. Negde se gleda samo "digitalni" glas, negde samo papir, a negde i jedno i drugo. Ipak, papirni trag mora da postoji. Glas na papiru i onaj digitalni moraju da se podudaraju, ali je to fizički teško proverljivo i treba dosta vremena

POSAO ZA VRHOVNI SUD

Iz kompanije "Dominion" i ogranka u Beogradu ostali su nemi na teške optužbe iz Bele kuće. Na pitanja Srpskog telegrafa poslata generalnom direktoru kompanije Goranu Obradoviću odgovori nisu stigli do zaključenja broja.

Profesor bezbednosnih nauka Miroslav Bjegović smatra da je "neophodno otkriti ko je naručilac ovog prljavog posla", te da Bajdenova struja mora objasniti greške koje su išle njemu u korist.

- Srpski softver će dovesti do istine o predsedničkim izborima u SAD i dokazati malverzacije i odgovorne. Softver koji je rađen u Srbiji i koji se koristio za prebrojavanje glasova u predsedničkim izborima u SAD ne može biti odgovoran za loše prebrojavanje glasova koji su išli u korist Bajdena jer ovakve greške lako je dokazati, a i istovremeno pokazati ko je naručilac ovako prljavog posla - kaže za Srpski telegraf Bjegović.

Činjenice

- kompanija "Dominion voting sistems" osnovana je 2003.

- osim u Torontu, gde se nalazi centrala, ima kancelarije u Kaliforniji, Koloradu, Teksasu, Njujorku i Beogradu

- firma se u prvih nekoliko godina uglavnom orijentisala na kanadsko tržište sistema za automatizaciju glasanja

- od 2007. krenuli su u pohod na najveće tržište - SAD

- kancelarija u Beogradu postoji od 1. 2. 2005. i u njoj radi oko 50 ljudi, mahom inženjera

- Beogradski tim, kako se navodi u oskudno dostupnim podacima, uglavnom je zadužen za razvoj novih proizvoda, ali i pružanje usluga

Bajdenova demokratska politička opcija, naglašava naš sagovornik, moraće takođe dokazati i slučaj sa prikazom registrovanih i izašlih birača u Nevadi, Pensilvaniji, Viskonsinu, Arizoni, Mičigenu, gde ispada da je izašlo preko 105 odsto birača, što je očigledna izborna krađa i gde će Vrhovni sud SAD imati pune ruke posla, tako da će se pravi pobednik predsedničkih izbora ipak saznati 14. decembra.

Nogo: Đilas i Šolak povezani sa kompanijom "Dominion"

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Srđan Nogo

Bivši poslanik Dveri Srđan Nogo ukazao da je su sa kompanijom "Dominion" (ne)posredno uvezani i lider SSP Dragan Đilas i njegov partner Dragan Šolak, suvlasnik SBB i potpredsednik borda "Junajted grupe". Ocenio je i "bolje da su atomsku bombu bacili na Ameriku nego ovo što ste uradili".

- Bajden nije "pobedio" olovkom, već prevarom putem softvera, napravljenog u Srbiji. Glasačke mašine u okruzima Antrim i Vejn u Mičigenu su povezane na internet 3. 11. u 23 časa, a hiljade Trampovih glasova je iz Srbije prebačeno Bajdenu. Eksterna mreža "Dominion" softvera je povezana na srpsku IP adresu. Mreža koja pruža podršku je SBB, koja je u vlasništvu Pitreusa, bivšeg šefa CIA, i Soroša. Manjinski partneri u SBB su Šolak i Đilas. Zato ne kenjajte, nego se i vi pakujte - naveo je Nogo, između ostalog, na društvenim mrežama.

Foto: Republika
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 14. novembar 2020.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Daca

13.11.2020 21:19

Nisam ni citala tekst,ali po naslovu mogu da zakljucim da su prvo nastali Srbi pa posle amebe???